32 C
Willemstad
• zondag 16 juni 2024

NRC | Tandeloos pensionadobankje

Begreep ik nou dat de van aanranding en verkrachting verdachte knuffelmarokkaan in de pauze van zijn rechtszaak gezellig stond te koffieleuten met jongens en meisjes uit de...

NTR | Archell Thompson: ‘Verboden te huilen’ doorbreekt stigma rond emoties

Kim Hendriksen Archell Thompson staat deze week in het DNA Storytellers Café in Rotterdam met zijn nieuwste storytelling voorstelling, ‘Verboden te Huilen’. Met zijn nieuwe voorstelling wil hij een...

PBC | Centrale Bank wil hogere topsalarissen voor eigen bestuur

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Raad van Commissarissen (RvC) van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) wil dat de regering afwijkt van de huidige wettelijke...

PBC | Regering Curaçao bedankt Rose Mary Allen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De regering van Curaçao heeft antropologe Rose Mary Allen bedankt voor haar intensieve werk om het cultureel erfgoed van Curaçao in het licht te...

NOS | Derde verdachte opgepakt op Curaçao na moord op marechaussee

De politie van Curaçao heeft opnieuw een verdachte opgepakt voor de moord op een Nederlandse marechaussee, eind vorige maand. Het gaat om een 26-jarige bewoner van het...

ParadiseFM | Nederlander aangehouden in Colombia die wordt beschouwd als brein criminele drugsorganisatie

In Colombia is een Nederlander aangehouden die wordt beschouwd als het brein van een criminele drugsorganisatie. Dat meldt De Telegraaf. De man wordt verdacht van grootschalige handel...
- Advertisement -spot_img

Van der Horst betreurt oproep bonden

HomeNieuwsVan der Horst betreurt oproep bonden

WILLEMSTAD — Etienne van der Horst (Bestuur, Planning en Dienstverlening, Pais) betreurt het dat acht overheidsvakbonden aanstaande maandagochtend een vergadering onder werktijd hebben belegd. In deze vergadering willen de bonden hun leden informeren over de recent aangepaste algemene ouderdomsverzekering (aov). Deze vergadering vindt plaats tussen acht en tien uur ‘s ochtends.

De vergadering is opgeroepen door de bonden

  • Abvo (ambtenaren),
  • NAPB (politie),
  • STrAF (douane- en belastingwezen),
  • SAP (politie),
  • Sitek (onderwijzend personeel),
  • STSK (niet-onderwijzend personeel),
  • Curatca (luchtverkeersleiders)
  • en BTG (werklieden).

Volgens Sitek-voorzitter Darius ‘Lio’ Plantijn willen de bonden een duidelijk signaal afgeven dat de overheid geen maatregelen moet nemen die vergaande gevolgen voor het overheidspersoneel met zich mee zullen brengen, zonder dat hierover overleg tussen werkgevers en werknemers is geweest.
De Sitek-voorzitter stelt dat de regering met haar werknemers had moeten overleggen, voordat de aanpassing van de aov in behandeling werd genomen.

In een reactie laat minister Van der Horst, belast met het personeelsbeleid bij de overheid, weten dat hij de hele oproep van aanstaande maandag betreurt.

“Dit had ook op een andere manier kunnen gebeuren.
Nu worden alle ambtenaren opgeroepen om zich naar het Abvo-gebouw te begeven, met alle gevolgen van dien voor de dienstverlening aan het volk. Wanneer het douanepersoneel gehoor geeft aan deze oproep kan dit ertoe leiden dat een ondernemer maandag tussen acht en tien uur geen goederen door de douane kan krijgen.
Ook voor ouders en kinderen zal dit gevolgen kunnen hebben.
Zij lopen straks de kans om een deel van hun schooldag te missen.”

Van der Horst geeft aan dat de vakbonden ervoor hadden kunnen kiezen om de informatie op een andere wijze te verstrekken.

“Er zijn andere manieren waarop dit gedaan kan worden, zonder dat het volk hiervan overlast ondervindt. Je kunt in kleine groepen vergaderen of alleen met de dienstgroepen. Men had ook vertegenwoordigers van het bestuur op de werkvloer kunnen uitnodigen. Maar hiervoor is niet gekozen en dat vind ik jammer.”

De minister hekelt ook het feit dat er maandag eenzijdige informatie zal worden verstrekt.

“Ze hadden er iemand van de regering of een pensioenexpert bij kunnen vragen. Want het kan ook zo zijn dat de aanwezigen met vragen zitten.
Deze experts hadden dan direct op deze vragen in kunnen gaan.”

Abvo-voorzitter Wendy Calmes roept alle ambtenaren, maar ook de zogenoemde gelijkgestelden op om de informatiebijeenkomst van aanstaande maandag bij te wonen.

“Het is zeer belangrijk dat zij horen waar de regering op dit moment mee bezig is. Wij zullen hen uitleg geven van ons standpunt over deze ontwikkelingen en wat de gevolgen zullen zijn voor de ambtenaren.
Door deze nieuwe wet ontstaat er straks voor veel mensen een groot gat in hun inkomen. Daar wordt geen aandacht aan besteed.”

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties