28 C
Willemstad
• dinsdag 21 september 2021 04:42

Laatste reacties

- Advertentie -

Telegraaf | Voetballers Curaçao dichtbij megastunt

Door Steven Kooijman

Curacao-bondscoach Remko Bicentini en collega bondscoach Ronald Gonzalez van Costa Rica Ⓒ AFP

AMSTERDAM – De voetballers van Curaçao zijn in de CONCACAF-zone dichtbij een daverende voetbalstunt. Na het gelijkspel (0-0) van vannacht in San Jose tegen Costa Rica is de Final Four van de Nations League in zicht. Een zege op hetzelfde Costa Rica, komende maand te gast in Willemstad, volstaat.

Curaçao heeft blijkbaar goed gekeken naar de verrichtingen van Oranje, dat in een poule met Duitsland en Frankrijk ook kansloos werd geacht om de finales te bereiken. Curaçao leek na een zware loting speelbal te worden van het sterker geachte Costa Rica en Haïti.

“’Als we ons doel willen bereiken moet het beter’”

- Advertentie -

Maar na een zege (1-0) en een gelijkspel tegen Haïti begonnen de Bicentini-Boys, voor het overgrote deel in Nederland geboren en opgeleide voetbalprofs, in een mirakel te geloven. Zeker nadat topfavoriet Costa Rica, sinds 1990 vijfmaal deelnemer aan het WK, in Estadio Nacional op een gelijkspel werd gehouden.
Keylor Navas

Dat niet alleen, Curaçao domineerde flinke delen van de wedstrijd. „Het is jammer dat we ons niet genoeg hebben beloond”, zei bondscoach Remko Bicentini een paar uur na afloop van de loodzware uitwedstrijd. „We hadden in de eerste helft meer moeten doen met vier honderd procent kansen.”
Keylor Navas hield zijn doel knap schoon, ondanks de vele pogingen van Curaçao.

Ook na de hervatting kreeg Curaçao nog twee dotten van kansen. Maar keer op keer toonde de voormalige Real Madrid-doelman Keylor Navas zijn grote klasse. „Toch ben ik trots op de jongens”, vervolgde Bicentini, woonachtig in het Gelderse Wijchen. „Ze hebben gestreden voor elke meter.”

Sprookje

Aan het sprookje van Curaçao, afgelopen zomer in de VS verrassend kwartfinalist tijdens de CONCACAF Gold Cup, komt vooralsnog geen einde, zeker niet als het aan Bicentini ligt. „We blijven stappen maken, zoveel is duidelijk. Maar het kan en moet telkens beter, tenminste als we ons doel willen bereiken.”

- Advertisement -

Brandley Kuwas is een van de vele internationals bij Curacao met een Eredivisieverleden.

Brandley Kuwas is een van de vele internationals bij Curacao met een Eredivisieverleden Ⓒ AFP

Dat doel, het bereiken van de Final Four, is wel een flinke stap dichterbij gekomen voor de koploper in poule 4 van League A. Bicentini: „We hebben alles in eigen hand, we kunnen het op 15 november thuis op Curaçao afmaken. Als we het huidige niveau weten vast te houden, zie ik het zeer positief in.”

Final Four

Indien Curaçao, de nummer 76 van de FIFA-ranking, weet af te rekenen met Costa Rica, de nummer 43, dan weet het zich als tweede land te plaatsen voor de finales. Honduras verzekerde zich als eerste land voor de eindstrijd. In de andere poules zijn Mexico en de Verenigde Staten de grootste kanshebbers.

Bron: Telegraaf

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

8 reacties

 1. Volgens Bicentini, „We blijven stappen maken”, dit duidt dat hij uit een vaste groep spelers kan selecteren.

  In een nationaal elftal moet je naar de vorm van de dag selecteren maar hij moet noodgedwongen dezelfde groep of ze uit vorm zijn of niet selecteren.

 2. @Hans. Vloeken heeft geen zin bij mij. Mijn motto is: Een normaal mens zal niet tegen mij vloeken.
  En als je in een utopie wil wonen, moet je naar een vrij onbewoond eiland gaan. Heb je ook geen last van corruptie, machtsmisbruik, incompetentie, vriendjes politiek.

 3. John Bash, helemaal met je eens – wat Nederland liet zien was zeer slecht.

  Maar kun jij godverdomme eens ophouden met het ‘gebeurt daar ook’ en ‘in Nederland gaat het net zo’? Lijkt wel de nationale sport hier en daar zijn we wel kampioen in.

  We hebben het hier over de wedstrijd Costa Rica – Curacao, en die was niet om aan te zien zo slecht.

 4. Zelfs Nederland, met zijn duurbetaalde profs en Van Gaal als coach, heeft tijdens de wk van 2014 gelijk gespeeld tegen Costa Rica. Via strafschoppen 4-3 alsnog met moeite gewonnen.
  Dus ja een goed resultaat van dit Curacao.

  5 jaar geleden is toch wel een groot verschil in het voetbal. Toen had Costa Rica een goede generatie. Nu is daar weinig meer van over. Navas is top maar de rest speelt in Costa Rica. Maar wij hebben ook geen toppers dus prima resultaat voor ons

 5. @Hans. Nederland met al zijn duurbetaalde profs, die tevens een hoge marktwaarde hebben, speelt matig in een laag tempo tegen heel zwakke tegenstanders in de EK kwalificatie. Thuis nipt gewonnen van Noord-Ierland en uit met moeite gewonnen van Wit-Rusland.
  Zelfs Nederland, met zijn duurbetaalde profs en Van Gaal als coach, heeft tijdens de wk van 2014 gelijk gespeeld tegen Costa Rica. Via strafschoppen 4-3 alsnog met moeite gewonnen.
  Dus ja een goed resultaat van dit Curacao.

 6. Drechi, het was gewoon een kutwedstrijd maar dat mag je natuurlijk niet zeggen op dit door god verlaten eiland waar de middelmaat als top wordt gezien.

 7. Ja ja… Hans hier is De expert!!! Doet er niet toe wat, of hij weet het wel.
  Ik ben er zo een die denkt: “Never spoil a good Hans-story” with facts! Maar ik doe het toch.
  Wij spelen een matige wedstrijd volgens dingetje hier. We komen niet tot scoren met al ionze professionals…. Costa Rica heeft met zij amateurs wel doelpunten gescoord? Maar nee, die speelden goed volgens de expert.
  De Costaricanen zijn geen professionals natuurlijk. Die Navas speelt niet voor niets onder de lat bij PSG…… Hij speelt om zijn mooi gezicht bij o.a. een Neymar en consorten in het team, onder aanvoering van Hans Rozewater hier.
  Jaloers!!!!!!

 8. Erg matig spel van Curacao, en dat met al hun profs.

  Costa Rica was veel beter, maar deed weinig met hun kansen, creeerde er ook niet veel. Ook omdat Curacao wel redelijk goed verdedigde.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 20 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | BnnVara blijft bij stelling over salaris bankdirecteur Curaçao

Met filmpje BnnVara houdt vast aan de stelling dat de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) 460.000 euro per jaar verdient, ook al...

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...
- Advertentie -