29 C
Willemstad
• donderdag 2 december 2021 11:58

Laatste reacties

- Advertentie -

Telegraaf | Zware straf voor presidentszoon Dino Bouterse

Dino Bouterse | Foto: ANP FOTO/RTL4
Dino Bouterse heeft 16 jaar en 3 maanden gekregen  | Foto: ANP FOTO/RTL4

Dino Bouterse, de zoon van de Surinaamse president Desi Bouterse, heeft in New York 16 jaar en 3 maanden gevangenisstraf gekregen voor drugs- en wapenhandel en het verschaffen van valse paspoorten.

„Zijn hebzucht nam de overhand”, zei de rechter.

De rechter had Bouterse (42) dertig jaar tot levenslang kunnen geven, maar hield het bij 195 maanden. De Amerikaanse aanklager had beweerd dat Bouterse de Libanese terreurgroep Hezbollah zou hebben geholpen bij het het beramen van aanlagen op de Verenigde Staten. Bouterse zou Hezbollahleden wapens gaan verschaffen. Maar de rechter ging daar niet in mee. „Het is niet bewezen dat met deze wapens een aanslag op Amerika zou worden gepleegd.”

„Een zware straf”, aldus de advocaat van Bouterse na de rechtszaak. Dino Bouterse, die in de rechtszaal verscheen in zijn gevangenispak, leek opgelucht. Hij stak na de uitspraak zijn duim op naar zijn moeder en salueerde naar zijn familie op de publieke tribune.

- Advertentie -

„Denk alsjeblieft aan mijn elf prachtige kinderen in de leeftijd van twee tot negentien jaar, die niet zullen opgroeien met een vader”, zei Bouterse in zijn slotpleidooi tegen de rechter. „Ik schaam me diep voor wat ik deed. Ik zal mijn tijd in de gevangenis nuttig gebruiken en zal landbouw gaan studeren zodat ik straks als ik vrijkom, voor mijn familie kan zorgen.”

Dino Bouterse werd in augustus 2013 op verzoek van de Verenigde Staten opgepakt in Panama, waar hij een afspraak had met twee undercoveragenten die zich voordeden als leden van Hezbollah. Hij had valse Surinaamse paspoorten laten maken en zelf ondertekend voor de twee Hezbollahleden, en sprak met hen over de mogelijkheid voor Hezbollah om een trainingskamp in Suriname op te zetten.

Ook sprak hij met hen over een drugsdeal. Bouterse zou 450 kilo cocaïne naar Amerika kunnen laten smokkelen en zou wapens leveren voor leden van Hezbollah.

Sinds augustus 2013 verblijft Dino Bouterse in het Metropolitan Correction Center, een gevangenis midden op Manhattan. Zijn advocaat heeft bij de rechter een verzoek neergelegd voor overplaatsing naar een gevangenis in Miami (Florida) zodat Bouterses familie hem makkelijker kan bezoeken.

- Advertisement -

Bron: Telegraaf

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

 1. Ja, Bartje heeft gelijk.
  het volk van Curacao gaat ook voor de kraaltjes en spiegeltjes.
  een blackberry voor je stem, is een fooi voor de maffia….
  maar kan je het de mundibewoners kwalijk nemen?
  ze hebben niks, dus ze hebben ook niks te verliezen…
  dat ze niets hebben en voolal ook nooit iets moeten krijgen, is al jaren lang het streven van de diverse regeringen….
  waar halen ze anders het stemvee vandaan?

 2. @Nanda: “Zo vader zo zoon, maar het dome Surinaamse volk heeft dat niet door en wordt blij met spiegeltjes en kraaltjes.”
  Nanda, denk je dat het op Curacao niet anders is ?!! Schotte hielp in 2 jaar tijd alles naar de bliksem en op een haartje na won hij daarna wederom de verkiezingen :(….Au !

 3. Zo vader zo zoon, maar het dome Surinaamse volk heeft dat niet door en wordt blij met spiegeltjes en kraaltjes.

  En wat mag Brian Mariano blij zijn dat hij op Curacao veroordeeld is voor drugssmokkel.

  Daarvoor kreeg hij een lage straf van een jaar waarvan hij ook nog eens geen dag hoeft uit te zitten.

 4. „Denk alsjeblieft aan mijn elf prachtige kinderen in de leeftijd van twee tot negentien jaar, die niet zullen opgroeien met een vader”

  Daar had je zelf aan moeten denken. Prettig verblijf voor de eerstkomende 16 jaar. Appel valt niet ver van…..gaat hier wel op denk ik.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Wednesday, December 1, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 1 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 213 coronapatiënten in CMC niet gevaccineerd

213 coronapatiënten die in het Curacao Medical Center (CMC) hebben gelegen in de periode van twintig juli tot en met dertig november waren niet gevaccineerd. In totaal...

Nu.cw | OM: ‘Extra controles op de luchthaven voor openstaande boetes’

Het Openbaar Ministerie (OM) zal in december extra controles op de luchthaven aanscherpen voor openstaande boetes. Dat meldt het OM in een persbericht. De boetes dienten te worden...

ParadiseFM | Vernietigend rapport over aanstellingen Curaçaohuis

Het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening heeft geen goed woord over voor vier nieuwe mensen die zijn aangenomen op het Curaçaohuis in Den Haag. Dat staat...

DolfijnFM | DUO komt niet naar Bonaire, wel online

Het geplande bezoek van de Dienst Uitvoering Onderwijs, DUO aan Bonaire gaat niet door. De autoriteiten hebben de coronamaatregelen op het eiland aangescherpt. Om mensen toch van...
- Advertentie -