32 C
Willemstad
• maandag 15 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Telegraaf | Politieke crisis Malta om moordzaak journalist

HomeMediaTelegraaf | Politieke crisis Malta om moordzaak journalist
De vermoorde Maltese corruptieblogger Daphe Caruana Galizia Ⓒ Christoph Soeder/dpa

VALLETTA – De regering van Malta is in een crisis gestort door recente aanhoudingen in de zaak rond de dood van journalist Daphne Caruana Galizia. De stafchef van premier Joseph Muscat, Keith Schembri, en de minister van Toerisme Konrad Mizzi stapten dinsdag op vanwege de zaak.

De minister van Economische Zaken Christian Cardona zette zichzelf op non-actief, omdat hij zaterdag werd verhoord.

Cardona zegt niets met de zaak te maken te hebben. Een woordvoerder van de minister laat weten dat het besluit is genomen “in nationaal belang”. Schembri is volgens politiebronnen ook verhoord in de zaak en er zou huiszoeking bij hem zijn gedaan. Galizia schreef geregeld over politici en corruptie en daarbij kwamen de namen van Schembri en Mizzi naar voren.

Journaliste Galizia hield een blog bij over corruptie in de eilandenstaat. Een autobom maakte in 2017 een einde aan haar leven. De autoriteiten arresteerden vorige week zakenman Yorgen Fenech. Dat gebeurde na de aanhouding van de vermeende tussenpersoon tussen het brein achter de aanslag op de journaliste en degenen die de moord daadwerkelijk uitvoerden.

Die tussenpersoon kreeg maandag gratie nadat hij informatie had gegeven. Die man overhandigde volgens lokale media onder meer geluidsopnames aan de autoriteiten. Een ingewijde zegt dat de opgepakte zakenman Fenech inmiddels een vergelijkbare deal wil sluiten. Hij zou al belastende informatie hebben gegeven over hooggeplaatste figuren en wil ook immuniteit voor strafvervolging.

Bron: Telegraaf.nl

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. Zal niet zo lang meer duren voordat op Curaçao de eerste “vooraanstaande” zakenburgers van “onbesproken” gedrag door de mand vallen.

    Was de familie Dos Santos toch al.. alhoewel..

  2. Zal niet zo lang meer duren voordat op Curaçao de eerste “vooraanstaande” zakenburgers van “onbesproken” gedrag door de mand vallen.

  3. Het blijkt nu in Malta dat na aanleiding van deze moord, schoonschip wordt gemaakt de ene corrupte bestuurder en minister wordt opgepakt en de bevolking komt in opstand.

    Helaas had het zelfs na de moord op een parlementariër hier niet het zelfde effect.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties