28 C
Willemstad
• donderdag 20 juni 2024

Extra | Journaal 19 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, June 18, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NRC | Staakt Aruba het verzet tegen het homohuwelijk?

Podcast Mogen binnenkort ook op Aruba mensen van het gelijke geslacht trouwen? Vandaag stemt het Arubaanse parlement daar opnieuw over. En dat wordt spannend, want gelijke rechten voor...

CN | Gokbedrijf Dama reageert op faillissement: ‘We zijn financieel gezond’

Jeffrey Noeken - CasinoNieuws.nl Een week na het uitgesproken faillissement op Curaçao laat Dama weten dat het bedrijf financieel gezond is. Volgens het gokbedrijf kwam de uitspraak onverwacht...

Democracy now! | Monday, June 17, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

AD | VDC Hoofd Gumbs sprak Wiels voor dood

HomeMediaAlgemeen nieuwsAD | VDC Hoofd Gumbs sprak Wiels voor dood
Hoofd veiligheidsdienst VDC Edsel Gumbs
Hoofd veiligheidsdienst VDC Edsel Gumbs

Willemstad – Ed Gumbs, voormalig hoofd van de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC) heeft op 2 mei een gesprek gehad met politicus Helmin Wiels, drie dagen voordat Wiels werd vermoord. De inhoud van dit gesprek komt aan bod bij de rechtszaak die hij aanspant om de reden voor zijn ontslag aan te vechten. Dat heeft Gumbs gisteren tegenover deze krant bevestigd. Het voormalig hoofd wil vooralsnog met geen woord reppen over de zaken die hij tijdens de behandeling van de zaak naar voren zal brengen.

,,Wiels en ik groeiden allebei in Steenrijk op”, zo licht Gumbs toe.

,,We hadden een goede band met elkaar, wij vertrouwden elkaar. Bij onze laatste ontmoeting op 2 mei van dit jaar heb ik hem nog gezegd om goed uit te kijken, zijn veiligheid serieus te nemen.”

Gumbs had sinds 2011 circa 15 persoonlijke ontmoetingen met Helmin Wiels waarin gesproken werd over het ontslag.

,,Voor Wiels was het belangrijk dat de zaak werd rechtgetrokken, dat mijn goede naam die door de affaire was aangetast, in ere hersteld zou worden.”

De politiek leider had tijdens de ontmoetingen aan Gumbs gevraagd of hij naar zijn oude werkplek terug wilde gaan.

,,Ik wilde niet terug omdat het niet in mijn eigen belang was, het leek mij niet goed voor mijn eigen veiligheid. Wiels zegde toe dat hij op zoek zou gaan naar andere manieren om de zaak recht te trekken.”

In de gesprekken die beide mannen voerden, legde Wiels uit waarom hij niets tegen het ontslag heeft kunnen doen.

,,Hij vertelde mij dat het niet zo was dat hij de zaak op zijn beloop had gelaten. Wiels gaf de politieke redenen aan waarom hij zo had gehandeld, hij had de regering (Schotte, red.) nog gewaarschuwd dat ze zich veel problemen op de hals haalden als ze zouden doorzetten, maar die waarschuwing werd in de wind geslagen.”

De politiek leider zei ook tegen Gumbs dat hij verbaasd en verrast was over de manier waarop mensen van zijn partij in deze kwestie handelden, zo vertelt Gumbs.

,,Het ging daarbij om mensen die hij zelf aan een positie had geholpen.”

Gumbs is inmiddels voor de vierde keer ontslag aangezegd. Tot nu wist het voormalig hoofd zijn ontslag met succes bij de rechter aan te vechten.

,,Het gaat er niet om dat ik terug in mijn functie wil, ik wil niet voor de clowns, de huidige regering werken. Ik word eervol ontslagen omdat ik niet goed zou presteren, dat valt natuurlijk niet met elkaar te rijmen.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties