29 C
Willemstad
• vrijdag 22 september 2023

DH | Government says none of its systems compromised

PHILIPSBURG--The Information, Communication and Technology (ICT) Department of the Government of St. Maarten was alerted to a phishing email blast originating from the email account of a...

AD | Beruchtste Venezolaanse gevangenis met nachtclub en gokhallen weer in handen overheid

Bob van Huët | Algemeen Dagblad MET VIDEO - Venezuela heeft 11.000 troepen ingezet om de controle te heroveren over de beruchte Tocorón-gevangenis, een van zijn grootste detentiecentra...

Democracy now! | Thursday, September 21, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 21 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | ‘Nederland wil geld verdienen aan Aruba’

John Samson Den Haag en Aruba hebben nog geen deal bereikt over hoe de corona-leningen terug te betalen. Wel klinken opnieuw felle verwijten: Nederland wil geld verdienen aan...

NTR | Oud-minister Aruba gaat in hoger beroep in corruptiezaak

Melissa Stamper Oud-minister en parlementariër Benny Sevinger (AVP) gaat samen met vijf andere verdachten in hoger beroep in de corruptiezaak Avestruz.   De rechtbank heeft woensdag op hun verzoek...
- Advertisement -spot_img

Trouw | Bleekmiddel injecteren? Trumps nieuwste ideetje tegen coronavirus drijft dokters tot wanhoop

HomeMediaTrouw | Bleekmiddel injecteren? Trumps nieuwste ideetje tegen coronavirus drijft dokters tot...

Seije Slager

Trump geeft uitleg over hoe corona te bestrijden | Getty Images

Artsen in de VS voelen zich genoodzaakt te waarschuwen tegen het injecteren van bleekmiddel, nadat president Trump had gesuggereerd dat dat zou kunnen helpen tegen Covid-19.

Over hydroxychloroquine hoor je Donald Trump ineens niet meer. Tot voor kort greep de Amerikaanse president menig persconferentie aan voor een pleidooi om coronapatiënten te behandelen met dat middel. Een ‘gamechanger’, volgens hem.

Een studie naar 368 behandelingen in veteranenziekenhuizen, waarvan de voorlopige resultaten eerder deze week werden gepubliceerd, wees echter eerder in omgekeerde richting: patiënten die met hydroxychloroquine werden behandeld, lijken juist een iets grotere kans op overlijden te hebben. Op donderdag kwamen daar de voorlopige resultaten van een grote klinische test onder 600 patiënten in New York bij. Daar zagen de onderzoekers geen wezenlijk verschil in overlevingskans tussen mensen die wel en niet met het middel werden behandeld.

Op diezelfde donderdag greep Trump de resultaten van een andere studie aan om nieuwe theorieën te lanceren over hoe je het virus zou kunnen behandelen. De aanleiding was een studie die de Amerikaanse overheid had laten uitvoeren naar de overlevingstijd van het virus op oppervlakten. Uit die studie bleek dat zonlicht, hitte en desinfecteringsmiddelen de overlevingstijd van het virus flink bekorten.

Desinfectiemiddel injecteren

Trump zag die resultaten en vertaalde ze meteen naar mogelijke behandelingen. Zou het niet mogelijk zijn, zo speculeerde hij, om “het lichaam te raken met een enorm… of het nu ultraviolet of gewoon een heel sterk licht is?” En hij vervolgde: “Stel dat je dat licht in het lichaam krijgt, door de huid of op een andere manier?”

Zijn volgende suggestie deed de haren van veel Amerikaanse artsen pas echt overeind staan. “En ik zie ook hoe desinfecteringsmiddel het virus in een minuut – één minuut maar – uitschakelt. Is er niet iets te bedenken, dat we zoiets ook kunnen doen door het te injecteren? Een soort schoonmaak? Want je ziet dat het in je longen komt en daar heel veel doet.”

Trump vroeg Deborah Birx, de arts die als medisch coördinator van de corona-aanpak aanwezig was bij de persconferentie, om te reageren op zijn ideeën, maar toen ze begon tegen te sputteren, ontnam hij haar het woord weer.

Waarschuwingen

Op sociale media regende het vervolgens waarschuwingen van medische experts tegen het injecteren of inhaleren van bleekmiddel. Ook de gezondheidsautoriteiten van de staat Washington deden een officiële waarschuwing uitgaan: “Eet alsjeblieft geen wasmiddelcapsules en injecteer jezelf niet met welk ontsmettingsmiddel dan ook.”

Zulke waarschuwingen zijn onder meer ingegeven door de dood van een man uit Arizona, die vorige maand samen met zijn vrouw een aquariumschoonmaakmiddel innam, dat ook chloroquine bevatte. Volgens zijn vrouw, die de zelfvergiftiging heeft overleefd, verkeerden de twee in de veronderstelling dat het middel hen zou beschermen tegen het coronavirus, omdat er op televisie zoveel over werd gepraat.

Artsen in de Verenigde Staten maken zich niet alleen zorgen om de zelfbedachte medicijnen en behandelingen van president Trump, maar ook over de vraag of politieke overwegingen de medische respons op de coronacrisis niet in de weg zitten. Dinsdag werd immunoloog Rick Bright ontslagen als directeur van de overheidsorganisatie die een vaccin ontwikkelt. Volgens Bright zelf komt dat doordat hij intern te veel kritiek had op Trumps promotie van het onbewezen hydroxychloroquine. Trump reageerde gepikeerd op vragen over het ontslag van Bright en beweerde hem niet te kennen.

Zijspoor

Bright is niet de enige medische professional die sinds het begin van de coronacrisis op een zijspoor is gerangeerd. Zo kreeg Nancy Messonnier, een hoge functionaris bij de Amerikaanse gezondheidsautoriteit CDC, een minder belangrijke functie, nadat ze eind februari in het openbaar had gezegd dat Amerikanen zich zouden moeten voorbereiden op een ‘flinke ontwrichting’ van het openbare leven, een uitspraak die met terugwerkende kracht niet erg controversieel lijkt.

Volgens veel critici van de regering is de trage respons van de Amerikaanse regering op het coronavirus er mede debet aan dat de VS nu wereldwijd veruit het zwaarst getroffen is, met al meer dan 50.000 doden.

Lees ook: Anthony Fauci: de topwetenschapper die er tot nu toe mee weg komt Trump publiekelijk tegen te spreken

Meestal houdt Anthony Fauci gedisciplineerd zijn pokerface in de plooi, als hij tijdens een persconferentie het podium deelt met president Donald Trump. Zoals afgelopen weekend, toen hij weer eens moest balanceren op het dunne koord tussen wetenschap en politiek.

Bron: Trouw

Dit artikel is geplaatst in

37 reacties

 1. Prima maar je weet je hebt alleen door dat te kiezen los van je ziekte nu 30% to 50% meer kans extra om dood te gaan.
  Heb je een gehaaste arts die een foutje maakt dan wordt je niet meer wakker.
  Wat is dan de schuldige.
  Sars. De intubatie of dat je een te zware kalende man bent boven de 60 met minimaal serieuze hart klachten. Of de combinatie van alles.
  Dat is wat ik bedoel te zeggen.
  Maar ik respecteer je keuze.
  Belangrijk is dat het publiek bewust wordt gemaakt van alkes wat er mee speelt. Inclusief mee lezende politici.

 2. @Ambulant: je snapt het niet.
  Ik zal een voorbeeld geven:
  Ik heb corona, lichte vorm, kuchje en wat koorts. 95% dat ik er doorheen kom. Met intuberen is dat 90%. Doe maar niet intuberen.

  Na een week gaat het zeer slecht met mij. Longen werken nog maar 25%. De arts zegt dat ik nog 10% heb dat ik er doorheen kom.
  Met intuberen is dat 50%. Dan zeg ik: doe nu maar wel intuberen

 3. Geen corona in de buurt en nog 30% dood.
  Het artikel is bijzonder duidelijk.
  Intubatie geeft een heel hoog risico. Ook zonder sars.
  Het is om aan te geven dat het een overlijdens factor op zich is. Er kan heel veel fout bij gaan. En nu is dat oncontroleerbaar en denk jij niet dat met gestreste artsen het nu niet vaker fout gaat dan anders?

  Maar zeg eens nu je dit artikel hebt gelezen als jij besmet raakt en je weet op curacao loop je super risico. Kies je voor alleen op een kamer of op de ic en Intuberen???

  Recent naar zweden gekeken.
  Dat hele lock down in europa is bogus.
  Doet niks maakt soms alleen maar erger.
  En de cijfers. Nou waar zijn de doom beelden.
  Die verdampen elke dag meer.
  Nl ruim onder 2018.
  Alles zakt rapido.
  Behalve op curacao. Daar is het levens gevaarlijk. Echt.. Hele vliegtuigen met besmette personen sturen we weg.
  Lockdown uber alles.

 4. @Ambulant: hier is jouw stuk:
  https://www.prelum.nl/wp-content/uploads/AI-Intuberen-op-de-IC-2017-2.pdf

  Leuk, maar zegt niets over de mortaliteit van Coronapatienten.
  In tabel 1 staan de complicaties bij intubatie. Met die tabel alleen kun je zoeken naar een manier om minder complicatie te krijgen, waar de winst is te behalen.

  Stel de mortaliteit en aantal complicaties voor patienten zonder corana en wel intubatie is (gewogen naar ernst) x%.
  Gegarandeerd dat de mortaliteit en aantal complcaties onder coronapatienten die WEL geintubeerd zouden moeten worden maar waarbij dat NIET wordt gedaan, stukken hoger is dan x%.
  Anders gezeg: het middel is zeker niet erger dan de kwaal.

  Je kunt, op basis van dat artikel, bij een bepaalde kwaal, de conlusie niet trekken dat intuberen gevaarlijker is dan niet intuberen, zonder de kwaal in acht te nemen.

 5. De laatste cijfers van NL en New York zijn wel duidelijk.
  De griep is over maar de corona angst nog niet.

  De influenzavaccinatie bestond dit jaar in NL uit 4 vaccins.
  En voor het eerste werden gezonde 60-plussers ook meegenomen.

  Wat niemand echter zegt is dat de WHO openlijk klaagde over dat de
  Effectiviteit onder de 50% was gezakt. (45%)
  http://www.rivm.nl/nieuws/effectiviteit-van-griepprik-2017-2018

  Dat de viral load een zware factor is kan niet ontkend worden maar dat niet vermeld wordt dat intubatie ook een zeer hoog risico met zich meebrengt mag ook wel bedenkelijk worden genoemd.

  Intubatie risico’s
  w w w.prelum.nl/wp-content/uploads/AI-Intuberen-op-de-IC-2017-2.pdf

  Intuberen op de IC is een hoog risico procedure met een hoge morbiditeit en mortaliteit (figuur 1).1 Er wordt beschreven dat tot wel 40% van de casussen geassocieerd is met ernstige hypoxemie of hypotensie. Een recente studie wijst uit dat patiënten met acuut respiratoir falen in een spoedeisende situatie een ziekenhuismortaliteit hebben van 34%. In deze studie kwam 12% van de patiënten in een reanimatiesetting tijdens de intubatie, met een ziekenhuismortaliteit van 82%.
  Dat intuberen is dus het aller aller laatste redmiddel.
  De hele wereld had het over intubatie als de oplossing maar dat is dus ook niet zo. Medicijnen die bepaalde afweer reacties blokken zullen veel meer effect hebben. Of misschien ook plasma therapie.

  In de paniek hectiek zullen velen onnodig op een intubatie ic zijn geplaatst en daaraan ook zijn overleden.

  Als we op Curacao het thuis ophokken er zo snel mogelijk uit gooien hoeven we ons ook steeds minder zorgen gaan maken over besmettingen. (ook in zieken huizen.. verspreiden niet concentreren)
  De viral load, de concentratie/ kracht van het virus wat ons eventueel een keer zal bereiken zal dusdanig laag zijn dat we er waarschijnlijk niets van merken als we en niet als idioten aandacht aan geven.

 6. De laatste cijfers van NL en New York zijn wel duidelijk.
  De griep is over maar de corona angst nog niet.

  De influenzavaccinatie bestond dit jaar in NL uit 4 vaccins.
  En voor het eerste werden gezonde 60-plussers ook meegenomen.

  Wat niemand echter zegt is dat de WHO openlijk klaagde over dat de
  Effectiviteit onder de 50% was gezakt. (45%)
  http://www.rivm.nl/nieuws/effectiviteit-van-griepprik-2017-2018

  Dat de viral load een zware factor is kan niet ontkend worden maar dat niet vermeld wordt dat intubatie ook een zeer hoog risico met zich meebrengt mag ook wel bedenkelijk worden genoemd.

  Intubatie risico’s
  https://www.prelum.nl/wp-content/uploads/AI-Intuberen-op-de-IC-2017-2.pdf

  Intuberen op de IC is een hoog risico procedure met een hoge morbiditeit en mortaliteit (figuur 1).1 Er wordt beschreven dat tot wel 40% van de casussen geassocieerd is met ernstige hypoxemie of hypotensie. Een recente studie wijst uit dat patiënten met acuut respiratoir falen in een spoedeisende situatie een ziekenhuismortaliteit hebben van 34%. In deze studie kwam 12% van de patiënten in een reanimatiesetting tijdens de intubatie, met een ziekenhuismortaliteit van 82%.
  Dat intuberen is dus het aller aller laatste redmiddel.
  De hele wereld had het over intubatie als de oplossing maar dat is dus ook niet zo. Medicijnen die bepaalde afweer reacties blokken zullen veel meer effect hebben. Of misschien ook plasma therapie.

  In de paniek hectiek zullen velen onnodig op een intubatie ic zijn geplaatst en daaraan ook zijn overleden.

  Als we op Curacao het thuis ophokken er zo snel mogelijk uit gooien hoeven we ons ook steeds minder zorgen gaan maken over besmettingen. (ook in zieken huizen.. verspreiden niet concentreren)
  De viral load, de concentratie/ kracht van het virus wat ons eventueel een keer zal bereiken zal dusdanig laag zijn dat we er waarschijnlijk niets van merken als we en niet als idioten aandacht aan geven.

 7. Het meest prominente instituut.
  https://www.hopkinsmedicine.org/health/conditions-and-diseases/coronavirus/coronavirus-disease-2019-vs-the-flu

  Het frappante wat opgemerkt wordt is dat voor influenza wel grotendeels een vaccin is.
  En nog steeds het zelfde aantal doden elk jaar als nu.
  Vroeger werd en kon er nooit op sars getest worden.
  Is infulenza nu plotseling helemaal vervangen door sars? Of er is helemaal niks veranderd en is iets veranderd met de griep vaccinatie dit jaar bij 6 miljoen mensen in nl.
  Of is t gewoon een slecht jaar met een zwakker wordent vaccin.
  Kinderen worden gevaccineerd 2 keer zelfs en gezonde 60 plussers nu ook voor de eerste keer.

  Wordt t niet tyd dat we wakker worden.
  Uit de corona psychose. En met open ogen gaan kijken

 8. We hebben nu een vliegtuig laten komen met 80 personen en dat weer terug gestuurd.
  Ik denk dat het veel goedkooper is als we onze bemette personen gewoon direct naar Nederland sturen. Net zo als zij ze naar duitsland sturen.
  Dan zijn we van al het gezeik af. en blijven we helemaal vrius vrij.
  Als die angst en paniek sukkels dat zo graag willen.

  Hoog genomen cijfers zeker gelet op ons klimaat en de lage r rate.
  De huidige sterfte cijfers zeggen dat de ratio tussen ongeveer 0.008 (Duitsland) en 0.061 is (België) Per hoofd bevolking
  België heeft zo.n beetje de slechtste ratio.
  Erger dan New York met gemiddeld 0,05 maar ook dat zakt nog.

  Dus Curacao ala België de alle slechtste variant is 98 overlijdens.
  Ala Duitsland het beste scenario 13
  Reel laten we hoog zeggen ergens rond de 30
  Opnames dan 50 tot max 300

  Geschatte kosten 2.000.000.000 2 miljard (Wellicht meer.)
  Dat is in met 100 doden 20.000.000 per dode 20 miljoen
  In het 30 stuks scenario 40.000.000 per dode 40 miljoen
  in het 10 stuks scenario 200.000.000 per dode 200 miljoen
  Nu met 1 dode zijn de kosten 2 miljard.

  Ik weet niet exact wat de hoogste vergoeding is die de SVB en of verzekeraars betalen.
  Maar meer dan 500.000 denk ik niet.
  Uitzending en voor 10% maandje ic in NL kosten hoog genomen 5000 per dag keer 30 = 150.000

  Voor 2000 personen 150.000 dat is 300.000.000 300 miljoen.
  Dus als we 2000 besmette personen hebben en ze allemaal voor 150.000 shippen naar nederland.

  Dan zijn we heel veel goedkoper uit en lijden we geen honger.
  Wellicht krijgen we stevige korting ook.

 9. China heeft laten zien hoe dom we zijn en hoe makkelijk te manipuleren.
  Heeft nooit vergeten de honderden miljoenen aan doden van honger en armoede.
  Hun econonie kan nu op gratis olie draaien..
  En is minimaal geraakt.
  De grootmacht is gaan staan.
  Chinees leren.. En snel.

 10. De laatste cijfers zeggen dit.
  Rond de 95% van de sterfgevallen is ouder dan 60 voornamelijk man overgewicht kalend / baard en met andere serieuze gezondheid problemen.
  Kinderen onder de 20 worden hoogs zelden ernstig zieken.

  De besmetting graad is hoogst waarschijnlijk gelijk aan influenza

  Dat baarden en mondkapjes en met besmetten met elkaar opsluiten niet goed is komt door dat de viral load verhoogd. Dus daardoor ook meer hulpverleners in de problemen. De sterkte en duur blootstelling maakt uit. Zoiets als radioactiviteit.

  Dus heb je een baard en draag je mondkapjes dan besmet je je zelf sterker. Besmette personen bij anderen opsluiten, thuis in verpleeghuizen en ic.s is dus niet handig.

  Coma en Intubatie als laatste redmiddel is erg heftig ook en velen gaan daaraan dood ook. Vooral bij de hele ouden.
  Dat kinderen nauwelijks ziek worden zegt veel.
  Er zal heel goed moeten worden onderzocht waardoor ouderen zo specifiek worden getroffen. Is dat medicijn gebruik of zijn het anders fatale ziekten die nu chronisch zijn geworden.

  De hoogste moraliteiten new york) liggen maximaal rond de 0.5 per 1000 maar dat is bij hele beperkte tests waarbij alleen op sars wordt getest en niet op andere influenza versies. En het zakt nog steeds.
  Als iemand met terminal kanker overlijdt en positief is getest is de doods oorzaak corona.
  Andere reguliere overlijdens redenen vertonen een sterke daling. Dat zal ook genormaliseerd moeten worden.

  Dus iedereen op sluiten is gelet op historie en data meer een angst en paniek reactie dan gebaseerd op feiten.
  https://www.cdc.gov/flu/about/burden/2018-2019.html

 11. Trump kan ze niet zeggen dat er helemaal geen vaccin komt. En aangezien dit gebeuren voornamelijk op angst en paniek is gebaseerd.
  Emoties dus wordt alles wat iemand die belangrijk is als geruststelling gezien.
  China heeft de wereld laten zien hoe dom ze zijn en hoe makkelijk een massa is te manupuleren.
  De wraak van een land dat honderden miljoen aan honger en armoede zag sterven in een wereld die niks voor ze deed.

 12. Hopie commentaar op Trumppie Maar ik ga morgen met een bleek middel bij het post kantoor staan met dit wonder middel en ga dit voor niks weg geven, weet zeker, dat het helpt om de staats kas te spekken, aangezien er eind van de maand minder uit gekeerd moet worden aan bijstand moeders met kinderen, en de jollers en losers die blijven gewoon door bedelen. Bedankt regering met jullie op treden. Op roep aan Rutte svp schop dit zooitje regering l ij ij ij ij ders van de loon lijst.

 13. Dat Trump in zijn wanhoop naar huis en tuin keukenmiddelen wilt grijpen is wel begrijpbaar. Waar blijven al die wereldwijde duur betaalde wetenschappers? Waar blijven al die opleidingsinstituten die claimen de meest prestigieuze in de wereld te zijn? Nu dat ze moeten leveren, schieten ze allemaal te kort.

 14. @John Bash.
  Mijn reactie op je opmerking “ Dit is juist een voorbeeld hoe dom die amerikanen zijn en waren die deze flapdr*l steunen en steunden.”
  Is niet persoonlijk op jou gericht. Ik ben het met je eens. Ik maak alleen de vergelijking met de mensen hier op Curacao die net zo dom zijn omdat ze steeds op de zelfde criminelen stemmen.

 15. Keer op keer op keer op keer levert deze zichtbare engerd het bewijs, dat hij gevaarlijk gestoord is! Zoiets hoort opgesloten te zitten!

 16. @Hoezo. Snap niet wat je bedoelt. Als je denkt dat ik tot de elite behoor, dan heb je het finaal mis. Als je denkt dat ik op Curaçao of waar dan ook politiek gestemd heb, ook dan heb je het mis. Op 1x na en dat was toen ik 21 werd en van mijn kiesrecht gebruik mocht maken. Daarna nooit meer. Bij een politicus geldt: Ja,ja,ja zeggen en neen, neen, neen, neen doen.

 17. @William schrijft:
  “Wonderlijk @SB heeft het iedere keer weer over ‘haters’”

  Daar zit wel wat in, wat u zegt;
  ik zal de “haters” de volgende keer “losers” noemen.

 18. Ja batata en hij begint ook met de aanduiding pandepaniek.
  En volksverlakkerij.
  Alles valt nog steeds binnen alle cijfers van 2018.
  Alles
  Maar de wereld schreeuwen moord en brand.
  En elke dode is een corona dode.
  Locura.
  Corona sars deze versie is zwak.
  Als het heftig zou zijn dan zouden ook bosjes doden vallen bij kinderen.
  Nou die hebben nu nergens last van.
  Mijn kinderen hebben normaal 3 to 6 keer per jaar zo’n giep ding.
  Halve klas plat. Koorts en thuis. Weekje later weer op school.
  Nu niks.
  Er wordt nu alleen op corona getest.
  En ze hebben bijna een maand nodig om 2 personen positief te krijgen
  1 hebben ze zo bang gemaakt dat die t ziekenhuis is ingesleurd.

  2 stellingen.
  1.) Het is niet heftig omdat kinderen worden niet ziek en normaal wel.
  2.) Het is hartstikke besmettelijk en bijna iedereen heeft t.
  Wat betekend dat de mortaliteit 0.2 is. lager dan griep.

  Dus wat testen we eigenlijk. Als je test moet je ook testen op al die ander griepvirussen waarvoor nu niemand word Ingeënt.

  En we sluiten mensen op bij elkaar.
  Terwijl we weten dat viral load de factor is.
  Dat is juridisch doodslag.

 19. Net zoals de Volkskrant, gaat ook dit bijna identieke artikel in de Trouw over het zogenaamd niet werken van hydroxychloroquine en verwijst naar hetzelfde onderzoek van “onderzoekers” zonder namen of bronvermelding.

  Gelukkig bestaan er ook nog echte journalisten, die alles uitzoeken zoals de hoogleraar Karel van Wolferen. Die haalt deze fake nieuws kompleet onderuit:

  https://www.youtube.com/watch?v=tnbV7IY9uq0

 20. Trump is een grappenmaker, en moet je niet altijd serieus nemen.

  Maar laten we eerst maar eens wat dichter bij huis zoeken en kijken wat voor onzin en leugens onze eigen politici op deze rots allemaal uitkramen:

  Zo zou er voldoende budget ruimte zijn voor 7 parlementariers om op snoepreis te gaan naar een verkeersbeurs terwijl er al jaren een tekort is voor allerlei veel crucialere zaken.

  Alles was nog ok met de GIRO en Ennia.
  Er zou niemand met honger naar bed gaan volgens een nietsnut van een volgevreten Mini-ster. Die nog steeds zijn excuses heeft aangeboden voor deze flagrante belediging van de waarheid.

  Gaan er Ministers met wachtgeld terwijl er amper geld is om het sociaal vangnet te financieren in deze barre tijden te financieren.

  Sponsoren we edn mini logo op de mouw van eeshirt van een miljoenen voetbal club…

 21. Wonderlijk @SB heeft het iedere keer weer over ‘haters’ of ‘blinde haat’.
  Origineel, dat wel.

  @allen: als u reageert op iemand, graag de volledige juiste naam gebruiken.
  Dus niet meer:
  @JB, @CR, of om het even welke afkorting
  @Stawitz
  @koekoe
  @Ambicil
  @Joep Oen
  o.i.d.

  Dus de volledige, juiste naam. Dit op straffe van gehele verwijdering van de post.

  Commentpolis

 22. @John Bash
  Je opmerking is bij ons over onze “elite” leiders ook toepasbaar. Wellicht heb je er zelf ook aan deelgenomen?

 23. @ookdat nog
  Hij is niet alleen een pragmatische president, maar ook de koning van de trollen. Mevrouw Ericla Pas is er niets bij.
  En zijn haters, vooral de (fake) media, happen elke keer weer en flippen kompleet. Lachen.
  En de nederlandse media neemt het natuurlijk gewoon over, want Trump

 24. Kijk even in de link van @de Groot. Hij heeft geen bleekmiddel gezegd. Maar een deel desinfecterend midden. Je hoeft geen medicus te zijn om door te hebben war er zou gebeuren als je een steek desinfecterend middel in zou spuiten. Als een nobody als ik dat tegen een camera zou blaten. Maar Trump is geen nobody als ik hij is de president van de Verenigde staten.

 25. @Ook dat nog.Dit vind ik geen stemmingmakerij. Dit is juist een voorbeeld hoe dom die amerikanen zijn en waren die deze flapdr*l steunen en steunden.

 26. New York Slimes
  Washington Compost
  China News Network
  Wie betaalt KKC om dit soort fake shit te herplaatsen (ja HER plaatsen)
  Doen jullie nu ook al mee aan stemmingmakerij.
  Oke delete dit maar!!!!!!!!!!! laat je echte kleuren maar zien.
  Hoor en wederhoor. De andere kant……… moeilijk he……
  Iedereen naar de klote afhankelijk van dubieuze regeringen. Thanks KCC

 27. Bleekmiddel injecteren … advies van de president of the U.S.A.

  Hij heeft Jim Jones drinking the Kool-Aid aspiraties but this time it’s inject the bleach.

  “The phrase “drinking the Kool-Aid” refers to followership at its worse. It was coined after a delusional, pseudo-guru named Jim Jones led his cult, the Peoples Temple, to mass suicide. Over 900 people, including 304 children, killed themselves by drinking from a vat of grape-flavored drink laced with cyanide. The media reported that Jones had used Kool-Aid as the vehicle for poisoning his followers, and ever since then, “drinking the Kool-Aid” has been used to refer to reckless devotion.”

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties