26 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Toespraak Schotte

Curaçao, 444 Km2 land waar wij van houden,
Daar waar er geen ruimte is voor tegenwerkingen.
Daar waar wij dagelijks minstens één vriend of kennis tegenkomen.
Daar waar 60 verschillende culturen samenwonen in harmonie.
Daar waar wij altijd de verschillende religies en geloofsbetuigingen van een ieder van onze gemeenschap respecteerden.
Daar waar respect, consideratie, gelijkwaardigheid en solidariteit de onderdelen moeten zijn van het gedrag van ons allen die van Curaçao houden, van ons allen die zich een goede ‘Yu’i di Kòrsou’ noemen!
Echter is de realiteit, ongelukkigerwijs, dat je altijd belangstellenden hebt die samenzweren en samenzweringen maken tegen het belang van Curaçao en haar gemeenschap.
De samenzweringen afgelopen jaar op 2 augustus 2012, deed de vorige regering omvallen.
Een regering die regeerde voor het welzijn van alle inwoners en niet voor één of sommige groepen, elementen of situaties.
Met deze kwaadaardige actie van de kant van de samenzweerders, zonder respect, consideratie, gelijkwaardigheid en solidariteit voor het volk van Curaçao, raakt en breken zij de fundering van de werking van een gemeenschap, in dit geval van het volk van Curaçao.
Zij trapten op de democratie, justitie, moraliteit en wensen van het volk en schepte een totale chaos in onze gemeenschap en Curaçao en een boodschap geven dat dit soort agressieve en zieke gebeurtenissen acceptabel zijn.
Voor een ogenblik hebben zij Curaçao gekaapt.
Niets werkelijk voor de interesses en het welzijn van het volk, in plaats daarvan creëerde het in onze gemeenschap een groot gevoel van wanhoop van wat kan komen!
De trieste en betreurenswaardige waarheid is dat intolerantie, agressiviteit en geweld Curaçao teistert op een oncontroleerbare manier.
Wij als inwoners moeten een steunpunt vormen voor onze gemeenschap en onze voortuitgang als land gewekt door agressie en woede. De tijd voor bezinning is aangekomen.
Bezinning op ieder ons gedrag als moeder, vader, broer/zus, bewindsman, als burger en werkelijk berouw hebben en verantwoordelijkheid dragen daar waar wij faalden en falen in het woord van God.
Eer Helmin Magno Wiels en laat hem niet onnodig gestorven zijn.
Laat het een heldere boodschap sturen naar iedereen van onze gemeenschap, dat Curaçao geen ruimte heeft voor intolerantie en geweld.
Wij zijn een volk van eer, respect, tolerantie harmonie, vrede en nederigheid.
Ik wil een oproep doen naar het nobele volk van Curaçao, nu meer dan ooit, om onze krachten te bundelen en werkelijk werken in het belang van ons dushi Kòrsou!

Helmin Magno Wiels, rust in vrede in het land van de heer!”

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Over the Pond minimarket robbed by two armed men

PHILIPSBURG--The cashier of a minimarket on Arch Road, a side road of Sucker Garden Road, was robbed at gunpoint late Friday afternoon, when two armed men entered...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juni 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...

ParadiseFM | Schotte nog steeds in onderhandeling met OM

Ex-premier Gerrit Schotte onderhandelt nog steeds met het Openbaar Ministerie over het geld dat hij terug moet betalen. In mei kreeg hij twee weken de tijd om...
- Advertentie -
- Advertentie -