30 C
Willemstad
• zaterdag 2 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Thodé verbolgen over optreden Franco

HomeMediaThodé verbolgen over optreden Franco
Archief foto
Archief foto

Willemstad – Parlementariër voor MFK Amerigó Thodé is zwaar verbolgen over de behandeling die hij in het parlement heeft gekregen van parlementsvoorzitter Mike Franco, zo staat te lezen in een brief van 3 bladzijden die hij richtte aan de voorzitter en tevens aan de media stuurde.

Advertentie

,,Het is de zoveelste keer dat u zich schuldig maakt aan overtreding van het Reglement van Orde”

, geeft Thodé aan waarbij hij een incident aanhaalt waarbij zijn microfoon werd gesloten tijdens zijn spreektijd, zonder dat hij naar eigen zeggen het reglement had overtreden.

,,U bent een voorzitter die wil dicteren en manipuleren met de vorm waarop u vergaderingen leidt want u hebt tot de dag van vandaag niet uitgelegd welk artikel in het Reglement van Orde ik heb overtreden.
Integendeel, u heeft vreselijk gefaald met artikel 77 over het ontnemen van het woord”, aldus de verontwaardigde Thodé.

Hij haalt daarbij de 4 punten uit dit artikel aan en geeft tevens aan dat de voorzitter volgens hem ook artikel 78 lid 1 heeft geschonden door hem het spreekrecht te ontnemen. Volgens Thodé wordt hij benadeeld door het optreden van Franco doordat hij dan niet meer namens de bevolking kan spreken.

,,Iedereen kan zien dat u partijdig bent en tegen de MFK-fractie bent vanwege een dorst naar wraak en hekel die u aan ons heeft”, aldus de tirade van Thodé.

Hij wil antwoord van Franco op de vraag waarom hem het spreekrecht is ontnomen in de vergadering en geeft aan niet te accepteren dat er op onterechte wijze wordt omgegaan met het spreekrecht binnen het parlement.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties