Verdergaande samenwerking Meteorologische Diensten Koninkrijk

Meteo-22-08-2012WILLEMSTAD — De Nationale Meteorologische Diensten van alle landen in Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied zijn op Curaçao bijeengekomen om in WMO-verband (Wereld Meteorologische Organisatie) te beraadslagen over onderwerpen van gezamenlijk belang.
Ook werd de voorbereiding op het komende orkaanseizoen besproken.

Na de staatkundige hervormingen binnen het Koninkrijk zijn er vier meteorologische diensten verantwoordelijk voor de dienstverlening op het gebied van weer, klimaat en seismologie in de Koninkrijksdelen in het Caribisch gebied.
Dit zijn de Meteorologische Dienst Curaçao, de Meteorologische Dienst Aruba, de Meteorologische Dienst St. Maarten en het Nederlandse KNMI (in verband met de eilanden Bonaire, St. Eustatius en Saba).

De vier directeuren van deze organisaties hebben deze gelegenheid aangegrepen om samen te overleggen over verdergaande mogelijkheden voor samenwerking en wederzijdse ondersteuning. Dit betreft onder andere gezamenlijke opleidingsmogelijkheden, regionale modellering voor betere weersverwachtingen en gezamenlijk onderzoek op het gebied van klimaatverandering.
De bijeenkomst ‘vond in een goede sfeer plaats’ en alle deelnemers waren tevreden over de uitkomst van de bijeenkomst.
Er is besloten dat de interactie tussen de vier organisaties op regelmatige basis wordt voortgezet, om zo de dienstverlening aan het publiek in de Caribische delen van het Koninkrijk verder te verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *