31 C
Willemstad
• dinsdag 16 augustus 2022

Laatste reacties

UNA werkt aan kwaliteitsbewaking

WILLEMSTAD — In het kader van kwaliteitsbewaking heeft de UNA in het voorjaar een tevredenheidsonderzoek georganiseerd onder haar studenten. De studenten zijn over het algemeen tevreden over de gang van zaken binnen de universiteit.

Dit onderzoek wordt om de twee jaar georganiseerd en dient als middel om te peilen hoe de studenten denken over de UNA.
Hierbij moet niet alleen gedacht worden aan de serviceverlening naar de studenten toe, maar ook naar onderwijsgerichte aspecten die van belang zijn voor de student.
Aspecten die hoog scoren zijn:

  • de international office,
  • de snelheid van afhandelen van betalingen bij Finance,
  • de service van het studentendecanaat,
  • de professionele wijze van omgaan van docenten,
  • de actuele vakkennis en het niveau van docenten en
  • de stimulans vanuit de opleiding om zelf verantwoordelijkheid te nemen en te dragen voor het eigen leren.

Er zijn ook een aantal punten waar nu verder in verschillende secties binnen de UNA aan gewerkt zal worden om de kwaliteit te bewaken en waar nodig te verhogen.
Om de studenten te stimuleren om ook actief deel te nemen aan het hele kwaliteitbewakingsproces zijn er tijdens de STO ook mogelijkheden geweest om verbetersuggesties aan te dragen.
Vanuit alle inzendingen zijn de drie beste verbetersuggesties uitgekozen en beloond met een kleine prijs.
De beste verbetersuggestie kwam van Sujenne Macaay, studente Bouwkunde aan de Faculteit der Technische Wetenschappen.
Zij kwam met de suggestie om een dag te organiseren waarop zowel studenten als het UNA-personeel samenkomen om de universiteit een grote onderhoudsbeurt te geven als een vorm van vrijwilligerswerk.

 Positief beoordeeld

Bijna alle opleidingen van de Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen (SEF) zijn positief beoordeeld door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO). De laatste opleiding die beoordeeld moest worden was de nieuwe opleiding HBO Bachelor Business Administration. De opleiding voldoet volledig aan de gestelde voorwaarden. De volgende uitdaging zal zijn om een positieve beoordeling te behalen voor de Master of Science in Business Management, die op 1 oktober dit jaar van start is gegaan.

 

 

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...