26 C
Willemstad
• vrijdag 7 mei 2021 22:06

ParadiseFM | Izzy Gerstenbluth geeft voorlichting aan horecapersoneel

Epidemioloog Izzy Gerstenbluth heeft gisteren het horecapersoneel van Jan Thiel voorgelicht over de Covid-19 vaccinatie. Dat zei Baldewijn Grul van restaurant Zest op Paradise FM. In zijn...

Democracy now! | Friday, May 7, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 7 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Moderna-vaccin blijkt effectief bij tieners

Het coronavaccin van Moderna - dat ook op Curaçao wordt gebruikt - beschermt 96 procent van de 12- tot 17-jarigen tegen Covid-19, zo blijkt uit een studie...

Nu.cw | Toerismesector Curaçao: gebrek aan versoepelingen onbegrijpelijk

De toerismesector is zwaar teleurgesteld over de versoepelingen van de coronamaatregelen zoals die deze week bekend zijn gemaakt. De voorzitter van Curacao Hospitality & Tourism Association (CHATA),...

PBC | Curaçao en Nederland akkoord over tweede uitvoeringsagenda

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Curaçao en Nederland zijn akkoord met de tweede uitvoeringsagenda om het eiland uit de coronacrisis te halen. De afspraken zijn onderdeel van het landenpakket...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaTiener op St Maarten staat terecht voor moord | Antilliaans Dagblad

Tiener op St Maarten staat terecht voor moord | Antilliaans Dagblad

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is het dossier nog niet compleet.

Philipsburg – Een zestienjarige jongen moet terechtstaan voor moord en doodslag. Dat heeft de rechter afgelopen week tijdens een regiehoorzitting bepaald.

De tiener, die momenteel wordt vastgehouden in het Miss Lalie Youth Care and Rehabilitation Centre, wordt beschuldigd van betrokkenheid bij het schietincident van 9 maart in een huis aan Pendant Cactus Drive in Sucker Garden. Zo meldt The Daily Herald.

Bij de schietpartij werd een man gedood en een vrouw raakte ernstig gewond. De man werd vier keer neergeschoten, één keer in de kaak, één keer in de borst en twee keer in de schouder. De vrouw werd in haar hoofd en heup geschoten.

Beiden werden met spoed naar het St. Maarten Medical Center gebracht, waar ze spoedeisende medische zorg kregen. De man bezweek aan zijn verwondingen en stierf ongeveer een uur na het schietincident in het ziekenhuis. De vrouw werd overgevlogen naar Colombia voor verdere medische behandeling. Zij heeft het incident overleefd.

Kort na de schietpartij gaf de tiener zich aan bij het politiebureau van Philipsburg. Hij vertelde de officieren dat hij betrokken was bij de schietpartij in Sucker Garden. Daarop volgde zijn arrestatie en ondervraging door de rechercheur.

De jonge beklaagde zei tijdens de hoorzitting dat hij zichzelf ‘niet herkende’ in de beschuldigingen, waaronder illegaal vuurwapenbezit.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is het dossier nog niet compleet. Er ontbreekt een psychologisch rapport en een verslag over een afgeluisterd telefoontje.

Advocaat van de verdachte Shaira Bommel zei dat ze nog niet in staat was om verzoeken in te dienen of getuigen op te roepen omdat ze de inhoud van het dossier nog niet kent en de beschuldigingen nog niet met haar cliënt heeft kunnen bespreken.

Partijen kwamen overeen dat de advocaat de rechtbank en het OM binnen drie weken op de hoogte zal stellen van eventuele verzoeken.

De moeder van het slachtoffer was aanwezig bij de hoorzitting en hield een portret van haar overleden zoon voor zich. Ze legde een korte verklaring af voor de rechtbank. ,,Hij is verdwenen. Hij komt niet terug. Waarom heeft hij mijn zoon doodgeschoten? Ik weet het niet. Het is heel moeilijk. Het is pijnlijk. Alles wat ik nodig heb, is rechtvaardiging voor mijn zoon. Hij heeft twee personen doodgeschoten en één is dood”, aldus de moeder in haar verklaring.

Naar verwachting zal er binnen vier maanden een hoorzitting plaatsvinden.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties