Vader Ivan vraagt geld voor begrafenis

 Bron: Nieuws.nl

 De ouders van de verdronken Ivan (16) kunnen zijn begrafenis niet betalen. “Ik zit in de schuldsanering,” zegt de vader tegen dagblad AD dinsdag. De jongen die zondag omkwam in het Spui bij Oud-Beijerland kon niet zwemmen, maar was eigenwijs.
Ivan sprong in de snelstromende rivier terwijl hij de hand van zijn kleine broertje vasthield, die aan de kant stond. “Ik had de jongens op het hart gedrukt daar niet te gaan zwemmen. Mijn zonen zijn makkelijk beïnvloedbaar,” zegt de vader radeloos.
Nu vraagt hij het publiek via de media om geld voor een degelijke begrafenis in Turkije. De vader was voorheen ondernemer, maar ging failliet. “Ik leef onder het bestaansminimum.”
Zwemverbod Burgemeester Tigelaar geeft inmiddels toe dat er waarschijnlijk beter een bord kan komen op de plaats des onheils. Eerder verdronken ook al anderen op dezelfde plek. Tigelaar denkt aan de tekst: “Niet zwemmen. Gevaarlijke stroming. Gevaarlijke plek.” Een echt verbod zit er niet in, dat is volgens de gemeente te ingewikkeld.

Volgens Tigelaar is het een lokale traditie in de Spui te zwemmen bij de Oude Tol. Daar ligt een drijvende lijn met boeien, waardoor het lijkt alsof dat een markering is van een zwemgebied. De burgervader overweegt deze boeien te verwijderen.

Een Reactie op “Vader Ivan vraagt geld voor begrafenis

  1. Ook Nederland heeft te kampen met de economische crisis. Veel ouders zijn hiervan de dupe. Getuige dit bericht op nieuws.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *