29 C
Willemstad
• dinsdag 25 januari 2022 17:04

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Geld Karibe Hulanda is op

- Advertentie -
Personeelsleden Kura Hulanda-hotels deze maand zonder salaris | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Omdat het geld van Karibe Hulanda bv – exploitant van beide Kura Hulanda-hotels – op is en de uitkering van de NOW-loonsubsidie over mei en juni uitbleef, kunnen de 47 werknemers voor hun verrichte werkzaamheden in juli niet worden uitbetaald.
Hun arbeidsovereenkomst is in onderling overleg ontbonden, vertelt Jeanette Hooi-Bonet tegen het Antilliaans Dagblad. Zij is directeur van het in 2013 opgerichte Karibe Hulanda en telt zichzelf mee als één van de 47 die de maand afsluiten zonder salaris. Geprobeerd wordt via de minister van Economische Ontwikkeling (MEO) de NOW-gelden van mei en juni alsnog los te krijgen en verder bewandelt de werkgever samen met het personeel het cessantia-traject (een uitkering via de SVB).
De beëindiging met wederzijds goedvinden werd voor wat betreft de Lodge op West Punt dinsdag getekend. Ten aanzien van Otrobanda gebeurde dat al op 23 juli; de dag dat Karibe Hulanda het complex beschikbaar moest stellen aan de nieuwe eigenaar van het onroerend goed. Die gaat aan de slag met een grondige renovatie. Voor het resort op Westpunt is er volgens Hooi-Bonet ‘ook interesse’.
Er gloort dus zeker weer hoop voor de voormalige hotels van Kura Hulanda. Te beginnen met Otrobanda, waarvoor een combinatie van lokale ondernemersgroepen overeenstemming bereikte met de curator en de banken (MCB, Giro en Korpodeko/SEO).
De combinatie wordt gevormd, zo berichtte deze krant in juni, door drie groepen van lokale ondernemers: de groep van de voormalige eigenaren van Wet ’n Wild en tegenwoordig van Bonita; de Zanzibar-groep; en de Infotrans/IT Group. De laatste is met Arjen van der Meulen aan het hoofd de initiator en trekker van deze acquisitie, waarmee er een oplossing komt voor dit markante deel van de binnenstad.
Zij willen het hotel openhouden in combinatie met meer woon- en vermaakfuncties en zullen daarvoor moeten investeren in upgrading en verbouwing van het unieke complex met tot voor kort 85 kamers en suites.
Op dit moment zijn de deuren dicht, aldus Hooi-Bonet. Na het faillissement van de onroerendgoedvennootschappen eind 2018 zou zij, naar eigen zeggen, zes maanden lang de hotels operationeel openhouden, zodat nieuwe investeerders het in actieve en dus redelijk goede staat zouden aantreffen en kunnen overnemen. ,,We zijn nu 32 maanden verder en we hebben het, met behulp van de banken/hypotheekhouders, al die tijd volgehouden.”
Nu beide resorts gesloten zijn, blijven de banken zorgdragen voor de beveiliging en dat de toelevering van water en stroom doorgaat. Totdat de nieuwe eigenaren zich aandienen. ,,Ik ben blij met de nieuwe lokale groep van eigenaren voor Otrobanda”, zegt de directeur van Karibe Hulanda.
Ze had zich twee doelen gesteld: de hotels openhouden totdat er kopers waren en daarnaast perspectief bieden aan de personeelsleden. Dat laatste is gelukt tot en met juni, vooralsnog de laatste maand dat de 47 werknemers uitbetaald kregen. Hooi-Bonet zorgt ervoor dat deze groep in aanmerking komt voor hulp vanuit de Voedselbank en ook kregen zij assistentie bij het schrijven van sollicitatiebrieven met cv die dan onder meer via de toeristische belangenvereniging Chata onder de horecabedrijven worden verspreid.
In december 2018 werd het faillissement uitgesproken van Hotel Kura Hulanda (HKH) en Hotel Kura Hulanda Westpunt (HKHW), de eigenaars/rechthebbenden van de meeste terreinen en gebouwen van de resorts in Otrobanda en te Westpunt.
Kura Hulanda werd opgericht door wijlen Jacob Gelt Dekker en zijn Amerikaanse zakenpartner John Padget. De operatie werd tot voor kort uitgevoerd door een derde partij, die daarvoor een managementovereenkomst met de vastgoed-nv’s had/heeft afgesloten. Dat was Karibe Hulanda met Hooi-Bonet als een van de directeuren.
De curator in het faillissement, advocaat Arend de Winter, maakte haar al eerder ‘een compliment’ in deze krant, omdat zij het hotel ‘draaiende heeft weten te houden’ in uiterst moeilijke omstandigheden; zeker in het voorbije coronajaar. ,,Er is sprake van achterstallig onderhoud, maar Bonet heeft het toch een levendig geheel weten te houden.”
Van de nieuwe eigenaarsgroep en hun plannen is nog niet veel vernomen. Zij zouden een persconferentie geven, waarin de plannen uit de doeken worden gedaan, maar dat is tot nu toe nog niet gebeurd. Naar verluidt zal de groep binnenkort met meer details naar buiten treden.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Monday, January 24, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 24 januari 2022

 Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Minister verbiedt werkbezoek parlementariër; Van Heydoorn ontkent

Minister Sithree van Heydoorn (MFK) van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) heeft een werkbezoek van parlementariër Steven Croes aan de Brionschool verboden. Dat stelt Croes. De...

Nu.cw | Extra: Veertien liquidaties uit 2017 nog niet opgelost

De Extra heeft gesignaleerd dat veertien liquidaties uit 2017 nog altijd niet zijn opgelost. De ochtendkrant besteed opnieuw aandacht aan de zaken en sprak met politiewoordvoerder Imro...

PBC | Politie controleert op rood licht

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De politie controleert deze weken speciaal op door rood licht rijden. 28 chauffeurs werden binnen anderhalf uur staande gehouden die bij de kruising Jan...

PBC | Boze taxichauffeurs blokkeren toegang Megapier

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De 1.400 passagiers van cruiseschip Aida Perla moesten gisteren lang wachten voor ze van boord mochten. Boze taxichauffeurs hielden de uitgang van de Megapier...
- Advertentie -
- Advertentie -