Laatste reacties

- Advertentie -

Verband tussen dubbele moorden en moord DJ Renzo – Politie op spoor daders

Dj Ruvette Dirksz samen met wijlen dj Renzo. FOTO DREAMS
Dj Ruvette Dirksz samen met wijlen dj Renzo. FOTO DREAMS

WILLEMSTAD — Een uitgebreid onderzoek moet nog uitwijzen of de vijf slachtoffers Oscar Neira Muñoz (33), Siegfried Benito (60), Nikita Attaf (23), Shendrick Randt (17) en Gracielo ‘DJ Renzo’ Soleana (39), voor dezelfde uit de hand gelopen ripdeal zijn vermoord.

Uit de voorlopige resultaten blijkt inmiddels echter wel dat deze zaken direct of indirect gelinkt zijn aan elkaar. Dat zei minister van Justitie Nelson Navarro (Pais) gistermiddag tijdens de wekelijkse persconferentie bij Fòrti.

De minister werd hiervoor uit diverse hoeken bekritiseerd, maar hij benadrukte gisteren dat de recente dubbele moorden bij Baya Beach en Bullenbaai en de moord op Soleana, in het criminele circuit werden gepleegd.

- Advertentie -

Er doen geruchten de ronde dat de dj in de relationele sfeer werd vermoord, maar Navarro verklaarde desgevraagd gisteren dat ook Soleana indirect of direct te maken had met de ripdeal.

De Bullenbaai moord Nikita Catharina Attaf (12:06:90) Shendrick Emanuel Randt (27:05:96)
De Bullenbaai moord Nikita Catharina Attaf (12:06:90) Shendrick Emanuel Randt (27:05:96)

De minister benadrukte verder dat ‘wie met pek omgaat, ermee wordt besmet’. De realiteit van de onderwereld is dat mensen vermoord worden bij een ripdeal en volgens Navarro is het een feit dat er hier sprake is van afrekeningen, na een volledig uit de hand gelopen ripdeal. Dat blijkt uit de voorlopige resultaten van de onderzoeken naar de moorden, zoals hij begin deze week al desgevraagd tegenover de Amigoe had gezegd.

Verder zei Navarro mee te leven met met de nabestaanden van deze slachtoffers. Hij vindt het heel jammer dat zij altijd in verdriet achterblijven. “Mijn taak is om ervoor te zorgen dat de daders opgepakt en opgesloten worden. Het voorkomen van afrekeningen wordt echter moeilijk. Het is een situatie waar justitie geen grip op heeft. Wij kunnen alleen zo veel mogelijk informatie vergaren om meerdere afrekeningen te voorkomen’, aldus Navarro.

- Advertisement -

De politie is inmiddels de daders op het spoor, zegt Navarro. “De politie weet waar te zoeken, maar ze moet eerst genoeg bewijs vergaren voordat er aanhoudingen kunnen worden verricht.”

Afscheid

Terwijl het onderzoek in volle gang is, worden de slachtoffers DJ Renzo en Nikita Attaf aanstaande zondag door de nabestaanden naar hun laatste rustplek gebracht.

Zondag kan men vanaf elf uur ‘s ochtends afscheid nemen van de bekende dj in het WTC-gebouw. Men kan vanavond tussen zes en negen uur een condoleancebezoek brengen bij zijn woning aan de Schonegevelstraat 49. Dit is morgen niet mogelijk.

Afscheid nemen van Attaf kan zondagmiddag bij El Señorial aan de Van Leeuwenhoekstraat 11 in Otrobanda, tussen één en vier uur.

Bron: Amigoe

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

Antilliaans Dagblad | Gedeputeerde Zagers van Saba overhandigt voorstellen

The Bottom - Tijdens zijn recente bezoek aan Den Haag heeft gedeputeerde Bruce...

DolfijnFM | Inspectie vindt weer vieze toko vol ongedierte

Volgens de Inspectie was het er al maanden niet schoongemaakt. Bij navraag bleken ook de vergunningen niet in orde.

DolfijnFM | Geldschieters mogen hun klanten bij wanbetaling niet op Facebook zetten

Een geldschieter op het eiland mag informatie van wanbetalers niet op zijn facebook zetten en ook geen 30 procent rente rekenen.

LC | Woonkamer in Reduzum vol met hulpgoederen voor Limburg

De overstromingsramp in Limburg inspireert ook in Friesland tot hulpacties. Een daarvan is het idee van Corneila Winklaar uit Reduzum.

NTR | Curaçao gaat evenementenbranche begeleiden bij naleving coronamaatregelen

Op Curaçao geeft een crisisteam sinds kort informatie aan de evenementenbranche en de uitgaanswereld over de aangepaste coronamaatregelen.

PBC | Politie houdt rekening met achterstand ontheffingen

Mensen die nog geen ontheffing hebben kunnen vandaag en morgen toch hun werk doen zegt premier Rhuggenaath
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DolfijnFM | Amerika roept haar burgers op om niet meer naar Curaçao te vliegen

Amerika heeft Curaçao als zeer hoog risicogebied bestempeld en donkerrood gekleurd op de kaart, level 4, vanwege een toename van de besmettingen. Amerikanen wordt dringend geadviseerd om...

DolfijnFM | 16 augustus laatste dag om iemand voor te dragen voor lintje

Nog 12 dagen en dan moet de aanvraag voor een koninklijke onderscheiding de deur uit. 16 augustus sluit de termijn. Lintjes worden doorgaans verleend aan mensen die...

DolfijnFM | Overheid verlaagt testleeftijd kinderen bij aankomst Curaçao

De Curaçaose overheid heeft de leeftijd waarop kinderen een negatief testbewijs moeten laten zien op Hato verlaagd. Die was 16 jaar, maar nu moet ieder kind van...

PBC | Minister van Financiën wil weten hoeveel directie SVB zichzelf toebedeeld

Persbureau Curacao Javier Silvania wil weten welk deel van de bijna 30 miljoen aan lonen en salarissen de SVB betaald aan de directie. De minister van Financieën reageert...

PBC | Veel bestuurders hebben hun autopapieren niet op orde

Persbureau Curacao De politie moet steeds vaker ingrijpen bij verkeersongelukken omdat een van de bestuurders zijn papieren niet op orde heeft. Bij controles blijkt dat veel chauffeurs hun gordel...

PBC | Bonaire verwacht volgend jaar forse groei van accommodaties en werkgelegenheid

Persbureau Curacao Bonaire heeft in 2022 ruim 700 extra kamers nodig om de toename van verblijfstoeristen op te kunnen vangen. Op dit moment kunnen er bijna 2200 toeristen...
- Advertentie -