26.3 C
Willemstad
• zondag 13 juni 2021 06:41

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | Ondernemen is vooruit kijken

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Naam bij redactie bekend aan het woord.

Om echt vooruit te komen en onszelf te bedruipen zijn er meerdere mogelijkheden:

- Advertentie -

Breng de offshore terug en open de raffinaderij.

Laat de Isla direct op Venezolaans gas draaien (het plan daarvoor is al jaren geleden gemaakt) en laat de Venezolaanse olie hier verwerken in plaats van te vervoeren naar Pernis.

Zorg voor een heffing op geldtransacties via Curaçao.

Zorg dat de overslag bij Bullenbaai binnengaats wordt verwerkt, want dan vangen wij doorvoerrechten door middel van één van onze belangrijkste assets, de enige diepzee haven binnen een straal van 400 km.

Regel de gok-industrie, door vooral de sub-licenties te onderwerpen aan een lage winstbelasting.

Breek het monopolie van de haven en de importeurs, zodat onze landbouw en goederenproductie niet meer wordt gefrustreerd.

Maak gebruik van de baaien aan de noordkant voor viskwekerijen.

Gebruik onze grotten voor champignon teelt.

Kijk wat de productie van exotische zaden en paddo’s kan opleveren. Ons klimaat is daar zeer geschikt voor!

Wij hebben een zeer grote kennis van natuurgeneeswijzen. Maak daar gebruik van en breek het monopolie van de medicijnenimporteurs die ons afhankelijk maken van BigPharma.

Zorg dat Curaçao winery weer hier zelf kan produceren. Nu zijn ze weggepest door het importeurskartel en uitgeweken naar Aruba waar ze goed produceren en verdienen.

Ik hoop dat Nederland al deze ontwikkelingsmogelijkheden zal ondersteunen en stimuleren, maar dat verwacht ik niet. Ik verwacht eerder tegenwerking, zoals we tot op heden hebben ervaren.

Naam bij redactie bekend,
Curacao

Artikel delen

3 reacties

 1. Iedereen die aan verf geroken heeft is volleerd schilder, die een blokki kan stapelen is volleerd metselaar en die ooit een stekker in het stopcontact heeft gestoken is elektricien.
  Zij die ooit met kopieer papier hebben gewerkt kunnen minpres worden zonder enige opleiding.
  Maar allemaal hebben ze de onzekerheid dat er morgen geen geld verdiend kan worden. Overleven dus. In de tijd van de grote werkgever was er zekerheid en vele hadden het goed. Toen de wereldeconomie veranderde begon de werknemers onredelijke eisen te stellen.

  Zij die ooit iets over economie hebben gelezen weten dat veranderingen alleen zal slagen als de mentaliteit van de bevolking veranderd. Op Curacao is er een eiwit op een Gen die de gedachte bepaald dat ‘veranderen is opgeven wat je hebt en als je iets opgeeft is het maar de vraag wat je er voor terug krijgt’. Die koppeling tussen eiwit en Gen is eeuwen geleden ontstaan. Het wordt van generatie op generatie doorgegeven. Zelf de huidige jonge generatie heeft nog zo’n specifieke eiwit Gen verbinding. Gelukkig zal het na eeuwen langzaam van elkaar loskomen en zal de mens meer onzekerheden aandurven. Het kan ook tot overmoed gaan leiden, waarbij men zich wereldleider voelt.

  Dat proces van loskomen wordt in gang gezet wanneer er acceptatie is dat die onzekerheid bestaat en dat het een gedragseigenschap is die bepaald is door voorgaande generaties. Stammenstrijd is een voorbeeld daarvan. De overwinnaar bepaald en de verliezer geeft zich over om zo te kunnen overleven. Buig, hou je mond en gedraag je. Als je dat niet deed werd je gecorrigeerd door je eigen oma. Met een mattenklopper.

  Schrijver, je wilt alles wat in het verleden was terug. , omdat je de onzekerheid van de toekomst niet aandurft? Je weet nu waar je onzekerheid vandaan komt.

 2. @ ik verwacht niet dat NL mede ondersteund ?. Natuurlijk ondersteund NL geen cent meer in zakken vullen rij projecten die eerst worden leeg geplunderd door op de eerste rij zittende aasgieren.

 3. God iemand had weer iets te druk in het glaasje gedronken?

  Alles mooi en wel maar met onze bestuurders allemaal niet mogelijk!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Volkskrant | Pieter Omtzigt zegt lidmaatschap CDA op, behoudt zetel in Tweede Kamer

Frank Hendrickx Kamerlid Pieter Omtzigt verlaat het CDA. De econometrist is tot de conclusie gekomen dat hij niet meer verder kan binnen de partij doordat afgelopen week een...

NTR | ‘Slavenbegraafplaats Sint-Eustatius moet gedenkplaats worden’

Tim van Dijk ORANJESTAD – De onlangs ontdekte begraafplaats van slaafgemaakten op Sint-Eustatius is niet alleen een internationale archeologische vondst, maar is ook van grote waarde voor de...

DH | Man held in Statia while dealing drugs

ST. EUSTATIUS--On Sunday, June 6, the 31-year-old man L.M.M. was arrested in St. Eustatius due to a violation of the Opium Act BES. The suspect was...

Ingezonden | De brede maatschappelijke discussie over wel of geen erfpachtrecht aan CORC

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Optimisme over herstel toerisme Aruba

Oranjestad - Het ziet ernaar uit dat het tweede kwartaal van dit jaar afsluit met een herstel van het verblijfstoerisme van 72 procent ten opzichte van topjaar...

AntilliaansDagblad | ‘Te veel kwetsbare jongeren’

Willemstad - Op Curaçao is 17 tot 23 procent van de jongeren tussen de 15 en 24 jaar noch werkend, noch een opleiding volgend. Het gaat om de...
- Advertentie -