Tweede Kamer neemt geen genoegen met antwoorden Rutte over Marvelyne Wiels

"Marvelous Marvelyne" Wiels toont tijdens persconferentie haar EZVN nominatie en publicatie

“Marvelous Marvelyne” Wiels toont tijdens persconferentie haar EZVN nominatie en publicatie

WILLEMSTAD — De vaste commissie voor Koninkrijksrelaties van de Tweede Kamer heeft besloten om de mogelijkheden na te gaan om de Raad van State om een advies te vragen over de gevolmachtigde minister van Curaçao in Nederland, Marvelyne Wiels (PS). Het besluit werd genomen tijdens een procedurevergadering van de vaste commissie voor Koninkrijksrelaties die afgelopen woensdag plaatsvond.

Advertentie

Uit het besluit van de vaste commissie blijkt dat zij geen genoegen neemt met de brief van 10 januari van dit jaar van de Nederlandse premier Mark Rutte (VVD), die had aangetoond dat de zaak Wiels een Curaçaose aangelegenheid is.

“Het Statuut voor het Koninkrijk bepaalt dat de gevolmachtigde minister van Curaçao wordt benoemd door de regering van Curaçao. De Staten van Curaçao controleren de besluiten van de regering van Curaçao. Deze controle is verricht door het verloop en de uitkomst van het debat in de Staten van Curaçao op 16 december 2013.”

De positie van Wiels stond vorig jaar ter discussie na verschillende publicaties in de lokale media over het feit dat zij had gelogen over haar opleiding en in haar cv zaken had opgenomen die niet waar bleken te zijn. Wiels haalde uit naar de pers die hiervan melding maakte en wuifde alle beschuldigingen van de hand. In een Statenvergadering eind vorig jaar nam premier Ivar Asjes (PS) het voor Wiels op en stelde onder meer dat er geen bewijzen zouden zijn dat zij heeft gelogen over de opgegeven opleiding en de functies die zij bij de ABN Amro heeft bekleed.

Asjes kwam zelf met een een visitekaartje, twee personeelsbladen van ABN Amro en een mail van de Haagsche Hogeschool aan Wiels om haar gelijk te bewijzen. De oppositie was niet overtuigd en diende een motie van wantrouwen in, die echter door een Statenmeerderheid werd afgewezen.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Bronnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *