- Advertentie -

De opluchting was groot toen wij het haar persoonlijk brachten.

‘Dan toch. Stilaan was ik de wanhoop nabij, moet ik bekennen. Ik begon te vrezen dat de moord op Geert nooit opgelost zou geraken. Nu hoop ik natuurlijk dat de daders een assisenproces wacht. En een juiste straf. Maar nog veel belangrijker voor mij is het antwoord op de vraag: waarom moest Geert dood?’

Volgens Helbert E., de moordenaar van Geert De Lie, is dat antwoord eenvoudig: voor het geld.

Tijdens zijn verhoor liet de Nederlandse Antilliaan de puzzelstukken van de moord op De Lie netjes in elkaar passen. Helbert E. verklaarde dat ‘iemand’ het plan voor de overval op de motorzaak van De Lie bedacht had. Iemand die gehoord had dat de motorhandelaar er warmpjes in zat. Iemand zoals Howard T., denken de speurders. Die werkte in 2011 in Erwetegem op een werf bij buren van De Lie.

Volgens de speurders kan hij uit gesprekken met De Lie hebben opgemaakt dat er in de motorzaak geld te rapen viel. Howard T. werd hiervoor al eens opgepakt. Hij bleef staalhard ontkennen en werd vrijgelaten.

De tweede verdachte van de moord blijft voorlopig zwijgen. Lees alles over de zaak in Het Nieuwsblad van zaterdag 31 mei.

Bron: Nieuwsblad.be