27 C
Willemstad
• maandag 19 april 2021 23:11

PBC | Vliegverkeer Curaçao moet rekening houden met vulkaanuitbarsting Soufrìere

Persbureau Curacao Het vliegverkeer richting Curaçao, Aruba en Bonaire kan last ondervinden van de as van de uitbarstende vulkaan Le Soufriere. Dat zegt de Meteorologische Deinst van Curaçao....

PBC | OM houdt twee minderjarigen aan na mishandeling op video

Persbureau Curacao De politie heeft twee minderjarigen aangehouden op verdenking van mishandeling. Daarvan werden beelden gemaakt. Die werden vorige week verspreidt via sociale media. Daarop kon je zien...

Trouw | Voor ABN Amro is de witwaszaak nu afgedaan, maar drie oud-bestuurders worden verdacht

Dirk Waterval | met feitenrelaas, persbericht en transactieovereenkomst Waarom besloot het OM dit keer wél om gelijk verdachten aan te wijzen in het falende bankbeleid van ABN Amro? Betreurenswaardig...

ParadiseFM | ‘Vaccinatiebonus werknemer mag’

Je personeel een financiële tegemoetkoming geven voor het nemen van het vaccin is arbeidsrechtelijk toegestaan. Dat schrijven juristen van HBN Tax & Law in een speciaal bulletin....

Democracy now! | Monday, April 19, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 19 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img
HomeLandenRegioVenezuela verbreekt betrekkingen met Panama

Venezuela verbreekt betrekkingen met Panama

nicolas_maduroCARACAS/ PANAMASTAD — Het wankelende Venezuela heeft de diplomatieke betrekkingen met Panama verbroken. Aanleiding is een initiatief van Panama voor een bijzondere zitting van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) over de onlusten in Venezuela, waarbij sinds midden februari 18 mensen om het leven kwamen.

Advertentie

De linkse staatsleider Nicolás Maduro beschuldigde de Panamese president Ricardo Martinelli er gisteren van tegen Venezuela samen te zweren.
De Venezolaanse oppositie kondigde intussen nieuwe demonstraties aan.
De OAS zou zich mogelijk vandaag al met de situatie in Venezuela bezighouden, iets wat Caracas in alle toonaarden afwijst.

Met het oog op deze openlijke samenzwering heb ik besloten de politieke en diplomatieke betrekkingen met de Panamese regering te verbreken”

, zei Maduro tijdens een herdenking op de eerste verjaardag van de dood van Hugo Chávez.
Maduro drong er bij OAS-secretaris-generaal José Miguel Insulza op aan zich rustig te houden en zich niet te bemoeien met iemand die er niet om gevraagd heeft.
Panama’s president Martinelli toonde zich ‘verrast’ over het nieuws uit Caracas.

Panama streeft ernaar dat dit broederland (Venezuela) vrede vindt en zijn democratie sterker maakt”, schreef hij op zijn Twitter-account.

Tegelijkertijd maakte hij echter duidelijk dat Panama zich door geen enkel land onder druk laat zetten of beledigen en ‘zeker niet door een land dat we als een bevriende natie beschouwen’.
Maduro had de Panamese staatsleider als een ‘lakei’ omschreven, die gemene zaak maakt met de Verenigde Staten.
De Venezolaanse regering heeft gisteren in Caracas een ‘burgerlijke militaire parade’ gehouden ter ere van Chávez.
Ook de Cubaanse president Raúl Castro en de staatshoofden van Bolivia en Nicaragua, Evo Morales en Daniel Ortega, waren daarbij aanwezig.
Lokale media maakten melding van een grootschalige politiemacht met pantserwagens en het gebruik van traangas.
Voor vandaag en zaterdag riepen de oppositie en de studentenbewegingen op tot nieuwe protestacties.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties