Van Raak ontevreden met antwoord Rutte over Marvelyne Wiels

Gevolmachtigde Minister Marvelyne Wiels laat zich uit over de journalist in de uitzending van Moru Bon Dia

Gevolmachtigde Minister Marvelyne Wiels laat zich uit over de journalist in de uitzending van Moru Bon Dia

DEN HAAG — SP-Tweede Kamerlid Ronald van Raak is allerminst tevreden met het antwoord van premier Mark Rutte over het incident waarbij de gevolmachtigde minister van Curaçao Marvelyne Wiels en journalist Dick Drayer betrokken waren.

 

 

Advertentie

Dit is duidelijk een situatie waarbij iemand met een kluitje in het riet wordt gestuurd”, zei Van Raak. De SP’er stuurde een lange lijst van vragen over het incident op de Dr. Nelly Winkelschool.

Het antwoord van Rutte was beperkt tot de opmerking dat het een Curaçaose aangelegenheid betreft en dat hij als premier of als voorzitter van de Rijksministerraad geen commentaar heeft.

Dit antwoord geeft aan dat er een probleem is”, zei Van Raak.

Op verzoek van de Tweede Kamer werkt de Raad van State momenteel aan een juridisch en staatsrechtelijk advies over de positie van gevolmachtigde ministers in het Rijksministerraad. Van Raak vroeg zich vandaag hardop af of de Raad van State nog ingelicht moet worden over het laatste antwoord van Rutte.

VVD-Tweede Kamerlid André Bosman merkte echter op dat het antwoord van de Raad van State waarschijnlijk zo uitgebreid zal zijn, dat ook deze laatste kwestie daarin aan de orde komt.

 

Zie hier de brief van Ronald van Raak aan de Tweede Kamer

Beantwoording Kamervragen Over de Agressie Van de Gevolmachtigde Minister Van Curaçao Tegenover Een Journal…


Bronnen

 

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *