30 C
Willemstad
• zaterdag 25 september 2021 11:18

Laatste reacties

- Advertentie -

Verband tussen dubbele moorden en moord DJ Renzo – Politie op spoor daders

Dj Ruvette Dirksz samen met wijlen dj Renzo. FOTO DREAMS
Dj Ruvette Dirksz samen met wijlen dj Renzo. FOTO DREAMS

WILLEMSTAD — Een uitgebreid onderzoek moet nog uitwijzen of de vijf slachtoffers Oscar Neira Muñoz (33), Siegfried Benito (60), Nikita Attaf (23), Shendrick Randt (17) en Gracielo ‘DJ Renzo’ Soleana (39), voor dezelfde uit de hand gelopen ripdeal zijn vermoord.

Uit de voorlopige resultaten blijkt inmiddels echter wel dat deze zaken direct of indirect gelinkt zijn aan elkaar. Dat zei minister van Justitie Nelson Navarro (Pais) gistermiddag tijdens de wekelijkse persconferentie bij Fòrti.

De minister werd hiervoor uit diverse hoeken bekritiseerd, maar hij benadrukte gisteren dat de recente dubbele moorden bij Baya Beach en Bullenbaai en de moord op Soleana, in het criminele circuit werden gepleegd.

- Advertentie -

Er doen geruchten de ronde dat de dj in de relationele sfeer werd vermoord, maar Navarro verklaarde desgevraagd gisteren dat ook Soleana indirect of direct te maken had met de ripdeal.

De Bullenbaai moord Nikita Catharina Attaf (12:06:90) Shendrick Emanuel Randt (27:05:96)
De Bullenbaai moord Nikita Catharina Attaf (12:06:90) Shendrick Emanuel Randt (27:05:96)

De minister benadrukte verder dat ‘wie met pek omgaat, ermee wordt besmet’. De realiteit van de onderwereld is dat mensen vermoord worden bij een ripdeal en volgens Navarro is het een feit dat er hier sprake is van afrekeningen, na een volledig uit de hand gelopen ripdeal. Dat blijkt uit de voorlopige resultaten van de onderzoeken naar de moorden, zoals hij begin deze week al desgevraagd tegenover de Amigoe had gezegd.

Verder zei Navarro mee te leven met met de nabestaanden van deze slachtoffers. Hij vindt het heel jammer dat zij altijd in verdriet achterblijven. “Mijn taak is om ervoor te zorgen dat de daders opgepakt en opgesloten worden. Het voorkomen van afrekeningen wordt echter moeilijk. Het is een situatie waar justitie geen grip op heeft. Wij kunnen alleen zo veel mogelijk informatie vergaren om meerdere afrekeningen te voorkomen’, aldus Navarro.

- Advertisement -

De politie is inmiddels de daders op het spoor, zegt Navarro. “De politie weet waar te zoeken, maar ze moet eerst genoeg bewijs vergaren voordat er aanhoudingen kunnen worden verricht.”

Afscheid

Terwijl het onderzoek in volle gang is, worden de slachtoffers DJ Renzo en Nikita Attaf aanstaande zondag door de nabestaanden naar hun laatste rustplek gebracht.

Zondag kan men vanaf elf uur ‘s ochtends afscheid nemen van de bekende dj in het WTC-gebouw. Men kan vanavond tussen zes en negen uur een condoleancebezoek brengen bij zijn woning aan de Schonegevelstraat 49. Dit is morgen niet mogelijk.

Afscheid nemen van Attaf kan zondagmiddag bij El Señorial aan de Van Leeuwenhoekstraat 11 in Otrobanda, tussen één en vier uur.

Bron: Amigoe

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Twee Curaçaoenaars onder acht smokkelaars

Onder de acht drugssmokkelaars die dinsdag op zee werden aangehouden, zaten ook twee Curaçaoënaars. Een groep van zes Venezolanen waagde de oversteek met een grote hoeveelheid drugs....

ParadiseFM | Meteo zet Curaçao op code geel wegens extreme hitte

De Meteorologische Dienst Curaçao (Meteo) heeft vrijdag een code geel afgegeven in verband met extreme hitte. Meteo raadt aan zoveel mogelijk binnen te blijven, voldoende water te...

ParadiseFM | Alweer een dode door corona, aantal doden stijgt naar 159

Er is weer iemand overleden aan de gevolgen van Covid-19. Zo blijkt uit de coronacijfers van vrijdag. Daarmee staat het aantal mensen dat op Curaçao aan de...

CC | Resistance to controversial dispute law has surprised Knops

THE HAGUE - The resistance of the parliaments of Curacao, Aruba and Sint Maarten against the draft Consensus Kingdom Act on Kingdom Disputes has surprised Undersecretary Raymond...

DH | Sam is now a hurricane

Sam is now a hurricane, rapid intensification forecast to continue. Hurricane Sam Advisory Number 7. NWS National Hurricane Center Miami FL AL182021 500...

AntilliaansDagblad | RMR: Sint Maarten voldoet voldoende

7e Tranche spoedig door Nederland overgemaakt Philipsburg - Sint Maarten ontvangt binnenkort de zevende tranche liquiditeitssteun van Nederland. De Rijksministerraad (RMR) heeft hier vrijdagochtend groen licht voor gegeven. Het...
- Advertentie -