27 C
Willemstad
• vrijdag 16 april 2021 23:03

PBC | 65 procent van Curaçao heeft zich gemeld voor vaccinatie

Persbureau Curacao Bijna 65 procent van de te vaccineren bevolking van Curaçao heeft zich daadwerkelijk gemeld voor een vaccinatieprik tegen het coronavirus. Dat gaat om ruim 68.000 mensen....

ParadiseFM | Vaccin voor 105-jarige

De oudste inwoner van Curaçao heeft ook een coronavaccin gehaald. Het gaat om mevrouw Regina Gabriela Brigitha die onlangs haar 105e verjaardag vierde. Deze week heeft ze zich...

Democracy now! | Friday April 16, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 16 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Verplichte quarantaine bij aankomst in Nederland

Nederland wil vanaf 15 mei een verplichte quarantaine invoeren voor alle reizigers uit hoogrisicogebieden. Ook uit Aruba, Bonaire en Curaçao. Nu is die quarantaine nog een advies...

DolfijnFM | ‘Winkels begrijpen langzamerhand de maatregelen’

Volgens de Èxtra beginnen winkels en restaurant zich eindelijk aan de coronamaatregelen te houden. Gisteren controleerde de Inspectie twaalf etablissementen. Alleen op Zeelandia en in Santa Maria waren...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoVeel onrust om verkeerde saldo's ING

Veel onrust om verkeerde saldo’s ING

ingVeel klanten van ING zien woensdag het verkeerde saldo als zij inloggen bij internetbankieren. Soms zijn er honderden euro’s verdwenen.

Foto |   ANP

Dat blijkt uit honderden meldingen op sociale media. Een woordvoerder van ING ontkende aanvankelijk tegenover NU.nl dat er een probleem is.
Inmiddels erkent de bank op Twitter dat saldo’s en transacties ‘mogelijk’ verkeerd worden weergegeven.

Klanten stellen dat soms honderden euro’s zijn verdwenen en dat zij rood staan terwijl dat bij hun rekening niet mogelijk is. Ook uit controle van NU.nl blijkt dat het saldo bij diverse redacteuren niet juist is.

Bovendien zijn bedragen dubbel afgeschreven. Afschrijvingen van de afgelopen week lijken woensdag nogmaals te zijn afgeschreven.

 Pinnen
Er zijn ook meldingen van klanten die in de winkel niet kunnen pinnen vanwege het verkeerde saldo.

“Dat is volgens mij niet aan de orde”

, zei woordvoerder Harold Reuskens op Radio 1.

Toch melden verschillende mensen dat er in supermarkten rijen ontstaan omdat meerdere mensen niet kunnen pinnen.

ING kampte eerder met een storing waardoor betalingen vertraagd uitgevoerd werden. Volgens Reuskens is dat de oorzaak van de huidige problematiek.
Diverse transacties van dinsdag worden woensdag alsnog doorgevoerd, aldus de woordvoerder. Hij sluit uit dat de bank is gehackt.

 Juist saldo’  
Dat zou volgens Reuskens echter niet moeten zorgen voor negatieve saldo’s.
Ook op Twitter schreef de klantenservice van ING aan verschillende klanten:

“Je saldo is juist.”

Door de problemen proberen erg veel mensen in te loggen op de site van ING en op de mobiele app.
Daarom is inloggen voor veel mensen niet mogelijk.
Ook de telefonische klantenservice geeft geen gehoor.

 Consumentenbond
De Consumentenbond roept ING op de klanten van de bank snel te informeren over de omvang van de problemen met internetbankieren.

Ook zou de bank moeten aangeven wanneer de storing naar verwachting is verholpen om verdere onrust onder klanten te voorkomen, zegt een woordvoerder van de Consumentenbond.

Volgens hem komen bij de organisatie via Twitter en telefonisch veel vragen binnen over de storing bij ING. Mensen willen weten wat er aan de hand is met hun bankrekening. Maar ‘duidelijkheid ontbreekt’, aldus de zegsman.

 

iDeal
De onrust over de problemen bij ING heeft vooralsnog geen gevolgen voor pin- of iDEAL-betalingen.

Een woordvoerster van betaalorganisatie Currence laat woensdagmiddag weten niets vreemds te zien in het betalingsverkeer. Ook heeft zij nog geen melding gekregen van ING dat er sprake zou zijn van een storing.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties