34 C
Willemstad
• vrijdag 29 september 2023

Democracy now! | Friday, September 29, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Twee arrestaties in drugs- en wapenonderzoek ‘PISTACHO’ op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – In het kader van het onderzoek ‘PISTACHO’ heeft het arrestatieteam van het Curaçaose politiekorps vandaag twee arrestaties verricht. Een 27-jarige man is in de wijk...

PBC | Staatssecretaris Van Huffelen bezoekt Sint Maarten, Curaçao en Bonaire

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Staatssecretaris Alexandra van Huffelen van Koninkrijksrelaties brengt van 30 september tot en met 5 oktober een werkbezoek aan Sint Maarten, Curaçao en Bonaire. Het...

PBC | Man vermoord in auto in Soto

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bij een schietincident in Soto, Banda Bou, is een man om het leven gekomen. De autoriteiten troffen een auto aan met een slachtoffer erin,...

PBC | Ex-tbs’er Jamel L. bekent dodelijke steekpartij in Haagse supermarkt: “Ik wilde wraak nemen”

Persbureau Curacao De op Curaçao geboren ex-tbs’er, Jamel L., heeft vandaag tijdens de eerste zitting inzake de dodelijke steekpartij in een Haagse supermarkt in juni, een verklaring afgelegd. Hij...
- Advertisement -spot_img

Trouw | Maatschappelijke organisaties: stop belastingparadijs Nederland

HomeLandenArubaTrouw | Maatschappelijke organisaties: stop belastingparadijs Nederland
“Nederland wijst andere Europese landen graag op financieel wangedrag, maar ondertussen beroven wij ze van broodnodige belastinginkomsten” | ANP

Een brede coalitie van maatschappelijke organisaties lanceert in aanloop naar de verkiezingen een campagne tegen ‘belastingparadijs’ Nederland. De Tweede Kamerverkiezingen en daarmee de komst van een nieuw kabinet vormen hét moment om progressieve belastingplannen neer te leggen.

Dat zegt de coalitie van ActionAid, Tax Justice Nederland, Oxfam Novib, vakbond FNV, SOMO, Both Ends, TNI en de voorzitter van de Europese belastingcommissie, Paul Tang.

“Want leuker kunnen we het niet maken: Nederland is nog steeds een belastingparadijs. Per seconde wordt er 1000 euro aan belasting ontweken via Nederland. Rijke en arme landen verliezen hierdoor jaarlijks miljarden. Geld dat harder nodig is dan ooit om de coronacrisis het hoofd te bieden. Dit kan zo niet langer”, schrijft de coalitie.

Met behulp van belastingexperts hebben de initiatiefnemers een manifest opgesteld met drie concrete voorstellen om het Nederlandse belastingklimaat aan te pakken. Internationale samenwerking staat bovenaan. Daarnaast moet Nederland ook zelf stappen zetten om zijn rol als doorsluisland te beëindigen. Als laatste moet er gewerkt worden aan meer transparantie. Zo moeten grote bedrijven openbaar maken hoeveel belasting ze betalen in Nederland.

Arnold Merkies, coördinator bij Tax Justice Nederland: “Nederland staat op de derde plaats van belastingparadijzen wereldwijd. Kunstmatige constructies, opgetuigd door multinationals om via Nederland belasting te ontwijken komen helaas nog op grote schaal voor.”

Juist in deze tijd waarin overheden kampen met grote tekorten, moeten de problemen volgens Merkies niet nog eens worden vergroot door het mogelijk maken van belastingontwijking.

“Nederland wijst andere Europese landen graag op financieel wangedrag, maar ondertussen beroven wij ze van broodnodige belastinginkomsten”, zegt Tang, die Europarlementariër is namen de PvdA.

Bron: Trouw

3 reacties

 1. Familie Smeets-leden deden natuurlijk al het werk in hun eentje.
  Er waren hoegenaamd ook geen kantoormedewerkers, geen secretaresses, geen loopjongens, geen magazijnbediendes, geen archivaris, geen balie-medewerkers, geen financiële medewerkers in dienst die een salaris beurden, behalve de gezanten van de Smeets clan.
  Enfin, het volk heeft er helemaal niets aan gehad volgens Brian.
  Er werd ook geen winstbelasting aan de overheid betaald (hoe weinig dan ook) .
  Denk toch na voordat je weer uit je nekharen blaft Brian… Mijn Hemel….

 2. Ja hoor Dames:
  Teruggeven zullen jullie bedoelen… Eerst de Offshore het leven onmogelijk gemaakt op Curacao met wetgeving waaraan niemand kon voldoen (lees: Weggestolen dus), zelf (met ons idee als basis) wettelijk in Nederland WEL mogelijk gemaakt, vervolgens op haar beurt kwijtgeraakt aan Belgie, en nu met NOG mooiere voorwaarden ook weer bij de Belgen weggehaald.
  Dus: nu terrugbetalen aan Curacao via “ontwikkelingshulp”.
  Ik zeg altijd maar: “Als het niet uit de lengte komt……..”

 3. Alleen op Curaçao geven we alles weg, voor niets, aan de Gokwereld.
  Gijsbertha zal wel een goede duit in zijn zak krijgen door de gokwerelduitbaters te ontzien.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties