30 C
Willemstad
• donderdag 20 juni 2024 21:12

Verhoogde tarieven gelden voor alle lijndiensten

Container VervoerWILLEMSTAD — De verhoogde tarieven voor het zeevrachtvervoer voor zowel droge als gekoelde vracht naar de havens van Aruba, Bonaire en Curaçao, waarvan de Amigoe gisteren melding maakte, gelden niet alleen voor verscheper SeaFreight maar voor alle verschepingsbedrijven die een vaste verbinding hebben met Zuid-Florida.

Dat laat de directie van Dutch Antilles Maritime Agencies (DAMA) op Curaçao weten. Dama is het bedrijf waar het agentschap voor verscheper SeaFreight voor deze regio onder valt.

“Dit gaat alle verschepingsbedrijven aan die een lijndienst met een directe verbinding vanuit Zuid-Florida naar de ABC-eilanden hebben. En niet alleen de SeaFreight Line.”

De verhoging van de tarieven op dit traject is het resultaat van een overleg tussen de bedrijven die lid zijn van de Aruba Bonaire Curaçao Discussion Group (ABC-discussion group) en is vastgelegd in het Aruba Bonaire Curaçao Discussion Agreement.
Dit is een officieel geregistreerde afspraak tussen de United States Federal Maritime Commission (FMC) en de ABC-discussion group.
Tot dit overlegorgaan behoren behalve de SeaFreight Line ook King Ocean, Seaboard Marine en Hamburg Sud.

De tariefwijziging wordt verklaard door een ‘operationele toename’ op de ABC-eilanden.
Voor verscheping van droge vracht zal voor een 20-voet container 40 dollar in rekening worden gebracht, voor een 40-voet container 60 dollar en voor 45-voet containers zal het tarief 180 dollar bedragen.
Voor de gekoelde containers (reefers) geldt voor zowel een 20-voet als een 40-voet container een tarief van 80 dollar.
De tariefsverhoging zal door alle vier de leden van de dicussion group op 19 mei worden doorgevoerd.

Gearchiveerd als

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties