29 C
Willemstad
• maandag 11 december 2023

PBC | Curaçao schittert morgen in Ranking the Talent op SBS6

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De op Curaçao wonende operazanger Michiel René van ‘t Landt doet morgen, zaterdag 9 december mee met het televisieprogramma Ranking The Talent op SBS6....

ParadiseFM | Zorgen om conflict tussen Venezuela en Guyana

De spanningen lopen op in Zuid-Amerika. De president van Venezuela, Nicolás Maduro, geeft signalen af dat hij een regio van buurland Guyana wil gaan inlijven. Engeland en...

Democracy now! | Friday, December 8, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 8 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Drie minderjarigen op St. Maarten veroordeeld voor mishandeling en steekpartij

Die minderjarige jongens zijn door de rechtbank veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een gevecht op school dat in januari 2022 plaatsvond. Dat maakt het Openbaar Ministerie (OM)...

Nu.cw | Politie waarschuwt voor meer alcoholcontroles tijdens feestmaand

De politie gaat tijdens de feestmaand meer alcoholcontroles in het verkeer houden. Dat maakt het Korps Politie Curaçao via een persbericht bekend. Volgens het KPC neemt het alcoholgebruik...
- Advertisement -spot_img

Terreurbeweging dreigt met aanslag in Nederland

HomeNieuwsTerreurbeweging dreigt met aanslag in Nederland

De Somalische terreurbeweging Al-Shabaab dreigt met een aanslag op ‘het Nederlandse parlement’, als de regering de plannen doorzet om het verbod op godslastering af te schaffen.

PVV stelt Kamervragen aan minister Opstelten
Archieffoto ANP ©

Sheikh Fuad Mohamed Khalaf Shongole, de woordvoerder van de terreurbeweging waarschuwt ons land dat de gevolgen groot kunnen zijn, indien de plannen rond verbod op godslastering worden doorgezet. Het is niet duidelijk wat de sheikh precies bedoelde met de ‘grote gevolgen’; hij heeft die niet gespecificeerd, aldus diverse buitenlandse media.
De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligeid (NCTV) is van het al-Shabaab-bericht op de hoogte en heeft het ook al geëvalueerd, zo meldde een woordvoerder.
De toekomst van het godslasteringsartikel is één van de onderwerpen in de Nederlandse politiek die door extremistische moslims als moslimvijandig kunnen worden gezien.
Er is volgens de NCTV geen enkele reden om de veiligheidsmaatregelen op te schroeven naar aanleiding van het dreigement.

De VVD wilde in het vorige kabinet het godslasterverbod al afschaffen, toen zijn deze plannen er niet doorheen gekomen omdat er een meerderheidsstem nodig was van de SGP.
Met de nieuwe politieke verhoudingen is er een meerderheid in de Tweede kamer voor afschaffing.

PVV
De PVV wil opheldering van minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie en heeft maandag vragen aan de minister over de kwestie gesteld.

Sheikh Fuád Mohamed Khalaf Shongole van al-Shabaab waarschuwde vorige week voor ‘grote gevolgen’ als het parlement instemt met het afschaffen van het verbod op godslastering, aldus Keniaanse media.
De PVV wil van Opstelten weten wat de bedreiging inhoudt en welke maatregelen hij neemt.
Ook wil de partij weten of in Nederland wonende Somaliërs er mogelijk bij zouden zijn betrokken.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties