25 C
Willemstad
• donderdag 2 december 2021 05:16

Laatste reacties

- Advertentie -

UTS vraagt nu zelf om audit

uts-smallWILLEMSTAD — De directie van UTS wil dat er zo snel mogelijk een audit bij het telecombedrijf wordt gehouden. Met dit doel voor ogen heeft het bedrijf een algemene vergadering van aandeelhouders (ava) aangevraagd, waarin Curaçao en St. Maarten zijn vertegenwoordigd. Tijdens de ava wordt aan de aandeelhouders gevraagd om zo snel mogelijk de termen vast te stellen voor een audit bij UTS.

Het verzoek van UTS is onder meer ingegeven door geruchten in de samenleving dat er aanleiding zou zijn voor onderzoeken bij het telecombedrijf.
Dit was voor UTS reden om een verzoek in te dienen voor een avavergadering.
De uitnodigingen hiervoor zijn al de deur uitgegaan.
De directie van het telecombedrijf stelt te hopen dat zij nogmaals kan aantonen dat zij een beleid voert dat ten gunste is van het welzijn van UTS, de aandeelhouders en de klanten.

“Het resultaat van de audit zal zeker kunnen bijdragen aan een gezond klimaat, waarin UTS kan functioneren en zich kan concentreren op zijn kerntaak, namelijk een goede dienstverlening geven aan zijn klanten.
We zijn ervan overtuigd dat wij altijd een verantwoord en transparant beleid zoals een verantwoord staatsbedrijf betaamt, hebben uitgevoerd.”

In het persbericht waarin het verzoek voor een audit wordt aangekondigd, benadrukt de directie dat zij in de afgelopen twee jaar drie audits heeft ondergaan, die alle naar tevredenheid van de betrokkenen zijn afgesloten.
Maar UTS stelt zijn uiterste best te blijven doen om ervoor te zorgen een zo transparant beleid uit te voeren.
Als zodanig heeft het er dan ook geen enkel probleem mee om alsnog een extra audit door te moeten maken.
Het is nu aan de aandeelhouders om de voorwaarden voor de audit vast te stellen, zodat het diepgaande onderzoek van start kan gaan.
De bekendmaking van UTS volgt op de aankondiging van de coalitie van PS, Pais, PNP en onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran dat zij een audit bij UTS, maar tevens bij alle overheidsbedrijven voorstaat.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Wednesday, December 1, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 1 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 213 coronapatiënten in CMC niet gevaccineerd

213 coronapatiënten die in het Curacao Medical Center (CMC) hebben gelegen in de periode van twintig juli tot en met dertig november waren niet gevaccineerd. In totaal...

Nu.cw | OM: ‘Extra controles op de luchthaven voor openstaande boetes’

Het Openbaar Ministerie (OM) zal in december extra controles op de luchthaven aanscherpen voor openstaande boetes. Dat meldt het OM in een persbericht. De boetes dienten te worden...

ParadiseFM | Vernietigend rapport over aanstellingen Curaçaohuis

Het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening heeft geen goed woord over voor vier nieuwe mensen die zijn aangenomen op het Curaçaohuis in Den Haag. Dat staat...

DolfijnFM | DUO komt niet naar Bonaire, wel online

Het geplande bezoek van de Dienst Uitvoering Onderwijs, DUO aan Bonaire gaat niet door. De autoriteiten hebben de coronamaatregelen op het eiland aangescherpt. Om mensen toch van...
- Advertentie -