32 C
Willemstad
• zondag 16 juni 2024

NRC | Tandeloos pensionadobankje

Begreep ik nou dat de van aanranding en verkrachting verdachte knuffelmarokkaan in de pauze van zijn rechtszaak gezellig stond te koffieleuten met jongens en meisjes uit de...

NTR | Archell Thompson: ‘Verboden te huilen’ doorbreekt stigma rond emoties

Kim Hendriksen Archell Thompson staat deze week in het DNA Storytellers Café in Rotterdam met zijn nieuwste storytelling voorstelling, ‘Verboden te Huilen’. Met zijn nieuwe voorstelling wil hij een...

PBC | Centrale Bank wil hogere topsalarissen voor eigen bestuur

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Raad van Commissarissen (RvC) van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) wil dat de regering afwijkt van de huidige wettelijke...

PBC | Regering Curaçao bedankt Rose Mary Allen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De regering van Curaçao heeft antropologe Rose Mary Allen bedankt voor haar intensieve werk om het cultureel erfgoed van Curaçao in het licht te...

NOS | Derde verdachte opgepakt op Curaçao na moord op marechaussee

De politie van Curaçao heeft opnieuw een verdachte opgepakt voor de moord op een Nederlandse marechaussee, eind vorige maand. Het gaat om een 26-jarige bewoner van het...

ParadiseFM | Nederlander aangehouden in Colombia die wordt beschouwd als brein criminele drugsorganisatie

In Colombia is een Nederlander aangehouden die wordt beschouwd als het brein van een criminele drugsorganisatie. Dat meldt De Telegraaf. De man wordt verdacht van grootschalige handel...
- Advertisement -spot_img

Chris Van Assendelft van Wijck vanuit zijn camper in Belgie

HomeNieuwsChris Van Assendelft van Wijck vanuit zijn camper in Belgie

Interview Maarten Schakel (DolfijnFM) met Chris Van Assendelft van Wijck
vanuit zijn camper in Belgie

chris van assendelft van wijck
chris van assendelft van wijck
[LUISTER] Maarten Schakel belt met zakenman Chris Van Assendelft Van Wijck, die in een camper voor zijn Belgische villa zit, omdat de huurders er volgens hem een rommeltje van maken.

Dolfijn FM radiointerview 26 03 2013 Van Assendelft vanuit de camper

Met dank aan onze collega’s van Dolfijn FM.

Noot redactie: Meer weten? Lees of luister zelf naar een gespreksopname uit juni 2011 over bedreigingen en intimidaties van Van Assendelft van Wijk aan de kopers (waaruit blijkt dat ze aanzienlijke verbouwingen hebben gedaan in de villa en significatie aanbetalingen hebben gedaan…….).

OF:

[LEES] vertaling Radio-interview DolfijnFM (Curaçao) op https://soundcloud.com/dolfijnfm/van-assendelft-vanuit-de
Datum: 27 maart 2013
Opnameduur: 12:46
Inhoud: een radio-interview van Maarten Schakel (‘MS’) en Christiaan van Assendelft van Wijck (‘VAVW’) op https://soundcloud.com/dolfijnfm/van-assendelft-vanuit-de OF (indien de link niet werkt:) Dolfijn FM radiointerview 26 03 2013 Van Assendelft vanuit de camper
Opmerkelijke uitspraak: “Ik heb voor meer dan tien miljoen aan belastingaanslagen gekregen!”

Start:

0.00 MS: Zakenman Chris Van Assendelft van Wijck, hij woont op Curaçao. Maar hij heeft ook een huis in België, dat ..ja dat wil hij verkopen. Dat verhuurt hij op dit moment. Alleen die huurders, die nemen het niet zo nauw met die villa. Zo is de hele keuken er al uitgeklopt. En ja, schijnt het nogal een puinhoop te zijn aldaar. En nou is de maat vol voor Van Assendelft van Wijck, en heeft hij gezegd: nou weet je wat? Ik pak een Kamper ik ga er voor de deur staan, ik ga hier net zo lang kamperen tot hier een oplossing is. Chris van Assendelft van Wijck: goedemiddag!

0.25 VAVW: goedemiddag.

MS: goedenavond voor jou, want ja, jij zit in die Kamper daar op dit moment he? Heb ik het goed uitgelegd zo ongeveer?

VAVW: nou nee het is allemaal iets anders. Maar goed als je dat zo wil. Ik zal je de toedracht vertellen: Op het eiland daar woont een vrouw met de naam Nadi Kram, en die geeft zich uit als een private investigator, of privé detective, en die heeft vorig jaar de bewoners van De Klus, waaronder een zekere meneer van Loon bezocht. En na dat bezoek van mevrouw Nadi Kram, is die meneer van Loon niet gaan betalen.

1:05 eeeh mevrouw Nardi Kram die oproepen plaatst in allerlei dagbladen, waaronder in Curaçao en in Nederland en in België. En die ronselt schuldeisers en daarmee heeft ze 2x mijn faillissement aangevraagd. eeeh Kram schrijft zogenaamde private investigation rapportages die van A tot Z gelogen zijn. En die worden door advocaten, eeh ja sorry, ze noemen zich advocaten, maar ik noem het non-foulleurs op het eiland. En in rechtbanken en in rechtszaken wordt gebruikt cq misbruikt tegen mij, om maar een soort verkeerd beeld van me te schetsen.

1.31 Eeeh advocaten zie zelf overigens zonder enig eigen onderzoek alles maar voor waar aannemen. En deze verhalen ook voorleggen aan de rechter. Gewoon pure misleiding.

1:43 Eeeh Atur Donke,  een seksistische postbode die bij een dagblad werkt op Curaçao, die de meest grote onzin verspreidt over mij, en die man, die ik 1x ontmoet heb in de supermarkt en die tot 2x toe mijn vriendin, uitscheldt voor hoer. Ja het is gewoon ongelofelijk.

1.58: en dan hebben we nog een Leo Nipspsage, die 5 uur bij de Amsterdamse recherche gaat zitten om een verhaal op te hangen dattie 20 jaar geleden voor 11 miljoen door mij is afgeperst. Maar niet te bang is om mee te werken om een complete inboedel uit de Kluis, wat gewoon verduisterd is door mevrouw Nadi Kram en mevrouw Vivian Voeven, … Ja? Om mee te werken aan die verduistering zodat ik gewoon mijn complete inboedel kwijt ben!

2.23: MS: eeh even voor de duidelijkheid: De Kluis?

VAVW: De Kluis, dat is mijn woonhuis in België. Ik woon overigens helemaal niet op Curaçao. Ik verblijf op Curaçao vanwege al die aantijgingen, en door al die gekkigheid die daar gebeurd, ben ik verplicht om op Curaçao te blijven. Maar ik woon eigenlijk helemaal niet op Curaçao.

2: 38: ik bedoel je wordt daar gewoon gegijzeld om me te verdedigen in de 23 processen die ik tot nu toe gevoerd heb. En het is gewoon, het is tergend, het is tergend! Maar ook dit verhaal wordt opgelost. Ik garandeer je, voor het einde van deze week heb jij de primeur op je radiozender. Dat die meneer van Loon en zijn familie uit de Kluis gaat, want ik bedoel….

2.53: MS: want voor de duidelijkheid…

VAVW: …. ik heb al een vonnis ….

MS: ja?

VAVW: ja, ik heb al een vonnis. Voor de duidelijkheid: die villa, daar is een soort aankoop-verkoop belofte voor gesloten. Ja, meneer Leo Nipspsage, die overigens beweerd dat hij 20 jaar bang voor me is, die koopt wel even de vordering van die aankoop-verkoopbelofte voor 15.000 euro, om vervolgens mijn 3e faillissement aan te vragen. En beslag te leggen op allerlei spullen van me.

3.18 het is gewoon een allemaal een in elkaar gezet spelletje, ja? En de advocaten op Curaçao spelen dat mee. En het is gewoon…. ik heb tot nu toe ook alles gewonnen! En ik zeg dat nog even voor alle duidelijkheid. Ik zeg je ook dat ik in mijn hele leven nog nooit in de gevangenis heb gezeten. Ja? Dus iemand die met de bewijzen kan komen, die mag het mij laten zien. Ik ben dus ook nog nooit strafrechtelijk veroordeeld.

3:37: Ik heb 1x in mijn leven iemand een klap voor zijn smoel gegeven, en die had daar recht op. Dus ik bedoel, en al de rest is volstrekte onzin. Maar ik ben zwaar getergerd, dat kan alleen maar….

MS: ja…

VAVW: dat kan alleen maar…

MS: ja er wordt een hoop geouwehoerd over je he, Chris? Heb ik het idee…

3:50 VAVW: ja er wordt vuil gespuid, vuilspuiterij. Dat is gewoon, dat zijn gewoon 3 vrouwen, en dat gelooft niemand, en dat dat wordt ook … ik heb vorige week een hele bekende Nederlandse acteur benaderd, en ja, ik heb hem nog niet onder contract, maar hij is wel het script aan het schrijven…

4.00: dit wordt een verfilming. Dit wordt een boek. En ik zal aantonen dat ik een zeer oprechte iemand ben met een goed hart, die afgelopen jaar zijn 40 jaar ondernemerschap heeft gevierd. En wat mij in de afgelopen 2,5 jaar daar op Curaçao is overkomen. .. Overigens niet door Curaçaoenaars, dat moet ik wel duidelijk even bijzeggen. Behalve die Atur Donke, maar dat noem ik geen Curaçao-enaar, dat is gewoon een seksistische postbode. Maar, ik bedoel, dat zijn gewoon krankzinnige vrouwen. en die worden gewoon gevoed. Ja? En de advocatuur laat het op Curaçao toe om al deze onzin over mij te verspreiden.

4.34: Maar ik zeg je: die villa komt einde van de week leeg. Die man die daar in woonde aanvankelijk, die zit al 6 maanden in de gevangenis, daar hebben we al zorg voor gedragen, want dat zijn de echte oplichters…”

MS: … dat is die meneer Wout van Loon is dat he?

4.43:  dat is meneer Wout van Loon ja… En die heeft een keurig gesprek weer gehad, 1,5 jaar geleden, met mevr Kram. En mevrouw Kram zei: betaal nou maar helemaal niets meer aan die man. Want die man gaat toch failliet. En als die man failliet gaat, hoef je geen 3 miljoen meer te betalen voor die villa, maar dan heb je die villa voor 1 miljoen.

5.00 MS: … dus je vindt eigenlijk dat jij … die bewoners, die Wout van Loon is opgezet tegen jou eigenlijk?

5.07: weet je wat die Nadi Kram gewoon heeft gezegd?  En vandaag heb je als je wil, over een paar dagen heb ik het op papier staan en dan stuur ik het naar je door: Nadi Kram zegt gewoon dat het huis niet van mij is! Tegen journalisten in Belgie.

MS: wat is er nou precies aan de hand? Wat dat moet je even goed uitleggen. Want die villa is van jou. Je hebt een huurovereenkomst met optie tot koop afgesloten? Met Mountain View.. toch?

5.29: VAVW: nee het is precies andersom. Ik heb een.. die villa is van mij, ja? Die is eigenlijk oorspronkelijk van mij en mijn ex-vrouw. En die villa is eeeh… die heb ik in de koop, eh verkoop gezet bij een lokale makelaar. Nou de markt is slecht. En uit hoofde van die verkoop is een aankoop-verkoopbelofte getekend.

5.48: dat is dus geen koop gesloten, maar een belofte om te kopen. Die man, die die belofte heeft gemaakt, dat is die Mountain View Capital, dat is een Zwitsers bedrijf…

5.56: MS : ja…

5.57 VAVW: en die zei: wij speculeren dat het vastgoed omhoog gaat. Als het vastgoed omhoog gaat … je moet het eigenlijk zien als een soort call- en put optie op de beurs. Nou, en dat is mis gegaan. Want de huizenmarkt is ingestort. En die hebben een bezoek gehad van Nadi Kram, en die Nadi Kram heeft allemaal artikelen geschreven, oa in de Versgeperst op Curaçao, en allerlei dagbladen….

6.15. MS: jaaa ik wil even weten wat.. wat er nou met dat huis.. of dat nou .. in hoeverre dat nou verkocht is aan die Mountain View of niet? Of…?

6.22 VAVW: nee dat heb ik je net al gezegd. Dat is een aankoop verkoop belofte …

6.24 MS: dat is een belofte. Dat is niet gebeurd?

6.27 VAVW: dat is niet gebeurd. Dat is zelfs ontbonden vanaf 20 februari ….

6.30: En waarom zijn ze nu die keuken eruit aan het slopen? Die dingen die ze aan het doen zijn wat jij zegt?

6.34 VAVW: die man die zit al 6 maanden in de gevangenis. Ja? In Turnhout, dat staat ook allemaal… als je dat intoets krijg je dat ook allemaal, via internet krijg je dat ook allemaal naar boven. Ze beweren dus dat ze die keuken, dat is een keuken van ruim 200.000 euro, die hebben ze verkocht voor 9000 euro, om de advocaat te betalen.

6.52: MS: dat is hun verhaal ook?

6.55 VAVW: dat is hun verhaal ook ja, eeeh ja ik bedoel dat hebben ze verklaard, dus dat ze dat geld gebruikt hebben om de advocaat te betalen. Maar ze zeggen aanvankelijk: nee, we hebben gelezen wie die meneer van Assendelft van Wijck is, dat is een grote oplichter , dat is een grote crimineel, ja? Die geld witwast en die op Curaçao rondloopt, en dat is gewoon een boef. Ja? Dus waarom zouden wij die boef nog geld gaan betalen? En waarom zullen wij dat huis nog kopen. Dus ze hebben het gewoon volledig omgedraaid….

7.18 MS: maar is het niet zo dat zij van plan zijn om dat huis te kopen en alvast… ja omdat ze geen zin hadden om nog langer te wachten.. alvast zijn begonnen om die keuken eruit te halen? Of…

7.28 …. nee nee nee dit zijn mensen .. we zijn er vanavond weer in geweest, en daar was weer de rechter bij, en daar waren 2 politiemensen bij, en de deurwaarder en nog een heel leger journalisten. Die mensen, die wonen daar als holbewoners , die hebben gewoon alles gesloopt, die leven van de grond. Eeeh, die man zit in de gevangenis…

MS: jaaa holbewoners? Leven van de grond? Als je in zo’n dure villa woont het je toch wel wat te besteden, denk ik toch? Of niet?

7.50 VAVW: ja, maar als je die villa nou niet betaald, dat zeg ik je toch net? Ze betalen gewoon niks. Dus ze wonen daar wel. Ik bedoel, in mijn faillissement, in mijn tweede faillissement kwamen alle rekeningen van die villa, die werden in mijn faillissement opgevoerd. Want dat heeft die Nadi Kram achtergehouden, en ze hadden zoveel vorderingen nodig, Dat was dan Aqualectra, dat heeft daar anders daarop, weet ik veel hoe dat daar dan heet, allemaal op mijn naam, want dat is nou eenmaal zo in België zo, als je een villa hebt, dat heb je op je naam en dat krijg je er niet zomaar vanaf. En die mensen hebben gewoon niets betaald!

Na dat bezoek door die mevrouw Nadi Kram, ja? ruim anderhalf jaar geleden, zijn ze gestopt met betalen. Omdat die mevrouw Kram had gezegd: Ik hou jullie op de hoogte. Ik ben bezig om die VAVW, om al die vorderingen te vinden, want die VAVW betaald nergens zijn rekening, het is gewoon te zot voor woorden!

MS: ok maar dan nu. Jij bent, jij dacht van: nu moet er een oplossing komen. Ik ga naar Belgie, in ga in een kamper zitten en voor de deur staan?

8.45 C: … neee nee nee! Als je het artikel gelezen had dan had je die vraag niet gesteld, dan had je…

MS: maar ik heb het gelezen…

8.44 VAVW: Ik ben alleen gebeld, ik ben gebeld door de wijkagent. De wijkagent die belde me op, Peter Geerinck, die man kent me, want ik heb al 20 jaar lang een huis in België, want in woon eigenlijk in België, en helemaal niet op die… op Curaçao maar dat maakt niet uit . Peter Geerinck belt me op en die zegt Chris, er zijn hier 2 vragenwagen voor je huis, ze zijn je huis aan het strippen. Ik zei wat bedoel je aan het strippen? Hij zei nou ik zal vragen aan de wachtcommandant of ik naar binnen mag. Hij zegt dan zal ik je een verslag doen. Nou ja goed, hij belt me een half uur op en zegt: Chris ze hebben je gehele keuken eruit gesloopt . Ik zei joh dat kan toch helemaal niet?

9.10 Nou ik bel een lokale makelaar op, die stuur ik daarna toe, uiteraard was toen de poort alweer dicht van het huis. Ik ben eeeh 2 dagen later naar eeh hoe heet het … België gevlogen. Ik heb een kamper gehuurd, die heb ik daar voor de deur neergezet, ik heb die mevrouw eeh die mevrouw, die Silvia van loon gesproken. Nou die heeft me ook in de eerste instantie binnengelaten in die villa, nou ik… ik wist niet wat ik aantrof. En eeh ja nou goed, een drama een drama en nog eens een drama. En toen zei ze tegen mij van: ik heb geen geld om een nader huis te huren. Als je me dat geld geeft dan vertrek ik.

9.45: dus ik zei ja, dus ik moet je nog geld geven ook, terwijl je me… mijn keuken eruit gesloopt hebt? Anderhalf jaar betaal je niks, ik heb allemaal faillissementen aan mijn broek gekregen waar jij in naar voren kwam met de .. met schulden die helemaal niet bestonden. Ik zeg; en dan moet ik je ook nog geld geven. Wat zegt ze: ja want anders ga ik niet weg.

10.01 MS: maar hebben ze jou eigenlijk ooit een aanbetaling gedaan voor de aankoop van het huis. Alvast..

10.05 VAVW: nee natuurlijk niet joh. Dat zijn oplichters. Dat zijn nou echt de oplichters. Maar dat is die Nadi Kram … mevrouw Nadi Kram, onthou het nou,

MS: (lacht)

VAVW: …en kijk nou alsjeblieft… ik bedoel, je lacht erom, en ik hoop dat je niet uitlacht, maar dat je me toelacht

10.16 MS: ja nee, ja die naam komt nu zo vaak nu…

VAVW: ja ‘tuurijk. Iedereen moet het weten, ja? Dat dit gewoon alleen maar kan op Curaçao. Een private investigation bureau openen, wat heet Curry, El en Shoarma, wat nergens ingeschreven staat, wat zich voordoet als een private investigation bureau…

10.33 MS: maar .. maar verlaag je nou niet tot haar niveau, dan ben jij net zo lang modder aan het gooien naar haar. Of niet?

10.38 C: nee … (MS: of niet?) Ik gooi geen modder, ik ben miljoenen kwijt geraakt door deze onzin ja? Ik ben gestigmatiseerd, al 2 en een half jaar lang als een oplichter en als boef. Al mijn banken hebben zich teruggetrokken. Ja?

Ik heb voor meer dan tien miljoen aan belastingaanslagen gekregen! Dus ik gooi niet met modder ik kom gewoon met feiten. Ja?

En jullie lezen uit de krant dat ik dus weer een een… hoe heet dat… weer een actie uithaal. Een ludieke actie, om met een kamper om in de vrieskou, in België voor mijn deur te gaan staan, dat is allemaal ten gevolge van een stelletje randdebielen, die rondlopen op Curaçao. Ja?

11.07:  En dat is dus niet met modder gooien, maar dat zijn de feiten. En daar werken advocaten aan mee, omdat die uit eigen onderzoek niet eventje de feiten…. ik krijg een vordering, je hebt het zelf zoeventjes voorgelezen, van zogenaamd een miljoen van meneer Leo Nipspsage, wat dateert uit 1993. Voor de zitting, als hoofdvordering, zegt de rechter gelijk van: kunt u even de onderliggende stukken laten zien?

11.29: zegt de advocaat, die zegt van …. onthou het goed: Van Bonaparte nota bene. Ja? Advocatenkantoor Bonaparte, meneer Hoofd, die zeg dan van: nee het wordt teruggetrokken want hebben geen onderliggende stukken. Goed de tweede vordering, van een zwager van me…

11.41: MS wacht eventjes, voordat je verder …. voordat je allemaal vorderingen gaat oplezen…

VAVW: ja maar kan wel allemaal dingen, dat zijn wel allemaal dingen die dus gewoon gebeuren op Curaçao. Die kunnen ook alleen maar op Curaçao. Dat kan nergens in de wereld..

11.47 MS: bij deze …. (VAVW: maar dat kan) ….. moraal van het verhaal even, ik ga je onderbreken Chris, want we moeten naar het nieuws. Moraal van het verhaal?

11.52 VAVW: Moraal van het verhaal is (MS: ja? In 1 zin!) Het Moraal van het verhaal dat mijn villa gesloopt wordt, waar ik mijn hele leven keihard voor gewerkt heb. Niemand die van mij 1 cent krijgt. En iemand die wel een gulden krijgt die gaat gewoon keurig naar mijn advocaat, die stelt me in gebreke en dan zal ik de rekening betalen. Maar er zal niemand zijn die zich meldt, dat heb je ook gezien met die faillissementen. Opgeklopte verhalen waar niets van klopte. Ja?

12.17 En nu, waar ik m’n hele leven al keihard voor gewerkt heb, de villa die ik genoemd heb naar, naar m’n dochter ja? Villa Roos in Schilde, een prachtige villa, die wordt nu gewoon afgebroken, omdat ze opgezet zijn door een imbeciel die Atur Donke heet, en een ongelofelijk mens die Nadi Kram heet.

12.30 MS: ok. En voor Pasen zijn ze eruit. Dat is het moraal van het verhaal volgens mij.

12.34 VAVW: Van Assendelft van Wijck…

12.36 MS: succes, sterkte.. (VAVW: goed jongen) .. in de kamper daar. We moeten nu naar het nieuws. Bedankt voor je verhaal. En we blijven het volgen daar. (VAVW: dank je). Succes in de Kamper daar. Hoi!

Einde

Bron: DolfijnFM

 

 

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties