27.5 C
Willemstad
• woensdag 1 december 2021 11:43

Laatste reacties

- Advertentie -

Tilii | SVB-gelden Taams naar NV

Harde strijd om Taamskliniek | Foto Tillii
SVB-gelden Taams naar NV | Foto Tillii

DAMACOR – Minister Ben Whiteman houdt voet bij stuk en zal de tarieven van Kliniek Dr. J. Taams niet aanpassen. De fondsen hiervoor, afkomstig van de Sociaal Verzekeringsbank (SVB), zullen worden doorgesluisd naar de inmiddels opgerichte Stichting HNO-Locatie Damacor.

Het plan van de Curaçaose regering om Taams-kliniek failliet te laten gaan om vervolgens dit ziekenhuis over te nemen, is vergevorderd. Het besluit om de tarieven niet bij te stellen staat vast, terwijl een vernietigend ‘business case’ is samengesteld door het bureau Berenschot en is dus Stichting HNO-Locatie Damacor opgericht.

Feit is dat Kliniek Dr. J. Taams al geruime tijd in diepe financiële problemen verkeert. Dit komt onder meer door oude hoge schulden en tarieven die al jaren niet door de regering werden aangepast, terwijl het huidige kabinet deze ook niet van plan is om aan te passen.

De regering blijkt vanaf een pril begin met voorbedachte rade aan het werk zijn gegaan. Er werd namelijk nauwelijks gesproken met de Taams-directie over integratieplannen bij het project Hospital Nobo Otrobanda (HNO). Dit valt op te maken uit de tussentijdse rapportages aan partijen en organen, zoals de Staten. Nu heeft de overheid ineens haast om het ziekenhuis gelegen in Damacor, over te nemen om zo over te hevelen naar HNO.

- Advertentie -

Het landsbestuur dat in Fort Amsterdam zetelt, probeert via de door Berenschot samengestelde vernietigend ‘business case’ de overname van Taamskliniek en doorstart te forceren. De bedoeling is om de huidige 52 bedden bij Taams, te verlagen naar 39 bedden. Ook zal het  personeel worden verminderd van 160 naar 125.

De door bureau Berenschot opgestelde ‘business case’ kwam tot stand met samenwerking van het GMN-ministerie en de SVB. Juist deze laatste instelling heeft samen met de Fiscus al een tijdje bodembeslag op de roerende goederen van Taamskliniek. Voorts verbood de regering dezezelfde bank gelden over te maken aan dit ziekenhuis om de tarieven aan te passen.

Echter is al beslist dat die SVB-gelden naar Stichting HNO-Locatie Damacor zullen worden doorgesluisd, wanneer het faillisement van Taamskliniek een feit is. Dit staat duidelijk vermeld in de statuten van deze stichting die op 25 september dit jaar is opgericht.

Stichting HNO-Locatie Damacor werd opgericht door een Nederlandse expert uit Helmond die handelt namens een naamloze vennootschap gevestigd in Villapark Zuurzak. Een ander saillant detail hierbij is dat een tweede Nederlandse expert uit Papendrecht inmiddels is benoemd als eerste lid in de Raad van Bestuur (directeur) van deze stichting en woonachtig is op hetzelfde adres in Villapark Zuurzak.

- Advertisement -

Inmiddels doen de huidige aandeelhouders van Taamskliniek alles in het werk om de ‘vijandige’ overname door de regering te weerleggen. Ze proberen dit via een zoektocht naar geldschieters die in het ziekenhuis willen investeren. Ze hebben het advies van juristen en financiële experts om naar de rechter te stappen om de regering en derden aan te klagen, vooralsnog naast zich neergelegd.

Bron: Tilii

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Wat een schofterige manier om een ziekenhuis wat kwaliteit leverde qua verpleging, service en vriendelijkheid op een dergelijke manier buiten spel te zetten!!
    Wederom geeft een van onze “gewaardeerde” politici blijk van eigenbelang ( zijn naam zal voor altijd verbonden zijn aan Hospital Nobo ) en allerminst blijk van niet op te komen voor de bevolking!!
    Een visieloze beslissing waarbij aangemerkt dient te worden dat de bevolking dit maar te slikken heeft! Een vorm van dictatoriaal gedrag zonder ook maar een schijntje van kennis van zaken!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

ParadiseFM | Twee aanhoudingen wegens misbruik QR-code

De politie heeft twee mannen aangehouden wegens misbruik van een QR-code. Tijdens een controle ontstonden er problemen bij het scannen. Een 25-jarige man werd door de politie...

ParadiseFM | Centrale Bank gaat zich richten op innen schadevergoeding

met vonnis De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) gaat zich voorlopig richten op het innen van de schadevergoeding waar verzekeraar Ennia volgens de rechtbank recht...

ParadiseFM | Ansary probeerde via regering rechtszaak te staken

met vonnis De advocaten van Hushang Ansary hebben geprobeerd via de overheid de rechtszaak tegen Ansary te staken. De regering heeft daar echter geen gevolg aan gegeven. Dat...

ParadiseFM | Curaçao krijgt nieuwe vliegtuigmaatschappij

Curaçao krijgt er een nieuwe vliegtuigmaatschappij bij met Dutch Caribbean Islandhopper (DCI). Zo schrijft het Antilliaans Dagblad. Volgens directeur Steven Chin-A-Kwie gaat het om een unieke luchtvaartbedrijf...

ParadiseFM | Curaçao zesde best bezochte eiland in de regio

Curaçao is het zesde best bezochte eiland in de regio. Dat zegt Chata-directeur Helena Seferina-Rojas naar aanleiding van een vergelijkingsonderzoek met het jaar 2019, het jaar voordat...

Opinie | Jeanne d’Arc di Aruba

Jeanne d’Arc (ca. 1412-1431) is een nationale heldin van Frankrijk. Ze is onlosmakelijk verbonden met de Franse geschiedenis. Haar leven vertelt het opvallende verhaal van een Frans...
- Advertentie -