28 C
Willemstad
• zaterdag 17 april 2021 19:02

PBC | 65 procent van Curaçao heeft zich gemeld voor vaccinatie

Persbureau Curacao Bijna 65 procent van de te vaccineren bevolking van Curaçao heeft zich daadwerkelijk gemeld voor een vaccinatieprik tegen het coronavirus. Dat gaat om ruim 68.000 mensen....

ParadiseFM | Vaccin voor 105-jarige

De oudste inwoner van Curaçao heeft ook een coronavaccin gehaald. Het gaat om mevrouw Regina Gabriela Brigitha die onlangs haar 105e verjaardag vierde. Deze week heeft ze zich...

Democracy now! | Friday April 16, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 16 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Verplichte quarantaine bij aankomst in Nederland

Nederland wil vanaf 15 mei een verplichte quarantaine invoeren voor alle reizigers uit hoogrisicogebieden. Ook uit Aruba, Bonaire en Curaçao. Nu is die quarantaine nog een advies...

DolfijnFM | ‘Winkels begrijpen langzamerhand de maatregelen’

Volgens de Èxtra beginnen winkels en restaurant zich eindelijk aan de coronamaatregelen te houden. Gisteren controleerde de Inspectie twaalf etablissementen. Alleen op Zeelandia en in Santa Maria waren...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoUTS vraagt nu zelf om audit

UTS vraagt nu zelf om audit

uts-smallWILLEMSTAD — De directie van UTS wil dat er zo snel mogelijk een audit bij het telecombedrijf wordt gehouden. Met dit doel voor ogen heeft het bedrijf een algemene vergadering van aandeelhouders (ava) aangevraagd, waarin Curaçao en St. Maarten zijn vertegenwoordigd. Tijdens de ava wordt aan de aandeelhouders gevraagd om zo snel mogelijk de termen vast te stellen voor een audit bij UTS.

Het verzoek van UTS is onder meer ingegeven door geruchten in de samenleving dat er aanleiding zou zijn voor onderzoeken bij het telecombedrijf.
Dit was voor UTS reden om een verzoek in te dienen voor een avavergadering.
De uitnodigingen hiervoor zijn al de deur uitgegaan.
De directie van het telecombedrijf stelt te hopen dat zij nogmaals kan aantonen dat zij een beleid voert dat ten gunste is van het welzijn van UTS, de aandeelhouders en de klanten.

“Het resultaat van de audit zal zeker kunnen bijdragen aan een gezond klimaat, waarin UTS kan functioneren en zich kan concentreren op zijn kerntaak, namelijk een goede dienstverlening geven aan zijn klanten.
We zijn ervan overtuigd dat wij altijd een verantwoord en transparant beleid zoals een verantwoord staatsbedrijf betaamt, hebben uitgevoerd.”

In het persbericht waarin het verzoek voor een audit wordt aangekondigd, benadrukt de directie dat zij in de afgelopen twee jaar drie audits heeft ondergaan, die alle naar tevredenheid van de betrokkenen zijn afgesloten.
Maar UTS stelt zijn uiterste best te blijven doen om ervoor te zorgen een zo transparant beleid uit te voeren.
Als zodanig heeft het er dan ook geen enkel probleem mee om alsnog een extra audit door te moeten maken.
Het is nu aan de aandeelhouders om de voorwaarden voor de audit vast te stellen, zodat het diepgaande onderzoek van start kan gaan.
De bekendmaking van UTS volgt op de aankondiging van de coalitie van PS, Pais, PNP en onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran dat zij een audit bij UTS, maar tevens bij alle overheidsbedrijven voorstaat.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties