Telegraaf | Ook tijdens feestdagen avondklok en alcoholverbod op Curaçao

“Lockdown voorkomen”  | Ⓒ HH Arie Kievit

WILLEMSTAD – Curaçao verlengt de geldende coronamaatregelen tot 11 januari. Dat betekent dat er ook tijdens kerst en oud en nieuw een avondklok geldt vanaf 21.00 uur tot 04.30 uur en een alcoholverbod in restaurants, bars en openbare ruimtes.

Dat heeft minister-president Eugene Rhuggenaath maandagmiddag (lokale tijd) bekendgemaakt.

Op het eiland werden drie weken eerder de strengere maatregelen afgekondigd vanwege een flinke stijging van het aantal coronabesmettingen. Al meer dan een week is weer sprake van een daling.

Op het hoogtepunt waren er ruim 1800 besmettingen, sinds enkele dagen blijft het onder de 1700. Op het eiland zijn sinds maart 11 mensen met corona overleden. 18 coronapatiënten liggen in het ziekenhuis.

De Curaçaose epidemioloog Izzy Gerstenbluth legde maandag tijdens een persconferentie van de overheid uit dat het nog veel te vroeg is om de maatregelen te versoepelen. „We moeten blij zijn dat er geen noodzaak is om in lockdown te gaan, zoals veel andere landen.”

Bron: Telegraaf

2 Reacties op “Telegraaf | Ook tijdens feestdagen avondklok en alcoholverbod op Curaçao

  1. Gewoon achter Nederland aan hobbelen.
    Wat een totale onzin. Gaan we met kerst en oud en nieuw een keer bij deze “Gezagdragers” in huis kijken hoeveel bezoek ze hebben.
    Deze lui nemen hun eigen maatregels niet serieus, waarom wij dan wel?

  2. Belachelijk. Eerst de bevolking een worst voorhouden dat als we ons 3 weken gedragen, de maatregelen met kerst kunnen worden versoepeld. Vervolgens zeggen dat je niet versoepelt omdat het kerst is en mensen dan weer te dicht op elkaar gaan kruipen. Volstrekt ongeloofwaardig beleid. En de horeca is wederom de dupe…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *