30 C
Willemstad
• maandag 21 juni 2021 18:09

Laatste reacties

- Advertentie -

Verdachten mensenhandel krijgen paspoort terug

rechtzakenWILLEMSTAD — De mensenhandelzaak Race Café werd gisteren wederom aangehouden en op verzoek van de advocaten Marije Vaders, Mirto Murray en Everett Wilsoe kregen de verdachten in deze zaak hun paspoorten terug. 14 maart is als datum geprikt voor de voortzetting van de inhoudelijke behandeling van de zaak.

Advertentie

De verdachten G.D.O. (een agent van 51 jaar), E.C.P. (66) en R.W. (46) worden allemaal van mensenhandel verdacht.
W. moet ook voor wapenbezit terechtstaan.
Bij de pro forma-behandeling van de zaak afgelopen mei werden de verdachten door de rechter onder bepaalde voorwaarden vrijgelaten.
Gezien het feit dat de behandeling van deze zaak nog lang niet kan plaatsvinden omdat enkele te horen getuigen nergens te vinden zijn, verzochten de advocaten de rechter om deze voorwaarden te laten vervallen.
De rechter is hiermee akkoord gegaan, waardoor de verdachten hun eerder ingeleverde paspoorten terugkrijgen.
De getuigen die gehoord moeten worden, bevinden zich in het buitenland maar zijn nergens te vinden.
De rechter vindt het kennelijk belangrijk dat deze getuigen gehoord worden en heeft de zaak hiervoor weer aangehouden.
Het OM zou ondersteuning krijgen van collega’s van St. Maarten, Colombia en de Dominicaanse Republiek voor het horen van deze getuigen.
De verdachten zijn net als het brein – de 30-jarige Colombiaanse vrouw Lida Marcela Muñoz Cuadros, die door Interpol werd gezocht – aangehouden voor hun betrokkenheid bij mensenhandel.
Het onderzoek naar mensenhandel begon in 2009 in de Colombiaanse stad Cali, waar de Colombiaanse politie (DIJIN) twee jaar later vier verdachten van mensenhandel oppakte.
Naar aanleiding van deze arrestaties nam de Colombiaanse politie contact op met de Nederlandse ambassade die het lokale speciale politie- team verzocht de leden van het netwerk op het eiland aan te houden.
Uit een spoor van e-mails naar Cuadros bleek dat zij te vinden was op Curaçao.
De lokale politie informeerde in januari de Colombiaanse autoriteiten over de voortgang van het onderzoek, nadat de leden van het netwerk waren geïdentificeerd. Uit het onderzoek blijkt dat Cuadros vanuit het Colombiaanse Valle del Cauca vrouwen hierheen heeft gehaald om in de erotische branche te werken.
De vrouwen werden gelokt met de belofte dat ze op Curaçao een betere baan zouden krijgen, maar eenmaal hier op het eiland werden ze gedwongen hun reis terug te betalen en belandden ze in de prostitutie.
Volgens de autoriteiten bracht Cuadros de slachtoffers naar de bar en de verdachte E.P. nam al hun documenten en persoonlijke bezittingen in beslag.
Ze werden vervolgens onderworpen aan fysieke en psychologische mishandeling en moesten zelfs werken wanneer ze ziek waren.
Volgens de autoriteiten informeerde de agent het netwerk tijdig over politie-operaties tegen mensenhandel.

bron: Amigoe

- Advertentie -

Advertentie

To Top

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Overheid profiteert niet van lokale gokindustrie

De Curaçaose overheid profiteert op geen enkele wijze van de zeer omvangrijke gokindustrie. Zo blijkt uit wetsontwerpen in handen van het Antilliaans Dagblad. Uit de documenten blijkt...

Democracy now! | Monday, June 21, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 juni 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Riechedly Bazoer houdt boot Curacao nog af

AMSTERDAM - De voetbalbond van Curacao heeft met de bekendmaking van de voorlopige spelerslijst voor de Gold Cup voor verbazing gezorgd bij Vitesse-verdediger Riechedly Bazoer. De zesvoudig...

DolfijnFM | Vanaf 1 juli gratis testen in Nederland op weg naar Aruba, Bonaire en Curaçao

Reizigers die in juli of augustus vanuit Nederland naar de eilanden reizen kunnen zich gratis laten testen. Ook voor andere landen gaat dat gebeuren, zegt luchtvaartnieuws.nl. Het Nederlandse...

DolfijnFM | Kiesraad verwelkomt discussie over kiesstelsel

Ook de Kiesraad van Curaçao is voorstander van een discussie over het kiesstelsel. Aanleiding is de verkiezingsuitslag van dit jaar, waarin restzetels uiteindelijk de doorslag gaven. In het...
- Advertentie -