27 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

VBC: Geen stimulering economie

VBC-PerslogoWillemstad – De regering geeft in tegenstelling tot wat publiekelijk wordt gepropageerd, geen prioriteit aan het stimuleren van duurzame economische groei.

Het enige positieve punt op dit gebied dat in de suppletoire begroting is opgenomen, is het reserveren van 1 miljoen gulden om via een ‘public-private’ samenwerkingsverband de aantrekkelijkheid en activiteiten in de internationale financiële dienstverlenende sector op te voeren.

- Advertentie -

Dit is het commentaar van de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC) op de onlangs ingediende suppletoire begroting 2013.
Een punt dat de VBC grote zorgen baart zijn de ontwikkelingen ten aanzien van de basisverzekering ziektekosten (bvz).

,,Uitbreiding van het voorzieningenpakket, gerechtelijke uitspraken dat medisch specialisten recht hebben op een hoger tarief, (nog) geen aanpassing in kring der verzekerden en herstructurering van het stelsel, het handhaven van de garantstelling van de overheid voor alle tekorten bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB), vormen allemaal signalen dat de bvz-premie verder omhoog zal moeten met alle gevolgen van dien voor nieuwe economische activiteiten”

, aldus de vereniging.
Tegenstrijdig vindt de VBC het ook dat in een recent artikel in de media de minister van Financiën het heeft over het laten afvloeien van 800 personen in overheidsdienst in de komende 4 jaar.
Maar, zo stelt de vereniging, uit de meerjarenbegroting blijkt echter dat de post personeelskosten tot en met het jaar 2016 jaarlijks toeneemt van 505 miljoen gulden in 2012 naar 562 miljoen gulden in 2016.

,,Hoe wordt dit gerijmd?
Andere ontwikkelingen die tot het nodige scepticisme op dit punt leiden zijn het in dienst blijven nemen van personeel ondanks het bestaan van een personeelsstop en de sterke weerstand van de bonden die zich telkens beroepen op een sociaal akkoord die geruime tijd geleden is overeengekomen terwijl de (economische) omstandigheden ondertussen sterk zijn veranderd.
Ook bestaat er niet een wet die politieke benoemingen verbiedt waardoor de achterdeur voor in dienst nemen en benoemen van personen in de publieke sector wagenwijd open blijft en afname van het personeelsbestand in deze sector illusoir maakt.”

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Over the Pond minimarket robbed by two armed men

PHILIPSBURG--The cashier of a minimarket on Arch Road, a side road of Sucker Garden Road, was robbed at gunpoint late Friday afternoon, when two armed men entered...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juni 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...

ParadiseFM | Schotte nog steeds in onderhandeling met OM

Ex-premier Gerrit Schotte onderhandelt nog steeds met het Openbaar Ministerie over het geld dat hij terug moet betalen. In mei kreeg hij twee weken de tijd om...
- Advertentie -
- Advertentie -