27 C
Willemstad
• donderdag 21 oktober 2021 23:28

Laatste reacties

- Advertentie -

Ultimatum voor Aqualectra

 

Stafvakbond eist betaling prestatiebeloning

WILLEMSTAD — Aqualectra moet voor maandag twaalf uur ‘s middags een antwoord geven aan SEU, de vakbond voor de staf van Aqualectra, over het openbreken van de cao. Dat schrijft Errold Bishop, de voorzitter van SEU, in een brief aan Aqualectradirecteur Darick Jonis. Als de vakbond geen reactie ontvangt dan is de directie verantwoordelijk voor alle gevolgen, aldus Bishop.

Volgens het SEU-bestuur mag het personeel niet de dupe worden van de turbulentie binnen Aqualectra, buiten de wil van de werknemers om.

- Advertentie -

Werknemers betalen al voor de bestaande druk zowel op als buiten het werk en accepteren het niet dat er aan hun arbeidsvoorwaarden wordt getornd als gevolg van fouten en/of getreuzel van de directie”, zegt Bishop.

De vakbond wil dat de directie terugkomt op haar standpunt en overgaat tot betaling van de prestatiebeloning. Volgens Aqualectra zijn de evaluatiecycli van de afgelopen jaren (2010 en 2011) niet volgens de cao verlopen. Daardoor zouden de werknemers geen aanspraak kunnen maken op de prestatiebeloning. De vakbond heeft verscheidene keren aangegeven dat als er niet aan de evaluatiecyclus wordt voldaan, de directie toch verplicht is om de prestatiebeloning uit te keren. Dat is ook de voorgaande jaren gebeurd.

SEU heeft de indruk dat de evaluatieprocedure met opzet wordt uitgesteld om zo het uitstel van betaling te kunnen rechtvaardigen. Hetzelfde geldt ook voor het functieaanbod en het proces om hiertegen in beroep te gaan. Ook dit proces mislukt dit jaar.

SEU stelt de directie bij voorbaat verantwoordelijk voor deze mislukking. De vakbond meent dat de prestatiebeloning op grond van een consequent beleid aan al het personeel zou moeten worden uitgekeerd. Verder stelt de vakbond dat het personeel de beloning verdient, omdat zij ondanks de enorme prestatiedruk, frustraties en aanvallen op het bedrijf toch goed hebben gefunctioneerd. De vakbond verwacht dan ook juist van deze directie begrip voor de situatie, waarin het personeel verkeert. Het argument, dat het bedrijf vanwege de financiële situatie niet in staat is om te betalen, is niet aan de orde.

- Advertisement -

Het bedrijf betaalt wel miljoenen guldens aan degenen die zij van wanbeleid beschuldigen, maar is niet bereid om degenen die het bedrijf in deze turbulente tijd staande houden te betalen, aldus de vakbond.

Zelfs de oud-financieel directeur heeft publiekelijk geuit dat hij hoogst verbaasd was dat hij zoveel geld heeft ontvangen voor de korte tijd waarin hij deel uitmaakte van de directie”, zegt Bishop.

De vakbond verwacht voor aanstaande maandag twaalf uur ‘s middags een reactie van de directie.

Acties sluit de vakbond niet uit.

Bron: Amigoe

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Opinie | Het toppunt van onverdraagzaamheid

Naar aanleiding van het stuk van de Asosashon over homo’s van dominees en pastoors die verenigd zijn in de associatie van christelijke voorgangers (APK) wil ondergetekende graag...

Telegraaf | Politici Bonaire boos op Ollongren: ’Dit verraadt onbekendheid met het leven in Caribisch Nederland’

Den Haag - Een Kamerbrief van demissionair minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) waarin de bevolking van Caribisch Nederland wordt opgeroepen om korter te douchen en de airco vaker...

Democracy now! | Wednesday, October 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 20 oktober 2021

 Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Overheidsschuld Curaçao ruim vier miljard gulden

De overheidsschuld van Curaçao is ten opzichte van het einde van het kwartaal weinig veranderd. De schuld van het tweede kwartaal van 2021 is ruim 4 miljard...

PBC | Inflatie Caribisch Nederland stijgt weer

Persbureau Curacao KRALENDIJK – De prijzen op Bonaire zijn in juli, augustus en september 4,3 procent gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. Dit meldt het CBS. In...
- Advertentie -