ParadiseFM | Code geel zorgt voor meer boekingen

Code geel zorgt voor meer boekingen. Dat zegt Chata directeur Seferina-Rojas in het Antilliaans dagblad. Dat valt meteen te zien in een toename in het aantal boekingen...

Democracy now! | Monday, May 17, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 17 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | ‘Nederland stuurt vaccins voor heel Suriname’

Nederland heeft toegezegd ongeveer 700.000 coronavaccins naar Suriname te sturen, ruim voldoende voor de gehele bevolking. De Surinaamse president Chan Santokhi zei dit zaterdag tijdens een bijeenkomst,...

Nu.cw | Voedselbank Curaçao krijgt donatie van 100.000 gulden

Stichting Johannes Bosco heeft een donatie van 100.000 gulden toegezegd aan de Voedselbank Curaçao. Dat is een verdubbeling van het bedrag dat de Voedselbank vorig jaar ontving...

ParadiseFM | Stranden overdag toegankelijk; avondklok vanaf 23 uur

De regering kondigde vanmorgen nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen aan. Al deze maatregelen gaan in op woensdag 19 mei. Hier staan ze op een rij: De avondklok...
- Advertisement -spot_img

Tilii | SVB-gelden Taams naar NV

HomeMediaTilii | SVB-gelden Taams naar NV

Harde strijd om Taamskliniek | Foto Tillii
SVB-gelden Taams naar NV | Foto Tillii

DAMACOR – Minister Ben Whiteman houdt voet bij stuk en zal de tarieven van Kliniek Dr. J. Taams niet aanpassen. De fondsen hiervoor, afkomstig van de Sociaal Verzekeringsbank (SVB), zullen worden doorgesluisd naar de inmiddels opgerichte Stichting HNO-Locatie Damacor.

Het plan van de Curaçaose regering om Taams-kliniek failliet te laten gaan om vervolgens dit ziekenhuis over te nemen, is vergevorderd. Het besluit om de tarieven niet bij te stellen staat vast, terwijl een vernietigend ‘business case’ is samengesteld door het bureau Berenschot en is dus Stichting HNO-Locatie Damacor opgericht.

Feit is dat Kliniek Dr. J. Taams al geruime tijd in diepe financiële problemen verkeert. Dit komt onder meer door oude hoge schulden en tarieven die al jaren niet door de regering werden aangepast, terwijl het huidige kabinet deze ook niet van plan is om aan te passen.

De regering blijkt vanaf een pril begin met voorbedachte rade aan het werk zijn gegaan. Er werd namelijk nauwelijks gesproken met de Taams-directie over integratieplannen bij het project Hospital Nobo Otrobanda (HNO). Dit valt op te maken uit de tussentijdse rapportages aan partijen en organen, zoals de Staten. Nu heeft de overheid ineens haast om het ziekenhuis gelegen in Damacor, over te nemen om zo over te hevelen naar HNO.

Het landsbestuur dat in Fort Amsterdam zetelt, probeert via de door Berenschot samengestelde vernietigend ‘business case’ de overname van Taamskliniek en doorstart te forceren. De bedoeling is om de huidige 52 bedden bij Taams, te verlagen naar 39 bedden. Ook zal het  personeel worden verminderd van 160 naar 125.

De door bureau Berenschot opgestelde ‘business case’ kwam tot stand met samenwerking van het GMN-ministerie en de SVB. Juist deze laatste instelling heeft samen met de Fiscus al een tijdje bodembeslag op de roerende goederen van Taamskliniek. Voorts verbood de regering dezezelfde bank gelden over te maken aan dit ziekenhuis om de tarieven aan te passen.

Echter is al beslist dat die SVB-gelden naar Stichting HNO-Locatie Damacor zullen worden doorgesluisd, wanneer het faillisement van Taamskliniek een feit is. Dit staat duidelijk vermeld in de statuten van deze stichting die op 25 september dit jaar is opgericht.

Stichting HNO-Locatie Damacor werd opgericht door een Nederlandse expert uit Helmond die handelt namens een naamloze vennootschap gevestigd in Villapark Zuurzak. Een ander saillant detail hierbij is dat een tweede Nederlandse expert uit Papendrecht inmiddels is benoemd als eerste lid in de Raad van Bestuur (directeur) van deze stichting en woonachtig is op hetzelfde adres in Villapark Zuurzak.

Inmiddels doen de huidige aandeelhouders van Taamskliniek alles in het werk om de ‘vijandige’ overname door de regering te weerleggen. Ze proberen dit via een zoektocht naar geldschieters die in het ziekenhuis willen investeren. Ze hebben het advies van juristen en financiële experts om naar de rechter te stappen om de regering en derden aan te klagen, vooralsnog naast zich neergelegd.

Bron: Tilii

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Wat een schofterige manier om een ziekenhuis wat kwaliteit leverde qua verpleging, service en vriendelijkheid op een dergelijke manier buiten spel te zetten!!
    Wederom geeft een van onze “gewaardeerde” politici blijk van eigenbelang ( zijn naam zal voor altijd verbonden zijn aan Hospital Nobo ) en allerminst blijk van niet op te komen voor de bevolking!!
    Een visieloze beslissing waarbij aangemerkt dient te worden dat de bevolking dit maar te slikken heeft! Een vorm van dictatoriaal gedrag zonder ook maar een schijntje van kennis van zaken!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties