26 C
Willemstad
• maandag 8 maart 2021 01:55

AntilliaansDagblad | Oppositie halsstarrig

Willemstad - Gisteren konden weer twee vergaderingen van het parlement niet doorgaan door het wegblijven van alle tien de oppositieleden. Toch is er nog geen verzoek uitgegaan naar...

AntilliaansDagblad | Mogelijk meer salaris Statenlid

Willemstad - De regering overweegt de hoogste salarisschaal voor ambtenaren, te weten schaal 18, die sinds 10 oktober 2010 toegepast wordt voor de secretarissen-generaal (SG’s) dit jaar...

AntilliaansDagblad | Wietplantage in Flip ontdekt

Willemstad - De politie stuitte dinsdag op een enorme wietplantage in Flip op Bándabou. De actie was een gezamenlijke actie van het politiebureau Barber, het politiebureau Montaña en...

AntilliaansDagblad | Wensen oud-minister ingewilligd

Oranjestad - Het Hof heeft in de zaak Ibis de verzoeken van de verdediging toegewezen. Er worden daarom op korte termijn meer getuigen gehoord. Eind januari vond een...

AntilliaansDagblad | SMMC-personeel gevaccineerd

Philipsburg - Het personeel van St. Maarten Medical Center (SMMC) mocht als een van de eersten het Covid-19-vaccin ontvangen. Dit gebeurde afgelopen maandag in de Auxiliary Care...

DH | 474 persons are now vaccinated in Statia

ST. EUSTATIUS--A total of 474 persons had been vaccinated in St. Eustatius up to Wednesday, February 24, an increase of 190 from the day prior. GTI Statia Terminals...
- Advertisement -

Meest gelezen 7 dagen

Home Classificatie Politiek Telegraaf | Rijksvertegenwoordiger Antillen dure grap

Telegraaf | Rijksvertegenwoordiger Antillen dure grap

Hoge rekeningen woning, salaris en vliegreizen | John Maes, Mike Muller

Gilbert Isabella | Hollandse Hoogte
Gilbert Isabella | Hollandse Hoogte

KRALENDIJK – Nog los van het salaris van een kleine tien mille per maand blijkt het onderhouden van een Rijksvertegenwoordiger op de Antillen een kostbare zaak.

Dat blijkt uit declaraties van de huidige Rijksvertegenwoordiger voor Bonaire, Sint Eustatius en Saba, die door De Telegraaf zijn opgevraagd met een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur (Wob).

Schoonmaak en hovenier

Zo bedragen alleen al de rekeningen van de schoonmaak van de voor deze functie bestemde ambtswoning in het paradijselijke Kralendijk jaarlijks ruim 11.000 euro. Voor het onderhoud van de tuin van de Rijksvertegenwoordiger, ongeveer 1000 vierkante meter groot, wordt een hovenier ingeschakeld. Kosten: maandelijks 569 dollar (516 euro) – evenveel als de kinderbijslag voor vijftien Antilliaanse kinderen.

Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft de huidige functionaris, Gilbert Isabella (PvdA), zelf echter ook groene vingers. „De Rijksvertegenwoordiger verricht eigen werkzaamheden in de tuin in zijn vrije tijd om de tuinman te ondersteunen.”

Renovatie

Sinds Isabella’s installatie in september 2014 werd er ruim 180.000 euro besteed, onder meer aan het verbouwen van de ambtswoning op het tropische eiland, omdat die aan renovatie toe was.

Aan de functie zijn ook kosten verbonden voor vliegreizen tussen de eilanden en naar Nederland. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties wil, in tegenstelling tot veel andere verblijven, niet vertellen waar Isabella tussen 4 en 6 december 2014 was. Bij het ministerie is door Isabella een bedrag van 1103 dollar (1001 euro) gedeclareerd, maar de omschrijving is vanwege een eventuele inbreuk op de persoonsgegevens weggelakt.

Sinds het aantreden van de Utrechtse oud-wethouder zijn vijf producten van Apple gedeclareerd, samen goed voor ruim 7400 dollar (6718 euro) aan onkosten. Deze zijn volgens een woordvoerder echter ook voor zijn medewerkers bestemd.

Salaris

Bovenop het salaris van 9818 euro per maand ontvangt Isabella een representatievergoeding van 545 euro.

De Rijksvertegenwoordiger is een schakel tussen de Nederlandse overheid en de Bonaire, Sint Eustatius en Saba, die als ‘bijzondere gemeenten’ van Nederland functioneren.

Bron: Telegraaf

5 reacties

  1. Ze sturen de mislukkelingen naar west die dan denken te kunnen leven zoals een Gerrit Schotte

  2. Dit is belachelijk, temeer daar de Rijksvertegenwoordiger net zo’n payaso is als de nummer 2 van de lijst Leeflang.

    In Nederland lustten ze hem niet meer, en Bonaire heeft bewezen een prima afvalbak voor dit soort mislukkelingen te zijn.

  3. Is er ook onderzoek gedaan naar de kapperskosten, voor het bijverven van zijn “zwarte” haar?

  4. De Nederlandse vertegenwoordigers en lobbyisten in Brussel, New York, Londen, bij de VN en elders kosten nog veel meer. Hoeveel directeuren van semi-publieke instellingen verdienen meer dan een ministersalaris? Dat krijg je als je alles vermarkt. De Balkenendenorm is er alleen om de ergste misstanden theoretisch te keren. De kosten kunnen verlaagd worden op dezelfde manier als de korting van pensioenen en de slinkse verhoging van indirecte belasting die onze overheden min of meer geruisloos invoeren. Met als argument de bestaande ongelijkheid tussen generaties, de van rijkdom overvloeiende oudjes en de jongeren die teveel pensioenpremie betalen. Als die jongeren oud zijn is hun karig pensioen verdampt door de hoge kosten van de pensioenverzekering en de slechte rendementen. Renée van Aller&John de Vries

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Steun Knipselkrant Curacao

Knipsel brengt regelmatig misstanden aan het licht met de nodige bewijzen en onderbouwing.
Als je de analytische blogs en naschriften van KKC waardeert kan je ons helpen dit nieuwsforum mogelijk te blijven maken.

Een donatie helpt onafhankelijke onderzoeksjournalistiek op de eilanden in stand te houden. Uw steun zorgt dat wij kunnen doorgaan met dit werk. Masha danki!

Geselecteerd bedrag € -

Vragen over doneren? Kijk hier voor meer informatie.

Zoeken

Recente reacties