30 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Ultimo weigert rectificatie Sulvaran

ultimo noticiaWILLEMSTAD — Ochtendkrant Ultimo Noticia is in haar editie van vandaag niet ingegaan op het verzoek van de advocaat van onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran om een verhaal te rectificeren. Daarin stond dat Sulvaran middels het Fondo pa Deporte i Responsabilidat Sosial (fonds voor sport en sociale verantwoordelijkheid, FDRS) een Audi van 100.000 gulden had aangeschaft. De krant stelt wel dat ze fout zat, maar dat ze zich baseerde op verklaringen van Statenleden tijdens de begrotingsbehandeling van vorige week.

Advertentie

- Advertentie -

Over FDRS is er veel te doen geweest in de afgelopen periode.
Het fonds stond centraal tijdens de begrotingsbehandeling van vorige week, waarna Ultimo op de voorpagina kopte: ‘Glenn Sulvaran ta kumpra Audi di 100.000 florin ku plaka pa kombati Pobresa’ (Glenn Sulvaran koopt Audi van 100.000 gulden met geld om armoede te bestrijden).
Dit artikel ging gepaard met een foto van een Audi, waarbij werd opgemerkt dat Sulvaran met deze wagen de armen wilde gaan bezoeken.
Sulvaran accepteerde het niet en nam advocaat Mirto Murray in de arm.
Murray eist in een brief aan Ultimo dat de ochtendkrant haar beschuldigingen aan het adres van Sulvaran rectificeert in een stuk op de voorpagina.

Middels deze kan ik u namens cliënt berichten dat hij ontkent een auto van het merk Audi type A4 te hebben aangeschaft voor hem in privé, dan wel door tussenkomst van FDRS en kan ik u tevens berichten dat ik heb vernomen dat ook FDRS geen dienstwagen heeft aangeschaft van het type Audi A4. Het zal ook u bekend zijn dat cliënt geen onderdeel vormt van het bestuur van FDRS en aldus überhaupt geen zeggenschap heeft over de eventuele aanschaf van vervoersmiddelen door FDRS.”

Volgens Murray heeft de ochtendkrant de grenzen van het ‘onbetamelijke overschreden door het uiten van voormelde lasterlijke praat en ronduit debiteren van onwaarheden over cliënt’.
Volgens de advocaat beschuldigt de krant zijn cliënt indirect van ‘het medeplegen aan strafbaar handelen’.
Aangezien het niet de eerste keer is dat Ultimo naar Sulvaran uithaalt en ‘diffamerende uitspraken doet richting zijn cliënt’, eiste Murray dat de krant in haar editie van vanochtend zou rectificeren.
Op haar pagina 2 van vandaag geeft Ultimo Noticia toe dat zij zich heeft gebaseerd op uitlatingen van Statenleden, die meldden dat FDRS voor 100.000 gulden een nieuwe auto had aangeschaft.
Het ochtendblad meldt ook dat in de uitgelekte nota over FDRS melding wordt gemaakt van ‘aanschaf di dienstwagen’ voor 101.980 gulden.
Nergens wordt volgens de Ultimo melding gemaakt dat dit bedrag gebruikt zou worden voor de aanschaf van meer dan een dienstwagen oftewel dienstwagens.

Overigens wordt in de nota gesproken van ‘dienstwagengerelateerde kosten’. Dus als wij iets verkeerd hebben gezegd dan waren wij fout door te melden dat het om een dienstwagen ging en niet dat het hierbij om een bedrag van 101.980 gulden gaat.
In de rest van het verhaal maken wij geen enkele vermelding van de naam van Sulvaran.
Dus is het onmogelijk om van ons een rectificatie te eisen.”

1524935_427831320677868_393377089_n

bron: Amigoe

Advertentie

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Democracy now! | Wednesday, July 6, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Extra | Journaal 5 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -
- Advertentie -