26 C
Willemstad
• maandag 4 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Vergadering van UTS in strijd cao

HomeMediaAlgemeen nieuwsVergadering van UTS in strijd cao

sitkom-utsWillemstad – In een kort geding dat telecombedrijf UTS aanspande tegen de vakbond Sitkom voor het vergaderen onder werktijd, heeft de rechter gevonnist dat de vergadering van afgelopen dinsdag in strijd is met het huidige cao.

UTS voerde bij monde van raadsman Michael Bonapart aan dat conform artikel 10.3 lid 1 van de cao het niet is toegestaan om tijdens de duur van de overeenkomst te staken.
Dit houdt in de praktijk in dat ‘er niet gestaakt mag worden of een ander pressiemiddel gebruikt mag worden over welk onderwerp dan ook’.
De staking die verband houdt met de aangekondigde reorganisatie waarbij 200 werknemers ontslagen zullen worden, is in strijd met artikel 10.3 lid 1 van de cao, zo licht raadsman Bonapart toe.
Bij de beoordeling van het geschil gaf de rechter beide partijen tevens uitdrukkelijk in overweging om in overleg te treden.
Partijen moeten naar het oordeel van rechter Polman ‘bezien of zij hun geschil in der minne tot een oplossing kunnen brengen’.
Het vonnis werd gisteren uitgesproken op de tweede dag dat Sitkom-leden tijdens werktijd vergaderden over het dreigend ontslag.
De vakbond was niet bij de behandeling van de zaak aanwezig.
Gisterochtend togen zo’n 50 Sitkom-leden samen met het bestuur van de bond naar Fòrti om met minister Earl Balborda van Verkeer Vervoer en Ruimtelijke Planning te praten over het aangekondigde ontslag van een derde van het personeel.
De bewindsman zou later in de ochtend een gesprek met de Raad van Commissarissen van het bedrijf hebben over maatregelen om het bedrijf gezond te houden.
Volgens voorzitter Emilio Brunken van de Sitkom verklaarde Balborda tegenover de delegatie van de vakbond dat hij Kenneth Gijsbertha, president commissaris van de UTS, had verzocht om géén rechtszaak tegen UTSwerknemers aan te spannen.

To Top

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties