27 C
Willemstad
• zaterdag 15 mei 2021 01:22

Telegraaf | ’Vakantie naar Aruba en Curaçao mag ook weer’

Yteke de Jong en Koen Nederhof AMSTERDAM - Het reisadvies voor Aruba en Curaçao gaat op geel. Dat bevestigt het Arubaanse bureau voor Toerisme. Eerder deze week werd...

Democracy now! | Friday, May 14, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 14 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Eerste stap naar vaste muziekles op school

Curaçao heeft een eerste stap gezet op weg naar structureel muziekonderwijs in het lesprogramma op de basisscholen, zo meldt het Curaçaohuis in Den Haag in een post...

Nu.cw | Gerstenbluth waarschuwt: ‘Stijging besmettingen in korte tijd nog steeds mogelijk’

Rick Hart Epidemioloog Izzy Gerstenbluth waarschuwt voor een hausse in besmettingen in korte tijd. Dinsdag en woensdag rapporteerde de afdeling Epidemiologie geen besmettingen, maar gisteren waren het er...

PBC | Zondag ode aan jarige Maxima op de Emmabrug

Persbureau Curacao Randal Corsen speelt komende zondag koningin Maxima toe voor haar 50ste verjaardag vanaf de Emmabrug op Curaçao. Hij doet dat samen met Jadah van Dijk en Tania...
- Advertisement -spot_img

VBC juicht vervanging offshore-regeling toe

HomeLandenCuraçaoVBC juicht vervanging offshore-regeling toe

VBCWILLEMSTAD — De Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC) juicht de geplande wijziging van de landsverordening Winstbelasting 1940 toe, die een vervanging zal zijn voor de huidige ‘offshore-regeling’. Dat meldt de VBC in de meest recente nieuwsbrief.

Concreet houdt de voorgenomen wijziging in om een nieuw artikel 9 in de Landsverordening op de Winstbelasting 1940 op te nemen waarin een fiscale faciliteit wordt geboden aan bedrijven die hun winst geheel of nagenoeg geheel behalen met op het buitenland gerichte activiteiten.
Dit is met name het geval bij de internationale financiële dienstverlening, die nu nog onder de offshoreregeling valt, een regeling die in 2019 afloopt.

“Aan deze bedrijven die onder de huidige offshore-regeling vallen, evenals aan nieuwe internationaal opererende ondernemingen, wordt een effectieve belastingdruk voor de winstbelasting van ongeveer 3,4 procent aangeboden”

, zo vat de VBC samen.

“De VBC juicht de invoering van deze fiscale faciliteit ter ondersteuning van de internationale financiële dienstverlenende sector ten zeerste toe.
Deze sector genereert niet alleen deviezen maar schept ook hoogwaardige arbeidsplaatsen en draagt bij tot structurele economische groei.”

‘Ook lokaal’
De VBC maakt wel de kanttekening dat het geen luxe zou zijn om ook voor de lokale markt een concurrerend belastingtarief in te voeren.

“Ook voor lokale investeerders vormt een aantrekkelijke en concurrerende belastingdruk reden om wel of niet te investeren.
Echter moet geconstateerd worden dat de overheid de collectieve lastendruk sterk aan het verzwaren is door de belastingen en premies voor lokale economische activiteiten te verhogen.
Er kan niet genoeg erop gewezen worden dat deze ontwikkeling een gezonde sociaal-economische ontwikkeling in de weg staat.”

Medio maart werd de geplande wetswijziging behandeld in de Centrale Commissie van de Staten. Het is nog niet bekend wanneer dit ontwerp in een openbare Statenvergadering zal worden behandeld.

Dit artikel is geplaatst in
  • Gemarkeerd als
  • VBC

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties