Tripnieuws | Bon bini Curaçao

Roos Jansen

Bon bini Curaçao | Foto Roos Jansen

DRIEBERGEN – Curaçao is zo’n heerlijke zon-, zee- en strandbestemming waar je kunt relaxen op spierwitte stranden en maar waar je dansend de avond doorkomt. Een typische Caribische bestemming met een fijne eiland vibe.

Voor de mooiste stranden pak je de auto richting Westpunt, waar zich stranden als de Grote Knip en de Kleine Knip bevinden. Op een iets kortere afstand van de Jan-Thiel baai, waar veel hotels zijn geconcentreerd, ligt het verborgen pareltje Port Marie; eveneens een heerlijk strand waar je de hele dag geniet van de helderblauwe zee én waar je uitstekend kunt snorkelen. Overigens is het strand bij Zanzibar ook absoluut geen straf.

Een dagje van het eiland af? Ga met de boot mee naar Klein Curaçao, waar je kunt snorkelen met schilpadden of de scheepswrakken aan de andere kant van het eiland kunt bekijken. Wie weet zie je onderweg naar het eiland wel een dolfijn.. Houd wel rekening met een pittige boottrip, want de golven zijn niet mals, zeker niet wanneer je de avond ervoor een mooi feestje hebt gepakt.

Want mooie feestjes zijn er genoeg. Curaçao is het eiland waar elke avond iets te beleven is: van livemuziek bij Cabana Beach tot goede dj’s bij Zanzibar, en natuurlijk zijn er nog de wekelijkse feestjes op Mambo Beach. Met een beetje geluk kun je zelfs het grootste feest van het eiland meemaken: de fullmoon party, die een keer per maand wordt gegeven. Het hele eiland trekt er dan op uit om te feesten op het strand van Kokomo Beach.

Een dagje Willemstad mag niet ontbreken aan het programma. Kleurrijke huizen en gezellige pleintjes, waar je kunt genieten van een Amstel Bright (hét drankje van Curaçao) of een cocktail. Loop over de brug en geniet van het uitzicht.

Krijg jij al zin om de herfst op de Nederlandse Antillen door te brengen? Eind september vlieg je al voor 423 euro retour vanaf Amsterdam naar Curaçao.

Bron: Tripnieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *