VBC: Zwarte bladzijde in politieke historie

VBCWILLEMSTAD — Ook de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC) heeft met afschuw en grote verslagenheid gereageerd op de dodelijke moordaanslag op Helmin Wiels.

De VBC noemt ‘de liquidatie van de politiek leider van de PS een ronduit laffe en uiterst trieste daad’.
Volgens de werkgeversvereniging is het gebeurde een zwarte bladzijde in de politieke historie van Curaçao en een aanslag op de democratische rechtsstaat.

“Helmin Wiels vocht voor diverse controversiële punten waar wij het niet altijd mee eens konden zijn, maar hij was een enorm belangrijke spil in de Curaçaose politiek”

, zo zegt Joop Kusters, vicevoorzitter van de VBC.

“Hij bracht een bepaalde balans in de politiek, en de laatste maanden was er een ommekeer te zien in hoe hij dingen aanpakte.
De vraag is dan ook hoe de coalitie hier mee om moet gaan en hoe zijn partij dit gaat oppakken.”

Wiels was in december vorig jaar nog gastspreker bij de eindejaarsbijeenkomst van de VBC.
Deze bijeenkomst was een groot succes, ondanks dat Wiels en de VBC in het verleden vaak in de clinch hadden gelegen over diverse onderwerpen.
Een van de conclusies van die bijeenkomst was dat de kar toch vooral samen getrokken moeten worden als het gaat om de economische situatie van het land. Kusters:

“Je hebt elkaar nodig, politici, overheid en bedrijfsleven, en als een van de spelers uitvalt zoals nu het geval is wordt het moeilijk.
Op korte termijn vrees ik dan ook zeker nadelige gevolgen voor Curaçao.”

De VBC vindt het belangrijk dat de zaak helemaal wordt uitgezocht door de autoriteiten en hoopt dat ‘een dergelijke agressieve en afschuwelijke daad geen navolging krijgt in onze samenleving’.

Tevens betuigt de VBC haar innige deelneming aan de familie en de aanhangers van Pueblo Soberano.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *