Tubantia | Caribische wijn gemaakt door Tukkers komt er toch

Curacao Winery | Ilse en Roelof Visscher

Curacao Winery | Ilse en Roelof Visscher

WILLEMSTAD/BENTELO – Binnen twee maanden te koop: de eerste op Curaçao gebottelde wijn, gemaakt door Twentenaren. Want de familie Visscher uit Bentelo is er, ondanks alle problemen, in geslaagd om 13.000 kilo druiven te oogsten op Curaçao.

De komende weken worden deze daadwerkelijk gebotteld tot de eerste Caribische wijn ooit. Enkele weken geleden dreigde de oogst en de botteling van Curaçao Winery nog te stranden op de bureaucratie die welig tiert op het eiland.

De twee jaar geleden door de Tukkers in gebruik genomen wijngaard – pal naast het vliegveld van Willemstad – moet dicht op last van de luchthavenautoriteiten. De verhuizing betekent een enorme schadepost voor Roelof Visscher (foto).

Ze dreigden het slachtoffer te worden van een procedurefout van de eigenaar van de grond. Aan verhuizing van de wijngaard lijkt niet te ontkomen, maar er is wel toestemming verkregen om te oogsten. Bovendien vonden de wijnmakers uit Twente in korte tijd 15 investeerders.

Bron: Tubantia

Een Reactie op “Tubantia | Caribische wijn gemaakt door Tukkers komt er toch

  1. Tres Pasitos

    Ik denk dat CAH namens voormalig werknemer Adriaens wel een flinke duit (of is het in dit geval fruit) in het zakje heeft gedaan ……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *