28 C
Willemstad
• woensdag 22 september 2021 03:43

Laatste reacties

- Advertentie -

VBC | Verhogen license fee verkapte devaluatie

Persbericht VBC: Verhogen license fee verkapte devaluatie

Voor alle duidelijkheid wenst de VBC kenbaar te maken dat bij het voorstel van de Regering om de license fee te verhogen teneinde middelen te vergaren om de tekorten van de Girobank te dekken, primair gekeken is naar de praktische gevolgen en effecten van deze maatregel op het sociaaleconomisch gebeuren.

In de optiek van de VBC zal verhogen van de license fee ertoe leiden dat in de praktijk systematisch meer ANG moet worden betaald voor vreemde valuta. De waarde van de ANG neemt af. Vanwege het feit dat deze waardevermindering door de Regering/monetaire autoriteit zal worden afgekondigd kan dit niet anders worden geïnterpreteerd als een de facto verkapte en/of sluipende devaluatie.

In de praktijk zal de daling van de waarde van de ANG ten opzichte van andere valuta ertoe leiden dat de kans zeer groot is dat prijzen voor import van goederen en diensten uit het buitenland zullen stijgen en duurder worden. Ernstige sociale misère in de vorm van verarming ligt op de loer zoals de ervaring uit omringende landen laat zien.

- Advertentie -

Het is dan ook ten sterkste af te raden om het (verkapte) devaluatie instrument te hanteren om het financiële debacle van de Girobank op te lossen.

Curaçao, 21 januari 2020
Bestuur VBC

Bron: Persbericht Vereniging Bedrijfsleven Curaçao 21 januari 2020

- Advertisement -

Artikel delen

8 reacties

  1. Pluk ze kaal. Nederland hanteerd dit ook. Capallo,Garcia,Neysa en wie dan ook moet gestolen geld terug betalen. Zelfs The Panamapaper van moeder Steven Capalla. Pluk ze kaal. Curaçao moet schoon van deze smerige mensen.

  2. Eigenlijk is het anarchie, alleen voor het bestuur die boven geldende regels verheven zijn en de rekening dan doorschuiven naar de bevolking, het frapante is dat ydk, die niet bij het bestuur horen, de grootste klappen krijgen. Maar zolang die het niet door hebben en gelukkig gemaakt kunnen worden met een gebrade kip , die ze ook overgens nog zelf betalen. Veranderd er niets

  3. “Gelukkig” heeft Curacao vrijwel alle buitenlandse bedrijven al op alle mogelijke manieren weggepest / belazerd net als eventuele rijke immigranten/penshonado’s. Singapore van de Caribben, hahahaha.
    En wat houd je dan over? Precies! Enkel een groep lokale graaiers, die de lokale bevolking keer op keer een oor (nieuwe soort ‘belasting’) aannaaien. Wanneer gaat de lokale bevolking eindelijk de straat op? Tijd voor anarchie!

  4. Er loopt al een procedure om Stephen Capella zijn CPA titel af te nemen. Nu zijn vrouw het CPA (havenbedrijf) nog.

    De laffe creep Capella is een goede aanvulling aan het rijtje Victor Bergisch (Ennia!), Henry Jourdain, Gianni Schob en Ralf BMWieriks (allen ex KPMG), Erik van Eps (EY, tekende af op de porkeria van Girobank) en natuurlijk de miezerige Anthony ‘Centje’ Cijntje (eruitgegooid bij Deloitte).

  5. VBC: is dat niet dat old boys network met die 70-jarige KVK voorzitter die zegt dat Curacao moet innoveren terwijl bij KvK nog alles met pen en papier wordt geregeld?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Tuesday, September 21, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Aangifte Electorale Raad wegens onduidelijkheid donaties

De Electorale Raad zal aangifte gaan doen bij het Openbaar Ministerie (OM) over het gebrek aan transparantie wat betreft grote donateurs tijdens de laatste verkiezingen. Dat bevestigt...

Nu.cw | Minister Charles Cooper bedreigd

De minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, Charles Cooper, is bedreigd met de dood. Voor de muur van de kerk van Groot Kwartier stond een bord...

Nu.cw | Ontsnapte honden doodden geiten in Katoentuin

Een aantal honden hebben in de omgeving van Katoentuin vier geiten afgelopen weekend om het leven gebracht, meldt de Extra. De honden van de buren wisten te...

DolfijnFM | Een kwart van de kandidaten aan de verkiezingen moet giften nog doorgeven

Van de 353 kandidaten die aan de verkiezingen van 19 maart hebben deelgenomen, moet nog circa een kwart (90 kandidaten) een formulier bij de Electorale Raad (ER)...
- Advertentie -