TI toch nog niet op Curaçao

Willemstad – Hoewel het internationale onderzoeksbureau Transparency International (TI) eerder verklaarde begonnen te zijn met de eerste fase van het onderzoek, blijkt het team nog niet op Curaçao te zijn. Er is een lokaal researchteam ingeschakeld, zo bevestigt Natalie Baharav van TI, dat de eerste fase van research uitvoert. ,,TI combineert haar wereldwijde expertise met dat van een lokaal researchteam. Dat is nu begonnen met de eerste fase van research, TI zal Curaçao later bezoeken”, aldus Baharav.

Zij bevestigt desgevraagd dat demissionair premier Gerrit Schotte inderdaad het contract met TI heeft getekend, waarmee zij geruchten ontkracht dat dit niet het geval zou zij geweest.
Bovendien geeft Baharav aan dat het vallen van de regering niet van invloed is op het onderzoek. ,,Een National Integrity System assessment kijkt naar het land in zijn geheel, niet naar een regering. Het recente ontslag van de regering en de aankomende verkiezingen zullen niet van invloed zijn op het assessment.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *