26 C
Willemstad
• zondag 2 april 2023

DH | Dispute on St. Maarten, St. Martin border solved

THE HAGUE--The Kingdom Council of Ministers during its monthly in The Hague on Friday approved the treaty with France that defines the exact demarcation of the border...

AntilliaansDagblad | Groot milieuproject Statia en Saba

Oranjestad/The Bottom - Op Sint Eustatius en Saba loopt een groot milieuproject om erosie te verminderen en bedreigde riffen rond de twee eilanden in Caribisch Nederland (CN)...

AntilliaansDagblad | ‘Prijs verlagen elektriciteit Aruba moeilijk’

Oranjestad - Elektriciteitsbedrijf Elmar heeft een dag voor het verstrijken van de deadline - die door de regering is gesteld - aan de bevolking laten weten dat...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Hof niet erg blij met rapport crimefonds

‘Geen vragen vanuit de Raad voor de Rechtshandhaving ontvangen’ Willemstad - Vanuit de krant moest het Hof vernemen dat er een rapport is gepubliceerd over het criminaliteitsbestrijdingsfonds, waarin...

AntilliaansDagblad | ‘Met urgentie investeren’

Antwoord aan Cft: In plaats van versneld aflossen van leningen Willemstad - De regering van Curaçao is van mening dat, onder de huidige omstandigheden, de begrotings- en liquiditeitsruimte...

AntilliaansDagblad | Grote ontevredenheid FKAK

Nulmeting: Inhoud van ambulancewerk goed, maar leiding niet Willemstad - Bij de ambulancedienst Fundashon Kuido di Ambulans Kòrsou (FKAK) is alleen 28 procent van het personeel tevreden met...

AD | Wat staat Trump te wachten in het hol van de leeuw? ‘Veel mensen in New York haten hem’

7 vragen - Donald Trump (76) verschijnt komende week voor de rechter als verdachte in een strafzaak. Hij wordt aangeklaagd voor het betalen van zwijggeld aan pornoster...
- Advertentie -

Trekker FDRS hekelt verdachtmakingen

Malvina-CeciliaWILLEMSTAD — Voormalig PAR-Statenlid en huidig trekker van het Fondo pa Deporte i Responsabilidat Sosial (Fonds voor sport en sociale verantwoordelijkheid, FDRS), Malvina Cecilia, hekelt het feit dat interne stukken van de stichting worden gebruikt om FDRS, maar ook minister José Jardim (namens onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran) schade toe te brengen.

Advertentie

“Wij hebben er geen probleem mee dat deze stukken in de publiciteit zijn gebracht, maar het gaat erom hoe deze worden geïnterpreteerd”

, aldus Cecilia tijdens de Statenvergadering over FDRS van afgelopen maandag. Cecilia reageerde op stukken en informatie die door leden van de MFK-fractie naar voren zijn gebracht.
Zo bracht fractieleider Gerrit Schotte in dat de directeur van de stichting een salaris van 14.000 gulden zou genieten, dat Jardim bonnen van de stichting persoonlijk zou tekenen en dat de stichting nu ook belast zal worden met het begeleiden van agenten.
Volgens Schotte zou deze informatie in een bruine envelop in zijn brievenbus zijn gestopt. Sulvaran hekelde maandag ook al het feit dat interne stukken van FDRS, en zelfs persoonlijke mails van Cecilia in handen van Schotte zouden zijn gekomen.
Hij vroeg in dit verband aan Jardim om aan te geven of hij, of de FDRS de stukken aan Schotte had doen toekomen.
Cecilia benadrukte dat zij geen enkel stuk naar Schotte, of naar onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang heeft gestuurd.
Deze stukken worden volgens de FDRS-trekker ook verkeerd geïnterpreteerd waardoor er een verkeerde indruk ontstaat.

Zo heeft de stichting geen directeur, maar alleen een trekker.
Bij het opmaken van de verzamelstaat voor de belastingen heeft onze administratie een lijst opgesteld met wat iedereen zou gaan verdienen.
Dat was inclusief hetgeen de directeur zou gaan verdienen. Maar dit was een fout en dit hebben wij later gecorrigeerd”, aldus Cecilia.

Maar in het kader van het onderzoek van overheidsaccountant Soab heeft minister Jardim FDRS verzocht alle medewerking te verlenen aan het onderzoek.

In het overleg met Soab heeft Soab aangegeven dat de staat verkeerd was, maar dat zij expliciet dit verkeerd opgestelde document wilde hebben.
Nu blijkt dat dit document in handen van Schotte terecht is gekomen.
Dit document was alleen in bezit van FDRS en de Soab en ik sta in voor het personeel van het fonds.”

Cecilia stelde dat de handtekening van Jardim op de rekening van FDRS te vinden is, omdat de ‘persoon die voor de stichting verantwoordelijk is ook moet tekenen’.
Over uitbreiding van de taken van de stichting, zoals door Schotte naar voren gebracht, stelt de FDRS-trekker dat dit stond in een persoonlijke mailwisseling van haar met een politiefunctionaris, waarin zij aangaf dat voor het omgaan met personen met een lichte verstandelijke handicap, die constant met Justitie in aanmerking komen, het curriculum van de lokale agenten moest worden aangepast.

Het gaat niet om uitbreiding van onze taken, maar we kijken waar en hoe wij een bijdrage kunnen leveren om de sociale problemen op het eiland aan te pakken.”

Volgens het FDRS-lid hebben de aanvallen op de stichting alleen maar tot doel om schade toe te brengen aan de stichting en aan iedereen die bij het fonds betrokken is.

We zijn bezig een fonds op te zetten, maar telkens weer worden wij aangevallen.
De vraag is: wat voor eiland willen wij? Willen wij dat de situatie zo blijft, of willen wij ons gaan inzetten om problemen waarmee jongeren van 4 tot en met 24 jaar te maken krijgen, worden aangepakt?
De jongeren die met criminaliteit te maken krijgen worden steeds jonger, daar willen we wat aan doen.
Wij staan klaar om te beginnen, maar wachten het onderzoek van de Soab af. Wij zullen hun aanbevelingen meenemen.”

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -