27.3 C
Willemstad
• zondag 28 november 2021 04:58

Laatste reacties

- Advertentie -

Ultimatum winkeliers Colon, Scoop-Constancia wil antwoord

scoopCURAÇAO – De regering stelt acht winkeliers in Colon een ultimatum. Binnen drie weken moeten ze het gebouw verlaten, zodat er een begin kan worden gemaakt aan de sloop van het pand. Parlementslid Jacinta Scoop-Constancia (MFK) wil weten hoe de vork in de steel zit en heeft vragen aan minister Ben whiteman van Gezondheid.

 

 

Advertentie

- Advertentie -

Parlementslid Jacinta Scoop-Constancia heeft vernomen dat de familie Freitas winkelcentrum Colon heeft verkocht aan de overheid, waardoor er een huurovereenkomst tussen de winkeliers en de regering is ontstaan. “Ik heb daarnaast ook begrepen dat de regering via een brief heeft toegekend dat de ondernemers in goede handen zitten en dat we ons altijd zullen inzetten voor een besluit waar alle partijen tevreden mee zijn”.

Ultimatum
Scoop-Constancia: “De regering heeft toen een datum geprikt waarop de ondernemers in alle rust zouden kunnen vertrekken, wanneer ze een nieuwe vestigingslocatie toegewezen zouden krijgen in Otrobanda. Via één van de ondernemers, die al jaren in het Colon-gebouw is gevestigd, hebben we begrepen dat de regering nu een ultimatum heeft gesteld. Binnen drie weken moeten ze het gebouw verlaten.”

- Advertisement -

Ben Whiteman
Als ex-minister van Gezondheid volgt ze de ontwikkelingen op de voet. Om deze redenen heeft ze vragen aan Minister Ben Whiteman van Gezondheid, Milieu en Natuur om opheldering te krijgen over deze zaak. “In de nabije toekomst hoop ik dat we het gesprek kunnen aangaan, zodat kleine ondernemers niet voor verassingen komen te staan”, aldus het MFK-lid.

Scoop-Constancia heeft de volgende vragen aan minister Whiteman:

1. Klop het dat de regering een brief heeft verstuurd waarin er een regeling voor de ondernemers is getroffen?
2. Waarom is die regeling veranderd?
3. Klopt het dat de ondernemers een geldbedrag ontvangen als ze vertrekken?
4. Klopt het dat een beleidsmedewerker van het ministerie van Algemene Zaken uit naam van de regering heeft aangegeven dat de ondernemers binnen drie weken moeten vertrekken?
5. Klopt het dat de ondernemers een nieuw pand in Punda aangeboden hebben gekregen?
6. Klopt het dat de ondernemers die vertrekken de helft van de huur van het nieuwe pand moeten betalen, gedurende de periode van een jaar?
7. Klop het dat de eigenaren van Colon naast dat ze 18 miljoen gulden hebben gekregen, ook nog eens 53 duizend gulden per maand ontvangen om Colon te runnen?
8. Klopt het dat de eigenaren al meer dan drie maanden 53 duizend gulden hebben ontvangen?
9. Waarom betaalt de regering 53 duizend gulden per maand, terwijl ze het gebouw hebben gekocht?
10. Betaalt de regering dezelfde groep beheer- en onderhoudskosten?
11. Klopt het dat in het gedeelte van Colon dat overeind blijft een centrum voor specialisten wordt gebouwd?
12. Klopt het dat alle specialisten zich in de toekomst in Otrobanda zullen vestigen en dat de zorg gecentraliseerd wordt?
13. Waarom worden de acht ondernemers niet in het bovenste gedeelte van het gebouw geplaatst als waardering voor het feit dat ze altijd trouw zijn gebleven aan Colon, ook in de tijd dat het minder ging met het winkelcentrum?
14. Er is gezegd dat er units worden gebouwd voor de eigenaren. Is dit veranderd? Ja of nee? Zo ja, waarom is dit veranderd?

Bron: Versgeperst

bron: Amigoe

Advertentie

back home

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

DH | Irion gives insight into reform measures for Finance Ministry

PHILIPSBURG--Finance Minister Ardwell Irion on Thursday gave Members of Parliament (MPs) an insight into the reform measures for the Finance Ministry in the country package. The country package...

AntilliaansDagblad | Huis in beschermd natuurgebied Bonaire

Stinapa weet niets van plannen en zegt zich kritisch op te zullen stellen Kralendijk - De officiële bekendmaking van de bouw van een huis in de beschermde bufferzone...

AntilliaansDagblad | Flamingo Oscar losgelaten

Toen bij de Fundashon Dier en Onderwijs Cariben een melding binnenkwam van een gewonde flamingo, ging oprichter en dierenarts Odette Doest direct op redding uit. Ze kreeg het...

AntilliaansDagblad | Capriles Kliniek met zaak tegen overheid

Willemstad - De Capriles Kliniek begint een rechtszaak tegen de Curaçaose overheid. De inzet zal zijn dat de tarieven worden aangepast en dat de geleden schade wordt...

AntilliaansDagblad | Einde Tayer Soshal

Willemstad - De sociale werkplaats in Landhuis Groot Santa Martha sluit definitief de deuren. De Fundashon Tayer Soshal is in staat van liquidatie gesteld. De negentien werknemers...

AntilliaansDagblad | Minister overleeft, maar diep door het stof

Willemstad - MFK-minister Dorothy Pietersz-Janga van GMN heeft het Statendebat overleefd met ‘slechts’ een motie van afkeuring, maar moet voortaan wel het parlement tijdig informeren over ‘welke...
- Advertentie -