Tim Magno zet strijd voor onafhankelijkheid door

Aubert Wiels - FOTO Dick Drayer

Aubert Wiels – FOTO Dick Drayer

CURAÇAO – Op de officiële lancering van ’1 Tim Magno’ is het speerpunt van de politieke beweging duidelijk gemaakt: onafhankelijkheid voor Curaçao. “We willen gewoon vrij zijn. Onafhankelijkheid, maar ook dekolonisatie”.

Aan het woord is Aubert Wiels, broer van de vermoorde politicus Helmin Wiels.

Hij is de laatste van een tiental sprekers die de ongeveer tweehonderd toehoorders toespreekt. Tim Magno heeft ook een afdeling op Bonaire en op Aruba, zo maakt Wiels bekend. “Het is tijd geworden dat wij aan onze mama zeggen dat het okee is en dat we op onze eigen benen gaan staan”. Caribisch Netwerk was aanwezig en deed verslag van de officiële lancering van Tim Magno.

Kenepa-boom
De aanhangers op de voorste rij klappen hard voor Aubert. Zij lijken hun nieuwe leider gevonden te hebben. Meerdere sprekers geven aan voorheen op de lijst van Pueblo Soberano te hebben gestaan. Onder meer oud-voorzitter van het bestuur Donny Balentina, maar ook nummer twaalf op de lijst Shirley Cuffy. “Laat ze maar kritiek hebben, dat we hier met weinig zijn. Helmin is ook met vijftien mensen onder de kenepaboom begonnen.”

Luister naar een audioreportage van Anneke Polak

Nieuwsgierig
Achterin staan enkele toehoorders. “Ik was nieuwsgierig”, zegt een man die zich voorstelt als ‘Pancho’. Ook Adriaan Moen is uit nieuwsgierigheid naar Hofi Biesheuvel gekomen. Bij de t-shirtverkoop zit Betty da Fonte. “Ik ben hier omdat Tim Magno de strijd van Helmin gaat voeren. Pueblo Soberano doet dat niet meer.”

Premier
Oud-ministers Rubinia Bitorina en Carlos Trinidad steunen eveneens de beweging. Volgens oud-bestuursleden Balentina en Aubert Wiels zou Trinidad de beoogde premier zijn geweest, en is de naam Asjes nooit gevallen.

Bron: Versgeperst

3 Reacties op “Tim Magno zet strijd voor onafhankelijkheid door

  1. https://knipselkrant-curacao.com//?p=63246

    Werner Wiels: ‘Moord op mijn broer was boodschap aan alle politici’

  2. Hernandes

    Ik zou de laatste zijn die bezwaar tegen onafhankelijkheid zou hebben. Maar als ik de persoon Wiels zie, dan zeg ik je moet wel heel wat meer in je mars hebben, dan reopen.
    Helaas mijn vertrouwen heeft de man niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *