27 C
Willemstad
• vrijdag 1 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

UTS ontkent deelname aan illegale loterijen

uts-smallWILLEMSTAD — Telecombedrijf UTS dat noch zij, noch een van haar dochterondernemingen betrokken zou zijn bij illegale sms-loterijen.
Dit geeft het bedrijf aan in drie persberichten, die het vandaag rond het middaguur de deur heeft doen uitgaan.
De persberichten zijn een reactie op de 31 vragen van de vermoorde PS-leider en Statenlid Helmin Wiels aan leden van het demissionaire kabinet-Hodge.
Het was de laatste brief die Wiels opstelde. Hij werd verspreid een dag na zijn dood.

In de brief van Wiels plaatst hij kritische kanttekeningen bij de rol van UTS bij de volgens hem illegale loterij SMS2Win van loterijbaas Robbie Dos Santos.
De vermoorde PS-leider wilde weten of de constructie, waarbij beltegoed gekocht bij UTS gebruikt wordt om lootjes via SMS2Win te kopen, wel conform de wet is.
In zijn persbericht stelt UTS dat het via zijn dochterondernemingen over de benodigde concessies beschikt om telecommunicatie-infrastructuur te exploiteren en om telecommunicatiediensten aan te bieden.
Een van de diensten die UTS aanbiedt is de zogenaamde SMS Premiumdienst.
In dit verband hebben UTS en/of haar dochterondernemingen met verschillende content providers een SMS Premiumdienst-contract afgesloten.

“Zo’n contract regelt het gebruik door de content providers van de technische voorzieningen om per sms diensten aan te bieden aan eindgebruikers. Eindgebruikers kunnen dan door middel van het sturen van een sms naar de sms-shortcode van de content providers rechtstreeks van hen diensten kopen”

- Advertentie -

, aldus het lokale telecombedrijf.

UTS is van mening dat het de techniek aan de content provider aanbiedt.
In dit verband is UTS verantwoordelijk voor die telecommunicatiedienst en draagt het bedrijf belasting af over de telecommunicatie en daaraan gekoppelde administratiediensten die het levert aan de content provider.
Deze content provider is dan volgens UTS ‘als dienstaanbieder verantwoordelijk voor zijn dienst die hij via sms over het netwerk van UTS aanbiedt aan de eindgebruiker’.

“De content provider is ook verantwoordelijk voor het bepalen, op basis van de wet, of en welke belasting en/of vergunningsrechten hij dient af te dragen in verband met zijn dienst die hij via sms aanbiedt.
Hij dient ook te bepalen in welk land dit dient te gebeuren.
Dit geldt ook voor een content provider die loterijdiensten aanbiedt aan Chippie-eindgebruikers.”

In de persberichten verwijst UTS ook naar de eindgebruiker van de diensten die het aanbiedt.
Deze eindgebruikers, de uiteindelijke consumenten, kiezen uiteindelijk aan welke dienst zij hun budget of saldo willen besteden.
Als de eindgebruiker besluit content van derden te kopen via sms, worden de kosten van die content door UTS van het tegoed van de eindgebruiker ingehouden, of na afloop bij hem geïnd.
Dit wordt aan de content provider afgedragen.

De eindgebruiker bepaalt dus hoe zijn geld besteedt, niet UTS.”

Voor zijn netwerk- en administratieve diensten aan een content provider houdt UTS een afgesproken fee in.
Deze fee is wat UTS verdient aan de SMS Premium-dienstverlening aan content providers.
In de afgelopen drie jaar bedraagt het bedrag dat UTS uit deze fee heeft gekregen nog geen procent van de totale geconsolideerde netto-inkomsten van de UTS-groep.

Het telecombedrijf benadrukt dat het niet verantwoordelijk gehouden kan worden voor de inhoud van de communicatie, die via haar netwerken verloopt, of voor de verkoop van producten en diensten, aangeboden via websites, die te bezoeken zijn via door UTS geboden internettoegang.
En dus ook niet voor diensten die door content providers worden aangeboden.
UTS geeft verder aan dat nooit door de lokale autoriteiten is verteld dat het geen gelegenheid mag bieden aan eindgebruikers om van een Chippie-mobiel hun beltegoed aan diensten van andere dienstaanbieders te besteden.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

RTL | Curaçao haalt opgelucht adem: gevreesde storm blijft uit

Storm Bonnie zou flink gaan huishouden op Curaçao, Bonaire en Aruba, zo werd de afgelopen dagen gewaarschuwd, maar uiteindelijk liep het allemaal met een sisser af. De...

PBC | Eilanden lijken te ontsnappen aan ‘storm Bonnie’

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De eilanden lijken te ontsnappen aan storm Bonnie. Nadat het weersysteem vanochtend met een enorme snelheid richting de eilanden trok, nam de kans op...

PBC | Vermiste man gevonden door drone in Jan Thiel

Persbureau Curacao Securitybedrijf Jan Thiel Security heeft vanmiddag een levenloos lichaam aangetroffen nadat met een drone naar de vermiste Wladimir Wanga werd gezocht. De 44-jarige Curaçaose man werd...

ParadiseFM | Toke de Keda vervroegd

De toke de keda is vervroegd naar 11 uur ‘s ochtends. Dat betekent dat iedereen die geen vitale functie beoefent om 11 uur thuis moet zijn. De...

Democracy now! | Wednesday, June 29, 2022

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | Storm heftiger en eerder dan verwacht, avondklok vervroegd

De avondklok die de overheid heeft ingesteld in verband met de naderende tropische storm is vervroegd. Dat heeft premier Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) bekendgemaakt. De Toke...
- Advertentie -
- Advertentie -