27 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Toerisme in zwaar weer

CTB en Chata noemen situatie ‘alarmerend’ en komen met actieplan

Curaçao Tourist Board (CTB)Willemstad – Het gaat niet goed met de toeristische sector op Curaçao. Dit laten de Curaçao Tourist Board (CTB) van de overheid en de particuliere Curaçao Hospitality and Tourism Association (Chata) weten.

- Advertentie -

CTB en Chata noemen de situatie ‘alarmerend’ en kondigen aan deze week nog met een actieplan te komen om de toeristische industrie uit het slop te trekken.
Beide organisaties zijn bezorgd over de situatie in de toeristische branche, vooral nu het einde van het jaar nadert, wat een drukke periode zou moeten zijn.
Volgens de organisaties ligt het niet per se aan het aantal bezoekers dat naar Curaçao komt, maar waar deze verblijven.
Geconstateerd wordt dat veel toeristen kiezen om niet in de (grote) hotels maar in appartementen of huizen van privépersonen te verblijven.
Chata meet elke maand aan de hand van gegevens van haar leden (hotels) hoe goed bezet de accommodaties zijn.

,,Vanaf april en mei tot en met augustus en september is de bezettingsgraad lager, om en nabij de 60 en 65 procent, tot maximaal 68 procent in de maand augustus. Dat is erg laag voor de sector”

, aldus een gezamenlijk communiqué.
Andere punten werken eveneens in het nadeel van de sector.
Zo is het volgens de organisaties nodig om te blijven investeren in het product, maar is het investeringsklimaat op dit moment op Curaçao ongunstig.
Met name de ‘cost of doing business’ is fors gestegen. Zowel de overheid als financiële instellingen moeten meer ruimte creëren opdat er weer geïnvesteerd wordt in upgrading.
Een belangrijk punt is volgens Chata en CTB dat het meerjarige masterplan dat al in 2010 is afgerond nooit formeel is goedgekeurd door de regering (het kabinet Schotte tot en met september 2012, maar ook daarna niet).
Tot op de dag van vandaag is het wachten op officieel groen licht voor dit masterplan.
Een factor die volgens beide instellingen zwaar weegt is de zogenoemde ‘airlift’.
Deze schiet tekort. Ook hiervoor is een rol weggelegd voor de regering, om beleidmatig meer vluchten naar Curaçao te halen. CTB en Chata willen niet alleen meer luchtvaartmaatschappijen naar Curaçao halen, maar ook dat bestaande vliegbedrijven frequenter vliegen.

Advertentie

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Over the Pond minimarket robbed by two armed men

PHILIPSBURG--The cashier of a minimarket on Arch Road, a side road of Sucker Garden Road, was robbed at gunpoint late Friday afternoon, when two armed men entered...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juni 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...

ParadiseFM | Schotte nog steeds in onderhandeling met OM

Ex-premier Gerrit Schotte onderhandelt nog steeds met het Openbaar Ministerie over het geld dat hij terug moet betalen. In mei kreeg hij twee weken de tijd om...
- Advertentie -
- Advertentie -