Toespraak Schotte

Curaçao, 444 Km2 land waar wij van houden,
Daar waar er geen ruimte is voor tegenwerkingen.
Daar waar wij dagelijks minstens één vriend of kennis tegenkomen.
Daar waar 60 verschillende culturen samenwonen in harmonie.
Daar waar wij altijd de verschillende religies en geloofsbetuigingen van een ieder van onze gemeenschap respecteerden.
Daar waar respect, consideratie, gelijkwaardigheid en solidariteit de onderdelen moeten zijn van het gedrag van ons allen die van Curaçao houden, van ons allen die zich een goede ‘Yu’i di Kòrsou’ noemen!
Echter is de realiteit, ongelukkigerwijs, dat je altijd belangstellenden hebt die samenzweren en samenzweringen maken tegen het belang van Curaçao en haar gemeenschap.
De samenzweringen afgelopen jaar op 2 augustus 2012, deed de vorige regering omvallen.
Een regering die regeerde voor het welzijn van alle inwoners en niet voor één of sommige groepen, elementen of situaties.
Met deze kwaadaardige actie van de kant van de samenzweerders, zonder respect, consideratie, gelijkwaardigheid en solidariteit voor het volk van Curaçao, raakt en breken zij de fundering van de werking van een gemeenschap, in dit geval van het volk van Curaçao.
Zij trapten op de democratie, justitie, moraliteit en wensen van het volk en schepte een totale chaos in onze gemeenschap en Curaçao en een boodschap geven dat dit soort agressieve en zieke gebeurtenissen acceptabel zijn.
Voor een ogenblik hebben zij Curaçao gekaapt.
Niets werkelijk voor de interesses en het welzijn van het volk, in plaats daarvan creëerde het in onze gemeenschap een groot gevoel van wanhoop van wat kan komen!
De trieste en betreurenswaardige waarheid is dat intolerantie, agressiviteit en geweld Curaçao teistert op een oncontroleerbare manier.
Wij als inwoners moeten een steunpunt vormen voor onze gemeenschap en onze voortuitgang als land gewekt door agressie en woede. De tijd voor bezinning is aangekomen.
Bezinning op ieder ons gedrag als moeder, vader, broer/zus, bewindsman, als burger en werkelijk berouw hebben en verantwoordelijkheid dragen daar waar wij faalden en falen in het woord van God.
Eer Helmin Magno Wiels en laat hem niet onnodig gestorven zijn.
Laat het een heldere boodschap sturen naar iedereen van onze gemeenschap, dat Curaçao geen ruimte heeft voor intolerantie en geweld.
Wij zijn een volk van eer, respect, tolerantie harmonie, vrede en nederigheid.
Ik wil een oproep doen naar het nobele volk van Curaçao, nu meer dan ooit, om onze krachten te bundelen en werkelijk werken in het belang van ons dushi Kòrsou!

Helmin Magno Wiels, rust in vrede in het land van de heer!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *