26 C
Willemstad
• maandag 8 maart 2021 05:00

AntilliaansDagblad | Oppositie halsstarrig

Willemstad - Gisteren konden weer twee vergaderingen van het parlement niet doorgaan door het wegblijven van alle tien de oppositieleden. Toch is er nog geen verzoek uitgegaan naar...

AntilliaansDagblad | Mogelijk meer salaris Statenlid

Willemstad - De regering overweegt de hoogste salarisschaal voor ambtenaren, te weten schaal 18, die sinds 10 oktober 2010 toegepast wordt voor de secretarissen-generaal (SG’s) dit jaar...

AntilliaansDagblad | Wietplantage in Flip ontdekt

Willemstad - De politie stuitte dinsdag op een enorme wietplantage in Flip op Bándabou. De actie was een gezamenlijke actie van het politiebureau Barber, het politiebureau Montaña en...

AntilliaansDagblad | Wensen oud-minister ingewilligd

Oranjestad - Het Hof heeft in de zaak Ibis de verzoeken van de verdediging toegewezen. Er worden daarom op korte termijn meer getuigen gehoord. Eind januari vond een...

AntilliaansDagblad | SMMC-personeel gevaccineerd

Philipsburg - Het personeel van St. Maarten Medical Center (SMMC) mocht als een van de eersten het Covid-19-vaccin ontvangen. Dit gebeurde afgelopen maandag in de Auxiliary Care...

DH | 474 persons are now vaccinated in Statia

ST. EUSTATIUS--A total of 474 persons had been vaccinated in St. Eustatius up to Wednesday, February 24, an increase of 190 from the day prior. GTI Statia Terminals...
- Advertisement -

Meest gelezen 7 dagen

Home Bron Amigoe Van Assendelft in België failliet verklaard

Van Assendelft in België failliet verklaard

 

chris van assendelft van wijck
chris van assendelft van wijck

WILLEMSTAD — Het Belgisch gerecht heeft op 10 oktober, in Antwerpen, de op Curaçao ingeschreven zakenman Christiaan van Assendelft van Wijck en zijn commanditaire vennootschap Vitae Nouveau failliet verklaard. Tijdens de zitting was noch Van Assendelft aanwezig, noch een raadsman van de zakenman. Het faillissement werd door het Openbaar Ministerie in België geëist en door de rechter ingewilligd.

Advertentie

De zakenman kwam zowel op het eiland als in het buitenland herhaaldelijk in beeld na zijn aankondiging in 2011 om een grootse projectontwikkeling met eilandjes voor de Curaçaose kust te willen realiseren, het megaproject Ocean Front Islands Boulevard & Kiki Beach.
Hier zou een investering van 1,3 miljard gulden mee gemoeid zijn.
Vervolgens bleek dat een ex-zakenrelatie aangifte in Nederland had gedaan tegen Van Assendelft, wegens bedreiging met een vuurwapen, nadat zich verschillende schuldeisers verenigd hadden en ook op Curaçao om faillissementsverklaring van Van Assendelft hadden gevraagd.
De rechter willigde dit verzoek niet in omdat de zakenman vervolgens elf van de twaalf schuldeisers, die een aanvraag voor faillietverklaring hadden ingediend, had betaald. In totaal ging het hierbij om 271.200 gulden.
Ook liet het Engelse echtpaar Roger en Dawn Bonham executoriaal beslag leggen op de inkomsten van de SPF (Stichting Particulier Fonds) Vita et Pax (van Van Assendelft, red.) uit de beachclub Saint Tropez en de Mercedes 350 SE van de projectontwikkelaar.
Merecedes Christiaan van Assendelft van Wijck in beslagDe Bonhams gingen tot beslag van de personenwagen over, nadat de rechter op Curaçao medio augustus vorig jaar had geoordeeld dat Vita et Pax het echtpaar een bedrag van 350.000 gulden, inclusief de wettelijke rente vanaf 19 november 2009, verschuldigd was.
De zakenman is recentelijk ook herhaaldelijk in de lokale media belicht nadat bleek dat de beachclub Saint Tropez niet over de nodige bouwvergunning beschikt en gedeeltelijk op illegaal, van de kust gewonnen, terrein is gerealiseerd waardoor de huidige exploitant geen horecavergunning kan krijgen.
Van Assendelft wist ook de Nederlandse en Belgische media te halen nadat hij voor zijn villa in het Belgische Schilde kampeerde, uit onenigheid met zijn huurders en vervolgens toen een deurwaarder met een legertje politiemensen namens zijn ex-vrouw Tonia de inboedel van de villa kwam ophalen. De Belgische rechter heeft in de faillissementsverklaring twee zaken samengevoegd waarbij zowel Van Assendelft als de vennootschap Vitae Nouveau in staat van faillissement werd verklaard.
De rechter in zijn overweging:

“Overwegende dat uit de uiteenzetting van eisende partij (het OM, red.) en de voorgebrachte stukken, dat verwerende partijen opgehouden hebben te betalen en dat hun krediet geschokt is. Overwegende dat dus de nodige maatregelen dienen getroffen te worden om de rechten van belanghebbenden te vrijwaren.”

De rechter stelt tevens dat de schuldvorderingen voor 8 november aanstaande ingediend moeten worden. Van Assendelft geeft in een reactie tegenover Quote vandaag te kennen dat hij ‘van de faillissementsverklaring vanochtend pas had vernomen’ en dat het ‘louter het gevolg is van een complot en lastercampagne van ontevreden relaties’.

“Ik wist niet eens dat er een zitting was! En omdat het een verstekuitspraak is, kan ik in verzet gaan. En dat zal ik natuurlijk doen ook.
Nog los van het feit dat ik kennelijk, ten onrechte wordt gezien als bestuurder van de commanditaire vennootschap Vitae is er namelijk helemaal geen sprake van dat ik ben opgehouden met betalen.”

Van Assendelft licht toe dat hij ‘een paar maanden geleden nog een kleine 45.000 euro heeft gestort’.

Bron: Amigoe

Het faillisementsvonnis leest u hier.

Het hele dossier Van Assendelft van Wijck leest u hier.

Advertentie

To Top

Dit artikel is geplaatst in
 1. @Robert ik volg eea ook al een tijdje. Van Assendelft van Wijck was al een tijdje bezig met een documentairemaakster, vervolgens een schrijver, en toen een acteur om in te huren om ‘zijn’ biografie te schrijven.

  Nu heeft hij 2 journalisten gevonden om zichzelf op het web te ‘rehabiliteren’. Gertjan van Beijnum en Jan Pijper (alias Jan Portein, ex-Veronica/Revu) van Kleintje Muurkrant bleken bereid van Van Assendelft hoofdrolspeler en slachtoffer te maken en getuigen, slachtoffers en schuldeisers verdacht te maken.

  Weten wie achter dit faillissement zit? Het Belgische Openbare Ministerie. Dezelfde waarvan Van Assendelft stelt “banden te hebben die niet iedereen heeft’. Voor het vonnis zonder complottheorieën surf je naar https://knipselkrant-curacao.com//wp-content/uploads/2011/10/2013-10-14-vonnis-Vitae-Nouveau.pdf

 2. Tja die berichtjes heb ook ik gelezen, maar weet als geen ander hoe de vork in de steel zit. Nu is meneertje met zijn grote mond failliet verklaard. Gerechtigheid is geschied. veel mensen hebben er hard aan gewerkt om het zover te laten komen. Meneer had constant grote leugens maar hier in Belgie heeft het OM er doorheen geprikt. Einde verhaal voor meneertje. Daar op Curacao wachten ze met smart op hem om de 6-10 miljoen te incasseren.
  Ze noemen hem daar ” TOKKIE “.

 3. Ik volg dit proces met grote interesse en vindt de feitelijke kijk van ‘Kleintje Muurkrant’ op http://www.stelling.nl/kleintje/ onder de noemer ‘Antillen Vice Versa’ een verrassende eye opener mbt de hele zaak. Ik las in Antillen vice versa nr 25 over het faillissement en in voorgaande artikelen over de betrokkenen: http://www.stelling.nl/kleintje/actueel/PKTJ1381828224.html
  https://www.google.nl/search?q=%22Antillen+vice+versa%22+AND+site%3Astelling.nl&tbs=cdr:1,cd_min:01-01-2000,sbd:1

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Steun Knipselkrant Curacao

Knipsel brengt regelmatig misstanden aan het licht met de nodige bewijzen en onderbouwing.
Als je de analytische blogs en naschriften van KKC waardeert kan je ons helpen dit nieuwsforum mogelijk te blijven maken.

Een donatie helpt onafhankelijke onderzoeksjournalistiek op de eilanden in stand te houden. Uw steun zorgt dat wij kunnen doorgaan met dit werk. Masha danki!

Geselecteerd bedrag € -

Vragen over doneren? Kijk hier voor meer informatie.

Zoeken

Recente reacties