28 C
Willemstad
• zondag 9 mei 2021 10:41

ParadiseFM | Plachi di dia dinsdag opgeheven; avondklok blijft

De ‘plachi di dia’-regeling wordt vanaf dinsdag 11 mei opgeheven. Dat heeft premier Rhuggenaath vanmiddag bekend gemaakt.  Op Moederdag 9 mei en maandag 10 mei is de...

PBC | Coronamaatregelen eerder dan verwacht versoepeld

Persbureau Curacao Vanaf dinsdag 11 mei zullen de coronamaatregelen op Curaçao worden versoepeld. Eerst zou dat over negen dagen, op 17 mei zijn. Volgens demissionair premier Eugene Rhuggenaath...

PBC | Zondag kans op regen en onweer

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een storing die naar verwachting de lokale eilanden in de komende 24 tot 36 uur zal treffen, bevindt zich momenteel boven het zuidoosten van...

AVC | ‘Toezicht op financiële instellingen Curaçao is te vrijblijvend’

Servaas Houben en Ronald Ketellapper | Achterkant van Curacao Het toezicht in Curaçao op financiële instellingen is te vrijblijvend, verouderd en houdt onvoldoende rekening met de risico’s waaraan...

ParadiseFM | “Eiland heropent dinsdag”

De meeste sectoren op het eiland mogen dinsdag weer open. Dat melden bronnen aan Paradise FM. Om 16 uur worden de details bekendgemaakt tijdens een ‘relato di...

ParadiseFM |‘Nationale assemblee’ moet eiland post-corona vormgeven

Komende maandag, dinsdag en vrijdag praat de overheid met diverse belangengroepen over de vraag ‘hoe verder, nadat een groot deel gevaccineerd is’. Dat vertelde premier Rhuggenaath vandaag tijdens...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaTelegraaf | Premier Rutte spreekt vanavond bevolking toe vanuit Torentje

Telegraaf | Premier Rutte spreekt vanavond bevolking toe vanuit Torentje

De Jonge: situatie is ernstig, meer is nodig

Volgens ingewijden is het vrijwel zeker dat ook in Nederland een groot deel van de winkels dichtgaat | ANP-HH

Waarschijnlijk kondigt de premier nieuwe coronamaatregelen aan. Het kabinet overlegt maandag over strengere maatregelen, zoals het sluiten van niet-essentiële winkels. Ook de sluiting van onder meer musea, dierentuinen en pretparken zou op tafel liggen, maar volgens bronnen is daar nog geen besluit over genomen.

Het aantal coronabesmettingen neemt sinds begin deze maand weer toe. De afgelopen dagen zijn het er weer meer dan 9000 per dag. Volgens het Corona Dashboard van de rijksoverheid is het aantal positieve tests de afgelopen week met ruim een kwart gestegen. 11 procent test positief. Er liggen 1.270 mensen met coronaklachten in het ziekenhuis en nog eens 497 patiënten op de intensive care.

Coronaminister Hugo de Jonge noemt het huidige beeld „ernstig”, zei hij voorafgaand aan een spoedoverleg over mogelijke strenge maatregelen. De ziekenhuisopnames nemen toe en daarom is er meer nodig, zegt hij.

Buitenland

Het kabinet beraadt zich over strengere maatregelen en De Jonge verwacht daar later maandag meer over te kunnen vertellen. Uiteraard kijkt het kabinet naar wat andere landen doen, zoals Duitsland, maar „wij hebben wel echt te maken met de Nederlandse situatie”, zegt hij. In Duitsland gaat aanstaande woensdag een strenge lockdown gelden: niet-essentiële winkels gaan daar dicht en ook scholen sluiten de deuren.

Volgens ingewijden is het vrijwel zeker dat ook in Nederland een groot deel van de winkels dichtgaat. Supermarkten en apotheken zouden wel openblijven. Andere mogelijke maatregelen zijn het verlengen van de kerstvakantie zodat scholen langer dicht blijven en het sluiten van plekken als pretparken of dierentuinen. Wel kan het nog „alle kanten op”, zeiden bronnen zondagavond.

Het persmoment van Ernst Kuiper, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ), is verzet van maandagmiddag naar dinsdagmiddag 15.30 uur. De reden is dat de agenda van Kuipers het maandag niet toelaat, laat een woordvoerder weten.

Bron: Telegraaf

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

 1. Duitsland gaat voor de feestdagen op slot.
  Nederland kan er dus niet zo ver van af liggen.
  Ach, over enkele dagen worden de eerste prikjes uitgedeeld. De deken rolt zich langzaam maar zeker uit, de grenzen gaan weer open en het openbare leven hervat zich weer. Pijnlijk jaar en harde lessen voor iedereen. Dit jaartje, maart 20 to March 21 zijn wij kwijt. Punt.
  Nog even doorbijten dus. Snap de hele stress eigenlijk niet zo.
  Nog even en dan zal echt en structureel de dalende lijn worden ingezet.
  Alle maatregelen over de hele wereld ten spijt sedert maart, met als uitzondering China.
  Als je toko omvalt dan krabbel je gewoon weer op, huilt uit, likt je wonden en begint opnieuw. Lukt dat niet, dan had je geen bestaansrecht.

 2. @ Judith, jij bent zekker op zoek naar een baantje in de politiek op curacrim of durf je je op een YDK lijkende naam niet te schrijven, bij mij was je al bij je eerste comment op KKC door de mand gevallen. Je ook het nu ook bij Aqaulectra of de BOO proberen daar hebben ze dringend kneuzen nodig om de stroom voorziening op te lossen, wens je veel succes met je gesprek met Jonis!. wel een kort rokje of een strak broekje aan trekken en bent aangenomen.

 3. Het is wederom niet doorpakken. Weer teveel dubbelzinnigheid en onduidelijkheid. En ondertussen staan ze toe dat die #&@ boeren de voedsellogistiek blijven blokkeren.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties