30 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

VBC betwijfelt mogelijkheid belastingverlaging

VBC-PerslogoWILLEMSTAD — De VBC (Vereniging Bedrijfsleven Curaçao) vraagt zich af hoe realistisch het voornemen van minister van Financiën José Jardim is om in 2015 een ‘alivio’, een belastingverlaging in te voeren. Dat staat in de jongste nieuwsbrief van de organisatie.

Onlangs liet Jardim weten in 2015 ruimte op de begroting te hebben om een verlaging van 50 miljoen gulden door te voeren.
Deze belastingverlaging zou dan plaatsvinden in de loonbelasting, de inkomstenbelasting en de winstbelasting.

“De VBC juicht het streven van de minister om de gemeenschap een ‘alivio’ te geven ten zeerste toe, omdat dit een effectieve manier is om het vertrouwen in de economie te herstellen en te verbeteren. De economie, die zich momenteel in een krimpfase bevindt, kan een dergelijke stimulans goed gebruiken”

- Advertentie -

, meldt de VBC.

“De vraag is echter hoe realistisch het voornemen van de minister is. Waar moet de ruimte voor verlichting vandaan komen?
Er is geen economische groei, de sociale verzekeringsfondsen vertonen nog altijd tekorten ondanks verhoging van de premies, aangekondigde bezuinigingen bij de overheid – in het bijzonder personeelskosten – stuiten op grote weerstand bij de overheidsvakbonden en een groot aantal overheids-nv’s en stichtingen kampt met tekorten.”

De VBC wil dat de minister concreet aangeeft ‘hoe deze dreigende toenemende lasten voor de overheidsbegroting opgevangen en omgebogen gaan worden opdat middelen vrijkomen om de door hem aangekondigde zeer gewenste lastenverlichting door te kunnen voeren’.
Ook vraagt de VBC zich af waarom de aangekondigde ‘alivio’ niet eerder gegeven kan worden.

“Een goede onderbouwing zal de geloofwaardigheid van het voornemen van de minister van Financiën om de belastingen te verlagen, vergroten.”

De vereniging is wel positief over het streven van Jardim om de directe belastingen te verlagen, zonder verhoging van de indirecte belastingen.

“Dat is positief en constructief, omdat het zal leiden tot verbetering van het investeringsklimaat.”

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

ParadiseFM | Experts leggen wet over topinkomens in Staten uit

Morgen zijn verschillende directeuren van overheidsentiteiten in de Staten. Ze komen uitleg geven over de wet die topinkomens binnen overheidsbedrijven aan banden legt. Deze technische briefing is...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...
- Advertentie -
- Advertentie -