31 C
Willemstad
• zondag 24 oktober 2021 15:39

Laatste reacties

- Advertentie -

Veel onrust om verkeerde saldo’s ING

ingVeel klanten van ING zien woensdag het verkeerde saldo als zij inloggen bij internetbankieren. Soms zijn er honderden euro’s verdwenen.

Foto |   ANP

Dat blijkt uit honderden meldingen op sociale media. Een woordvoerder van ING ontkende aanvankelijk tegenover NU.nl dat er een probleem is.
Inmiddels erkent de bank op Twitter dat saldo’s en transacties ‘mogelijk’ verkeerd worden weergegeven.

Klanten stellen dat soms honderden euro’s zijn verdwenen en dat zij rood staan terwijl dat bij hun rekening niet mogelijk is. Ook uit controle van NU.nl blijkt dat het saldo bij diverse redacteuren niet juist is.

- Advertentie -

Bovendien zijn bedragen dubbel afgeschreven. Afschrijvingen van de afgelopen week lijken woensdag nogmaals te zijn afgeschreven.

 Pinnen
Er zijn ook meldingen van klanten die in de winkel niet kunnen pinnen vanwege het verkeerde saldo.

“Dat is volgens mij niet aan de orde”

, zei woordvoerder Harold Reuskens op Radio 1.

Toch melden verschillende mensen dat er in supermarkten rijen ontstaan omdat meerdere mensen niet kunnen pinnen.

- Advertisement -

ING kampte eerder met een storing waardoor betalingen vertraagd uitgevoerd werden. Volgens Reuskens is dat de oorzaak van de huidige problematiek.
Diverse transacties van dinsdag worden woensdag alsnog doorgevoerd, aldus de woordvoerder. Hij sluit uit dat de bank is gehackt.

 Juist saldo’  
Dat zou volgens Reuskens echter niet moeten zorgen voor negatieve saldo’s.
Ook op Twitter schreef de klantenservice van ING aan verschillende klanten:

“Je saldo is juist.”

Door de problemen proberen erg veel mensen in te loggen op de site van ING en op de mobiele app.
Daarom is inloggen voor veel mensen niet mogelijk.
Ook de telefonische klantenservice geeft geen gehoor.

 Consumentenbond
De Consumentenbond roept ING op de klanten van de bank snel te informeren over de omvang van de problemen met internetbankieren.

Ook zou de bank moeten aangeven wanneer de storing naar verwachting is verholpen om verdere onrust onder klanten te voorkomen, zegt een woordvoerder van de Consumentenbond.

Volgens hem komen bij de organisatie via Twitter en telefonisch veel vragen binnen over de storing bij ING. Mensen willen weten wat er aan de hand is met hun bankrekening. Maar ‘duidelijkheid ontbreekt’, aldus de zegsman.

 

iDeal
De onrust over de problemen bij ING heeft vooralsnog geen gevolgen voor pin- of iDEAL-betalingen.

Een woordvoerster van betaalorganisatie Currence laat woensdagmiddag weten niets vreemds te zien in het betalingsverkeer. Ook heeft zij nog geen melding gekregen van ING dat er sprake zou zijn van een storing.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Versoepeling regels bij sportevents

Willemstad - Het kabinet-Pisas versoepelt tijdelijk de regels voor sportevenementen. Sportwedstrijden met maximaal honderd fanaten in het publiek worden nu ook beschouwd als low-riskevenementen. Dat zei premier...

AntilliaansDagblad | Maandag besluit over opheffen beslag GGz

Willemstad - Financiënminister Javier Silvania (MFK) beslist maandagochtend over eventuele opheffing van het beslag van de Belastingdienst op het zorgbudget van de Stichting Geestelijke Gezondheidszorg (GGz) Curaçao...

AntilliaansDagblad | In 2022 eindelijk economische groei

CBCS: Economische opleving geen garantie voor duurzaam herstel Willemstad/Philipsburg - Het reële bbp (bruto binnenlands product) van Curaçao zal in 2021 slechts marginaal stijgen met 0,1 procent, maar...

PBC | Opnieuw coronadode in het CMC

Persbureau Curacao Op Curaçao is opnieuw een dodelijk slachtoffer gevallen als gevolg van Covid. Die viel in het CMC. In totaal zijn nu 173 mensen overleden door het...

PBC | SDKK: geen enkele gevangen heeft vier vingers verloren

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- De SDKK is niet blij met het nieuws dat een gevangene vier vingers is verloren door slechte medische zorg vanwege een worminfectie. Dat nieuws gaat...

PBC | CBCS: Economische opleving geen garantie voor duurzaam economisch herstel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Dit jaar stijgt het bedrag dat Curaçaoënaars met elkaar verdienen nauwelijks, maar volgende jaar komt het bruto nationaal product in de buurt van 6,2...
- Advertentie -