25 C
Willemstad
• dinsdag 30 november 2021 04:52

Laatste reacties

- Advertentie -

Verdachten mensenhandel krijgen paspoort terug

rechtzakenWILLEMSTAD — De mensenhandelzaak Race Café werd gisteren wederom aangehouden en op verzoek van de advocaten Marije Vaders, Mirto Murray en Everett Wilsoe kregen de verdachten in deze zaak hun paspoorten terug. 14 maart is als datum geprikt voor de voortzetting van de inhoudelijke behandeling van de zaak.

Advertentie

De verdachten G.D.O. (een agent van 51 jaar), E.C.P. (66) en R.W. (46) worden allemaal van mensenhandel verdacht.
W. moet ook voor wapenbezit terechtstaan.
Bij de pro forma-behandeling van de zaak afgelopen mei werden de verdachten door de rechter onder bepaalde voorwaarden vrijgelaten.
Gezien het feit dat de behandeling van deze zaak nog lang niet kan plaatsvinden omdat enkele te horen getuigen nergens te vinden zijn, verzochten de advocaten de rechter om deze voorwaarden te laten vervallen.
De rechter is hiermee akkoord gegaan, waardoor de verdachten hun eerder ingeleverde paspoorten terugkrijgen.
De getuigen die gehoord moeten worden, bevinden zich in het buitenland maar zijn nergens te vinden.
De rechter vindt het kennelijk belangrijk dat deze getuigen gehoord worden en heeft de zaak hiervoor weer aangehouden.
Het OM zou ondersteuning krijgen van collega’s van St. Maarten, Colombia en de Dominicaanse Republiek voor het horen van deze getuigen.
De verdachten zijn net als het brein – de 30-jarige Colombiaanse vrouw Lida Marcela Muñoz Cuadros, die door Interpol werd gezocht – aangehouden voor hun betrokkenheid bij mensenhandel.
Het onderzoek naar mensenhandel begon in 2009 in de Colombiaanse stad Cali, waar de Colombiaanse politie (DIJIN) twee jaar later vier verdachten van mensenhandel oppakte.
Naar aanleiding van deze arrestaties nam de Colombiaanse politie contact op met de Nederlandse ambassade die het lokale speciale politie- team verzocht de leden van het netwerk op het eiland aan te houden.
Uit een spoor van e-mails naar Cuadros bleek dat zij te vinden was op Curaçao.
De lokale politie informeerde in januari de Colombiaanse autoriteiten over de voortgang van het onderzoek, nadat de leden van het netwerk waren geïdentificeerd. Uit het onderzoek blijkt dat Cuadros vanuit het Colombiaanse Valle del Cauca vrouwen hierheen heeft gehaald om in de erotische branche te werken.
De vrouwen werden gelokt met de belofte dat ze op Curaçao een betere baan zouden krijgen, maar eenmaal hier op het eiland werden ze gedwongen hun reis terug te betalen en belandden ze in de prostitutie.
Volgens de autoriteiten bracht Cuadros de slachtoffers naar de bar en de verdachte E.P. nam al hun documenten en persoonlijke bezittingen in beslag.
Ze werden vervolgens onderworpen aan fysieke en psychologische mishandeling en moesten zelfs werken wanneer ze ziek waren.
Volgens de autoriteiten informeerde de agent het netwerk tijdig over politie-operaties tegen mensenhandel.

bron: Amigoe

- Advertentie -

Advertentie

To Top

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Monday, November 29, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 29 november 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Curaçao start in december met boosterprik

Curaçao gaat ook starten met het toedienen van de boosterprik tegen Covid-19. Dit heeft de secretaris-generaal ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN), Sharon Melfor, bevestigd. In...

Nu.cw | Schouten: “Integrale aanpak nodig voor herstel koraal”

De bescherming en ontwikkeling van koraal in Caribisch Nederland is alleen mogelijk met een integrale aanpak. Zo schrijft minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in...

PBC | Ansary veroordeeld tot schadevergoeding van meer dan 1 miljard gulden

met vonnis | Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Husgang Ansary moet meer dan een miljard gulden aan schadevergoeding betalen aan Ennia, exclusief de wettelijke rente vanaf 2017. Dat is...

PBC | Curaçao sluit grenzen voor Omicron-variant

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Curaçao heeft sinds gisteren de grenzen gesloten voor reizigers uit een land waar wijdverspreid de Omnicron variant van Covid19 is. Vooralsnog gaat het om landen...
- Advertentie -