29 C
Willemstad
• maandag 26 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

UoC schetst geen volledig beeld van de situatie

HomeMediaUoC schetst geen volledig beeld van de situatie
irene-dick-3
UoC schetst geen volledig beeld van de situatie

WILLEMSTAD — Minister van Onderwijs Irene Dick was op zijn zachtst gezegd onaangenaam verrast door de brief die de Universiteit van Curaçao (UoC) naar de studenten heeft gestuurd, waarin de verhoging van het collegegeld (1000 gulden voor een bachelor-opleiding en 2000 voor een master-opleiding) bekend wordt gemaakt.

Dit is volgens de minister tegen de afspraken in die werden gemaakt tijdens een vergadering, die op 11 juli bij het ministerie van OWCS werd gehouden met de minister, de directie en de Raad van Toezicht (RvT) van de UoC en medewerkers van het ministerie.

Tijdens die vergadering, zegt Dick in een brief aan de UoC, is overeengekomen met de RvT dat de UoC alle studenten op de hoogte zou brengen van haar verzoek om het collegegeld en de subsidie te verhogen en dat de overheid werk gaat maken van de miljoenenschuld, die al jaren als een blok aan het been van de universiteit hangt. Dat verzoek van de UoC werd al in 2011 gedaan.

“Alle studenten zouden worden bijeengeroepen om uitleg te krijgen, zodat ze ook begrijpen waarom de verhoging van het collegegeld nodig is. Ook heeft de UoC beloofd, vanwege de korte termijn waarop de verhoging van het collegegeld bekend moest worden gemaakt, dat de RvT en de rector magnificus voor een betalingsregeling zouden zorgen en tevens de mogelijkheid zouden creëren om via SSC een regeling te treffen.”

Verder, zegt de minister, heeft de UoC op 11 juli aangegeven dat er slechts twee scenario’s zijn. Het collegegeld en de subsidie moeten per direct omhoog of er zullen langzaam maar zeker faculteiten moeten sluiten en personeel zal worden ontslagen, net zolang totdat de universiteit zal worden gesloten en studeren op Curaçao geen optie meer is.

Tevens zouden er reguliere vergaderingen blijven plaatsvinden tussen het ministerie, de minister en de UoC om tot structurele oplossingen voor de problemen te komen en om het functioneren van de universiteit te optimaliseren, aldus de minister in haar brief.

Dat in de brief aan de studenten alleen melding wordt gemaakt van de verhoging van het collegegeld en andere belangrijke zaken niet worden aangestipt, is niet correct. Bovendien, zo laat Dick weten, is al tijdens de vergadering besproken dat het volledig inlichten van de studenten van groot belang is.

Omdat sluiting van de UoC geen optie is en ook niet in de visie van de overheid past, is de overheid akkoord gegaan met een verhoging van het collegegeld en de subsidie voor de UoC conform het verzoek van UoC sinds 2011.

De minister gaat ervan uit dat de RvT en de rector magnificus alsnog het informatieproces dusdanig professioneel aanpakken dat er geen verdere onnodige onrust wordt gecreëerd onder studenten, hun ouders en in de gemeenschap.


Notiti
e

Op 16 januari heeft de universiteit aan de overheid al gedetailleerd kenbaar gemaakt dat zij zich al geruime tijd in een precaire financiële situatie bevindt en dat haar liquiditeitspositie onder druk staat.

De gevolgen van deze situatie, vooral voor de afdrachten aan onder andere het pensioenfonds, de SVB en de Ontvanger, zijn bekend. Hierdoor kon de universiteit ook over 2013 niet aan haar betalingsverplichtingen ten opzichte van derden en de afdrachtplicht van de wettelijke inhoudingen voldoen.

Per 31 december 2012 had de UoC een totale uitstaande schuld aan derden van ruim 11 miljoen. Het financieringstekort bedroeg 3,7 miljoen

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties