27.3 C
Willemstad
• zondag 28 november 2021 04:01

Laatste reacties

- Advertentie -

Vergadering van UTS in strijd cao

sitkom-utsWillemstad – In een kort geding dat telecombedrijf UTS aanspande tegen de vakbond Sitkom voor het vergaderen onder werktijd, heeft de rechter gevonnist dat de vergadering van afgelopen dinsdag in strijd is met het huidige cao.

UTS voerde bij monde van raadsman Michael Bonapart aan dat conform artikel 10.3 lid 1 van de cao het niet is toegestaan om tijdens de duur van de overeenkomst te staken.
Dit houdt in de praktijk in dat ‘er niet gestaakt mag worden of een ander pressiemiddel gebruikt mag worden over welk onderwerp dan ook’.
De staking die verband houdt met de aangekondigde reorganisatie waarbij 200 werknemers ontslagen zullen worden, is in strijd met artikel 10.3 lid 1 van de cao, zo licht raadsman Bonapart toe.
Bij de beoordeling van het geschil gaf de rechter beide partijen tevens uitdrukkelijk in overweging om in overleg te treden.
Partijen moeten naar het oordeel van rechter Polman ‘bezien of zij hun geschil in der minne tot een oplossing kunnen brengen’.
Het vonnis werd gisteren uitgesproken op de tweede dag dat Sitkom-leden tijdens werktijd vergaderden over het dreigend ontslag.
De vakbond was niet bij de behandeling van de zaak aanwezig.
Gisterochtend togen zo’n 50 Sitkom-leden samen met het bestuur van de bond naar Fòrti om met minister Earl Balborda van Verkeer Vervoer en Ruimtelijke Planning te praten over het aangekondigde ontslag van een derde van het personeel.
De bewindsman zou later in de ochtend een gesprek met de Raad van Commissarissen van het bedrijf hebben over maatregelen om het bedrijf gezond te houden.
Volgens voorzitter Emilio Brunken van de Sitkom verklaarde Balborda tegenover de delegatie van de vakbond dat hij Kenneth Gijsbertha, president commissaris van de UTS, had verzocht om géén rechtszaak tegen UTSwerknemers aan te spannen.

- Advertentie -

To Top

- Advertisement -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

DH | Irion gives insight into reform measures for Finance Ministry

PHILIPSBURG--Finance Minister Ardwell Irion on Thursday gave Members of Parliament (MPs) an insight into the reform measures for the Finance Ministry in the country package. The country package...

AntilliaansDagblad | Huis in beschermd natuurgebied Bonaire

Stinapa weet niets van plannen en zegt zich kritisch op te zullen stellen Kralendijk - De officiële bekendmaking van de bouw van een huis in de beschermde bufferzone...

AntilliaansDagblad | Flamingo Oscar losgelaten

Toen bij de Fundashon Dier en Onderwijs Cariben een melding binnenkwam van een gewonde flamingo, ging oprichter en dierenarts Odette Doest direct op redding uit. Ze kreeg het...

AntilliaansDagblad | Capriles Kliniek met zaak tegen overheid

Willemstad - De Capriles Kliniek begint een rechtszaak tegen de Curaçaose overheid. De inzet zal zijn dat de tarieven worden aangepast en dat de geleden schade wordt...

AntilliaansDagblad | Einde Tayer Soshal

Willemstad - De sociale werkplaats in Landhuis Groot Santa Martha sluit definitief de deuren. De Fundashon Tayer Soshal is in staat van liquidatie gesteld. De negentien werknemers...

AntilliaansDagblad | Minister overleeft, maar diep door het stof

Willemstad - MFK-minister Dorothy Pietersz-Janga van GMN heeft het Statendebat overleefd met ‘slechts’ een motie van afkeuring, maar moet voortaan wel het parlement tijdig informeren over ‘welke...
- Advertentie -