Telegraaf | Verdachten moord Ferry Bakx allen Venezolaan

Door Edwin Timmer

'Nederlandse politieagent doodgeschoten op Bonaire'

Venezolaanse afkomst verdachten pikante wending omdat het aantal Venezolanen op de vlucht voor honger en criminaliteit op ABC eilanden toeneemt

KRALENDIJK – De vijf arrestanten op Bonaire die verdacht worden van de brute woningoverval en de moord op agent Ferry Bakx hebben allen de Venezolaanse nationaliteit. Dat heeft het Korps Politie Caribisch Nederland bevestigd.

Of de mogelijke politiemoordenaars illegaal op het Caribische eiland verbleven wil het Korps Politie Caribisch Nederland niet zeggen. ,,In het kader van het lopende onderzoek kunnen we daarover niets kwijt’’, reageert politiewoordvoerster Lucia Beck.

Toch is de Venezolaanse afkomst een pikante wending. Al enige jaren groeit het aantal Venezolanen dat hun eigen land en het regime van president Nicolas Maduro ontvlucht, op de loop voor honger en de welig tierende criminaliteit. Bewoners van de ABC-eilanden zijn bang dat zich tussen die migranten ook gevaarlijke bendeleden uit Caracas bevinden.

In de Tweede Kamer spraken VVD, D66, CDA en PVV in juni hun zorgen uit over Venezolanen die legaal als toerist de eilanden bezoeken maar vervolgens hun terugvlucht ‘missen’. Volgens minister Koenders (Buitenlandse Zaken) loopt het echter niet zo’n vaart met de Venezolaanse invasie. Hij weigerde een tijdelijke (Caribische) visumplicht voor Venezolanen in te voeren.

Volgens Bonairiaanse politicus Robby Beukenboom van de Bonaire Democratische Partij (PDB) is het te vroeg om nu al conclusies te trekken. ,,Dit is gevoelige materie. Laten we eerst afwachten of de verdachten echt schuldig zijn.’’

Onlangs pikte de kustwacht bij Curaçao enkele boten uit zee vol illegalen uit Venezuela. Arubaanse stranden zijn al langer een plek waar Latino’s ongemerkt aan wal proberen te komen. Bonaire lijkt een minder aantrekkelijke plek, al was het maar omdat er minder werk op het kleinere eiland is te vinden.

Bron: Telegraaf.nl

4 Reacties op “Telegraaf | Verdachten moord Ferry Bakx allen Venezolaan

  1. Muur bouwen aan de kust van Venezuela…. en die moeten ze zelf betalen

  2. Soort wet Bosman wat Nederland wil doen?

  3. Zijn verdachten hoor!

  4. Abraham Mossel

    laten wij er een afschuim ?? van maken, mag niet meer voorkomen, grenzen dicht. Over uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *