Telegraaf | Trump houdt belastingaangiftes voorlopig uit handen van aanklager

Aanklager Vance onderzoekt of Trump en de Trump Organization betrokken zijn bij een vermeende bank- en verzekeringsfraude | ANP

NEW YORK – Donald Trump hoeft zijn belastingaangiftes voorlopig nog niet te overhandigen aan de openbaar aanklager van Manhattan, Cyrus Vance.

Een rechter heeft dat in hoger beroep op verzoek van Trump uitgesteld. De uitspraak is een succesje voor de Amerikaanse president, die al een tijdlang lang probeert te voorkomen dat Vance inzicht krijgt in zijn financiële gegevens van de laatste acht jaar en in de boekhouding van zijn bedrijf.

Trump maakte bezwaar tegen het oordeel dat districtsrechter Victor Marrero op 20 augustus velde. Deze bepaalde dat Vance Trumps belastingpapieren kon opvragen bij diens vaste accountant Mazars USA en daarbij het eventuele hoger beroep niet hoefde af te wachten. De uitspraak van het Circuit Court of Appeals van Manhattan blokkeerde die mogelijkheid dinsdag. Een zitting waar beide partijen hun pleidooi kunnen houden is vastgesteld voor 25 september.

Aanklager Vance onderzoekt of Trump en de Trump Organization betrokken zijn bij een vermeende bank- en verzekeringsfraude. Het zou volgens hem zelfs kunnen gaan om grootschalig en crimineel gedrag dan kan leiden tot een strafrechtelijke vervolging.

Bron: Telegraaf

Een Reactie op “Telegraaf | Trump houdt belastingaangiftes voorlopig uit handen van aanklager

  1. Voor velen is de populariteit van Trump onverklaarbaar, de man laat zich rasistisch uit en maakt geen geheimen van dat hij vindt dat zwarten door agenten neergeschoten moeten worden.

    Ondanks deze retoriek blijft Trump in de meeste polls populair bij een groot deel van blank Amerika en toch bij een steeds groter wordende groep zwarten.

    Dit kan maar één ding betekenen, dat Amerikanen het gedrag van zwarten beu zijn. Op Fox TV was laatst een commentator die uitlegde, ze zijn lui, onbetrouwbaar, willen niet werken maar willen alle luxe van het leven.

    Moet zeggen dat ik geschokt was dat dit allemaal op TV kan, waar blijft de tijd van Martin Luther King van “I have a dream” and Jesse Jackson van “Keep hope Alive”?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *